به گزارش تجارت گردان به نقل از فانا، “زهرا عبداللهی” افزود: با افزایش قیمت منابع پروتئینی به ویژه پروتئینهای حیوانی مثل گوشت، مرغ، تخم مرغ و لبنیات، دسترسی خانوار به این موادغذایی، کم و در نتیجه از سفره خانوار نیز حذف میشود؛ هم اکنون، دهکهای با درآمد پایین، با مشکل مواجه هستند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: تورم میتواند بر سرعت سوء تغذیه اثر بگذارد و با ایجاد تورم، سطح درآمد متناسب با وضعیت تورم نیست، در نتیجه توزیع فقر سفره خانوارهای کم درآمد را کوچک و کوچکتر میکند تا جایی که سوء تغذیه در جامعه شکل میگیرد.
“زهرا عبداللهی” با بیان اینکه اگر به دهک کم درآمد جامعه در تامین مواد غذایی کمک نشود، منجر به بروز سوء تغذیه خواهد شد، تصریح کرد: گروههایی که در برابر سوء تغذیه آسیب پذیر هستند بیشتر کودکان زیر ۵ سال (به دلیل حضور در سن رشد)، کودکان در سن بلوغ و مادران باردار (جهت رشد جنین) هستند. این گروهها باید تغذیه مناسب داشته باشند و هر روز مقدار استانداردی از ریز مغذیها به بدنشان برسد. اگر به دلیل گرانی، در به دست آوردن این مواد غذایی خللی ایجاد شود سوء تغذیه در جامعه ایجاد میشود.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: برای پیشگیری از ایجاد سوء تغذیه، دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حال بررسی پیشنهاد ارائه کالابرگ به خانوارهای کم درآمد است تا بتوانند از این طریق، اقلام غذایی گران را تهیه کنند؛ این پیشنهاد پس از بررسیهای نهایی، به دولت ارائه داده میشود؛ دولت وظیفه دارد از مردم حفاظت کند و امیدواریم با این طرح نیز موافقت شود.
“زهرا عبداللهی” درباره آمار سوء تغذیه در کشور افزود: آمار سوء تغذیه نگران کننده نیست؛ اما اگر این وضع اقتصادی ادامه یابد، اوضاع نگران کننده خواهد شد؛ شیوع سوء تغذیه، در بچههای زیر پنج سال زیاد نیست و حدود ۴ الی ۵ درصد است؛ با این وجود، آمار دو سال گذشته نشان میدهد که این اتفاق یک روند افزایشی داشته است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تاکید کرد: بیشترین آمار سوء تغذیه در مناطق محروم کشور از جمله استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، خراسان جنوبی و… است. طبق گزارشی که انستیتو تحقیقات تغذیه ارائه کرده است، ۳۰ در صد خانوارهای کشور با کمبود دریافت انرژی روزانه مواجه هستند.
“زهرا عبداللهی” با اشاره به اینکه دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در طرح تغذیه رایگان در مناطق محروم با وزارت آموزش و پرورش همکاری دارد، خاطرنشان کرد: این طرح با هدف اینکه از شیوع سوء تغذیه در کودکان در مناطق محروم جلوگیری کند اجرا میشود؛ چند سالی میشود که برنامه شیر مدرسه به دلیل کمبود اعتبارات اجرا نمیشود در صورتی که بخشی از نیازهای تغذیهای پروتئینی دانش آموزان از این طریق تامین میشد. همچنین پیگیریم که از ابتدای سال تحصیلی در مدارس کشور برنامه شیر مدرسه اجرا شود.
امیر سرتیپ علی ملک معاون پدافند غیرعامل کشور در راس هیاتی یازدهم آبانماه ۱۴۰۳ ضمن…
مهرداد دهداری مدیر HSE و پدافند غیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس از سوی وزیر…
به پاس تلاش های موثر شرکت فولاد اکسین خوزستان در اجرای پروژه ها درسالهای اخیر و…
همایش تخصصی تعالی در آستانه یازدهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی کشور به میزبانی شرکت…
در پی انتشار اخباری در برخی رسانهها مبنی بر «انتشار گاز فسژن در پتروشیمی کارون،…