کسری ۴ هزار میلیارد تومانی اعتبار خرید تضمینی گندم برای سال آینده/ نگرانی از انتخاب گزینه پرداخت با تاخیر مطالبات

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، علی‌قلی ایمانی در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه دولت خرید ۱۰ میلیون تن گندم را برای سال ۹۹ پیش بینی کرده است، اظهار کرد: با توجه به تعیین نرخ ۲ هزار و ۲۰۰ تومان برای خرید تضمینی گندم دولت حداقل نیاز به ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای خرید دارد.

وی ادامه داد: اگر برای هر کیلوگرم گندم ۱۰۰ تومان هزینه حمل و نقل و انبار به اعتبار مورد نیاز خرید تضمینی اضافه کنیم، دولت باید حداقل اعتباری معادل با ۲۳ هزار میلیارد تومان را برای خرید گندم تامین کند.

ایمانی با تاکید بر اینکه بخشی از اعتبار مورد نیاز خرید تضمینی گندم در بودجه سنواتی دیده می شود، اظهار کرد: آنگونه که در بودجه آمده است از ۱۰ میلیون تن گندمی که از کشاورزان خرید تضمینی خواهد شد، تقریبا ۷.۳ تن آن به نانوایی‌ها به صورت آرد یارانه‌ای تحویل داده می‌شود.

وی اضافه کرد: از محل فروش گندم برای تامین آرد یارانه‌ای به ‌نانوایی‌ها، دولت بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ میلیون تومان درآمد خواهد داشت که صرف پرداخت مطالبات گندمکاران می شود.

به گفته ایمانی؛ دولت برای نانوایان آزادپز نیز ۲.۷ میلیون تن گندم برای توزیع آرد با نرخ آزاد در نظر گرفته است که درآمد معادل ۲ هزار و ۴۰۰ میلیاردی دارد.

وی مجموع درآمد شرکت بازرگانی دولتی ایران از محل فروش آرد به نانوایان آزادپز و یارانه‌ای را ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

ایمانی با یادآوری اینکه در بودجه سال آینده از محل هدفمندی یارانه‌ها سهمی برای خرید تضمینی گندم اختصاص داده شده است، اظهار کرد: مانند سال گذشته در بودجه سال ۹۹ دولت اعتباری را از محل هدفمندسازی یارانه‌ها به خرید تضمینی گندم تخصیص داده است.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران اعتبار تخصیص یافته از محل هدفمندی یارانه‌ها برای اجرای عملیات خرید تضمینی گندم برای سال آینده را ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

ایمانی تاکید کرد: به این ترتیب از منابع اعتباری مذکور در بودجه سال آیند، ۱۹ هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم اختصاص می یابد.

وی گفت: با توجه به نیاز اعتبار ۲۳ هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم، دولت ۴ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خرید دارد که برای گندمکاران ایجاد نگرانی کرده است.

ایمانی اظهار کرد: اگر امروز برای جبران این کسری فکری نشود دولت برای پرداخت مطالبات دچار چالش خواهد شد.

وی پیش بینی کرد در این حالت دو اتفاق قابل پیش بینی است؛ یا دولت کسری بودجه خرید تضمینی گندم را از بانک‌ها قرض می‌گیرد یا اینکه پرداخت مطالبات با تاخیر انجام ‌می‌شود.

ایمانی با اشاره به شرایط نامساعد اقتصادی و مشکلات متعدد معیشتی کشاورزان، اظهار کرد: انتخاب گزینه پرداخت با تاخیر مطالبات، گزینه قابل پذیرش و کارشناسی نیست چراکه حتی تاخیر یکماه در پرداخت‌ها می‌تواند کشاورزان را در شرایط سخت‌تر اقتصادی قرار داده و آن‌ها را بیش از همیشه با مشکلات متعدد معیشتی روبه رو کند.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران با تاکید بر اینکه برداشت گندم از روزهای پایانی اسفند در جنوب کشور آغاز می شود، افزود: از دولت می‌خواهیم که از امروز به دنبال راهکار مناسب برای تامین کسری بودجه خرید تضمینی گندم کشاورزان باشد و گزینه دوم که پرداخت مطالبات با تاخیر است به دلیل نتایج منفی آن کنار بگذارد.

فتحنایی

Recent Posts

گام بزرگ اسپانیا در راه قهرمانی؛ رویای قهرمانی آلمان در خانه بر باد رفت

تیم فوتبال اسپانیا با پیروزی برابر آلمان به نیمه‌نهایی جام ملت‌های ۲۰۲۴ اروپا صعود کرد.

6 ساعت ago

حسین گروسی: مناطق آزاد ظرفیت تبدیل به هاب گردشگری را دارند

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: مناطق آزاد با داشتن ظرفیت عظیم در حوزه گردشگری…

18 ساعت ago

دیدار مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان با مقامات قضایی در هفته قوه قضائیه

به مناسبت هفته قوه قضائیه، دکتر عباس معظمی، مدیرعامل محترم شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان، در…

18 ساعت ago

تکمیل پروژه کنسانتره سنگان تا پایان سال ۱۴۰۳

مدیرعامل «شرکت مجتمع فولاد خراسان» در مجمع عمومی سالانه این شرکت، کاهش چشم‌گیر توقفات، اصلاح…

18 ساعت ago

قدردانی سهامداران عمده از عملکرد درخشان مدیریت و کارکنان شرکت مجتمع فولاد خراسان در سالِ مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲

مجمع عمومی سالانه شرکت مجتمع فولاد خراسان با نماد بورسی «فخاس»، با تصویب تقسیم سود…

18 ساعت ago

فولاد هرمزگان به عنوان واحد صنعتی نمونه مورد تقدیر قرار گرفت

طی مراسم روز صنعت و معدن که به منظور تجلیل از صنعتگران و معدنکاران نمونه…

18 ساعت ago