×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
کشف محموله بزرگ هروئین در کامیون حامل ادوات کشاورزی

 به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سید روح اله لطیفی سخنگوی گمرک با اشاره به اینکه بیش از ۳۲۴ کیلوگرم هروئین که به صورت ماهرانه‌ای در پروفیل شخم زن تراکتور در کامیونی به مقصد قزاقستان جاسازی شده بود توسط پرسنل گمرک آستارا کشف شد، بیان کرد: این محموله که به صورت کاملاً حرفه‌ای در دو کامیون حامل تعداد ۴۴ بسته به وزن ۱۳ تن کالا تحت عنوان شخم‌زن‌پشت تراکتور (چیزل) ذیل‌تعرفه ۸۴۳۲۱۰۹۰ برای صادرات به کشور قزاقستان از طریق گمرک جلفا اظهار شده بود.

او در خصوص نحوه کشف این مواد از این کامیون گفت: پس از بررسی کامیون، توسط واحد ایکس ری و ارجاع به گروه سگ‌های مواد یاب گمرک آستارا، به جاسازی حرفه‌ای مواد مخدر در داخل پروفیل‌های آهنی دستگاه شخم زن پشت تراکتور مشکوک و پس از بررسی، سوراخ کردن و برش پروفیل‌ها، مشخص شد که مقدار ۳۲۴ کیلو و ۱۰۰ گرم هروئین به طرز ماهرانه‌ای در داخل پروفیل‌ها جاسازی شده است. این محموله در گمرک جلفا اظهار و از مبداء تبریز در داخل کامیون بارگیری شده بود.

لطیفی در خصوص میزان کشفیات مواد مخدر در سال ۹۸ گفت: علاوه بر پیش ساز و مواد مخدر صنعتی بیش از ۱۹۰۰ کیلوگرم هروئین، ۴۶۲.۵ کیلوگرم تریاک و بیش از ۵۰ کیلوگرم بذر شاهدانه، و بیش از ۴.۸ کیلوگرم ماری‌جوانا و حشیش در سال ۹۸ توسط پرسنل گمرک کشف شده است، این در حالی است که در سال ۹۷ نیز هزار و ۶۳۲ کیلوگرم هروئین، ۴۱۵.۸ کیلوگرم تریاک، بیش از ۴۰ کیلوگرم بذرشاهدانه و ۸.۲ کیلوگرم کوکائین، حشیش و ماری‌جوانا کشف شده بود.

او افزود: پیش از کشف محموله ۳۲۴ کیلوگرمی هروئین در پنج ماهه نخست امسال بیش از ۴۳۴.۴ کیلوگرم تریاک، ۴.۵ کیلوگرم هروئین، حدود ۱.۶ کیلوگرم کوکائین و حشیش، ۵.۸ کیلوگرم بذر شاهدانه کشف شد و با این کشف بزرگ امسال میزان کشفیات به ۳۲۸.۶ کیلوگرم رسیده است.

لطیفی تاکید کرد: گمرک علاوه بر مرزبانی اقتصادی کشور، بر اساس کنوانسیون‌های بین المللی، سلامت جامعه بشری را نیز از مسئولیت‌های خود می‌داند و پرسنل گمرک برای ممانعت از ورود مواد مخدر به کشور و یا به کشور‌های دیگر ایثارگرانه و جان برکف، همه مساعی خود را به کار می‌بندند. برهمین اساس به دلیل قرار گرفتن جمهوری اسلامی در همسایگی کشور‌های تولید کننده مواد مخدر و بازار مصرف این مواد در آسیای میانه، اروپا و غرب آسیا و شگرد‌های پیچیده و جاسازی‌های هوشمندانه مواد در محموله‌های تجاری و کامیون ها، فراهم ساختن زیر ساخت‌های کنترلی از جمله دستگاه‌های ایکس ری کامیونی، پالتی، چمدانی، سگ‌های مواد یاب، پانسیون محل استراحت سگ‌های مواد یاب، ایجاد پست سازمانی تخصصی مبارزه با مواد مخدر در گمرکات اجرایی، پیش بینی ردیف بودجه سالیانه مبارزه با قاچاق مواد مخدر در سرفصل‌های بودجه‌ای گمرک جمهوری اسلامی ایران و فعال کردن و حمایت قانونی از گارد حفاظت گمرکات کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر در مبادی رسمی کشور، ضروری به نظر می‌رسد.

او تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل گستردگی مرز‌ها و تعداد بالای گذرگاه‌های مرزی و تعدد عبور و مرور کامیون‌های تجاری در رویه‌های صادرات، واردات و ترانزیت علاوه بر افزایش تجهیزات کنترلی و تقویت رصد‌های اطلاعاتی، تعداد سگ‌های موادیاب موجود نیز کفاف انتظارات را ندارد و این تعداد باید افزایش یابد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.