×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل ازپایگاه اطلاع ریاست جمهوری، «محمود واعظی» روز چهارشنبه در همایش فرصت‌های سرمایه گذاری ایران و ترکیه با اشاره به برگزاری منظم نشست‌های سه جانبه سران کشورهای ایران، روسیه و ترکیه با هدف حل بحران سوریه و برقراری آرامش و صلح و ثبات در این کشور، اظهار داشت: تلاش روسای جمهوری سه کشور در این نشست‌ها همواره این بوده که با هم افزایی و همکاری ضمن حل بحران سوریه، به تامین امنیت منطقه کمک کنند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری از ایران و ترکیه به عنوان دو کشور اسلامی و همسایه با ظرفیت های سیاسی، اقتصادی و جغرافیایی استثنایی در بین کشورهای اسلامی منطقه نام برد و تاکید کرد: تهران و آنکارا می‌توانند هسته اصلی تعامل توسعه محور با سایر کشورهای منطقه باشند.

وی تصریح کرد: در کنار اجلاس سه جانبه اخیر، فرصت بسیار خوبی برای روسای جمهوری ایران و ترکیه فراهم شد که جلسه دوجانبه بسیار سازنده و صمیمی برگزار کنند و هیات‌های عالیرتبه دو کشور نیز دیدارها و مذاکرات خوبی با همتایان خود داشتند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری بیست و هفتمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را در مقایسه با کمسیون‌های قبلی بسیار موفق ارزیابی‌کرد و اظهار داشت: مشکلات مطرح شده در این کمیسیون نسبت به گذشته کمتر بود و دستاوردهای بسیار بالایی داشت.

واعظی ادامه داد: هم‌افزایی موجود بین ایران و ترکیه به ویژه در ارتباط با مسایل اقتصادی می‌تواند نقطه عطفی در نزدیکتر کردن ملت‌های دو کشور باشد.

رئیس دفتر رئیس جمهوری با اشاره به تلاش‌های انجام شده در حوزه همکاری‌های اقتصادی بویژه در بخش موافقتنامه تجارت ترجیحی، تاکید کرد: درحال آماده کردن تجار دو کشور برای حرکت به سمت تجارت آزاد هستیم و تلاش دو دولت این است که مسیر را  برای همکاری بخش های خصوصی دو کشور تسهیل کنند.

واعظی خاطرنشان کرد: با توسعه تبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری مشترک و کمک به افزایش حجم تجارت و سرمایه‌گذاری باید به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم همه نیازمندی‌های دو ملت در دو کشور را خودمان تولید و تامین کنیم.

رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه با بیان اینکه اتاق‌های بازرگانی دو کشور و شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در این زمینه مسئولیت بسیار سنگینی دارند، اظهار داشت: آنچه ما در کمیسیون مشترک دو کشور تصمیم می‌گیریم، فراهم کردن بستر همکاری‌ها و مشخص کردن نقشه راه یک ساله است و بخش خصوصی دو کشور است که باید اجرا کننده سیاست‌ها باشند.

واعظی به برگزاری نشست مشترک با وزیر تجارت ترکیه و تجار دو کشور در آنکارا اشاره کرد و گفت: بعضی از مشکلات جزیی مانع سرعت همکاری ها شده بود که در این نشست مشترک، این مشکلات شناسایی شدند.

رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان اینکه درکمیسیون اقتصادی توافق کردیم کمیته مشترک ویژه‌ای با شعباتی در تهران و آنکارا ایجاد کنیم، گفت: تشکیل کمیته مشترک امکان طرح مشکلات تجار و رفع سریع تر آنها را مهیا می سازد.

وی خاطرنشان کرد: آن چه در حوزه تجارت در کمیسیون مشترک توافق کردیم باید به طور ویژه پیگیری و عملیاتی شود تا تجار ایرانی و ترک بتوانند راحت‌تر به فعالیت بپردازند.

واعظی با تاکید بر اینکه دو طرف با جدیت به دنبال گسترش حجم روابط و مبادلات هستند، اظهارداشت: با وزرای انرژی، تجارت و حمل و نقل ترکیه مذاکرات و  جلسات بسیار سازنده و عملیاتی برای برطرف کردن مشکلات فرا روی تجار دو کشور داشتیم.

رئیس دفتر رییس جمهوری همچنین به همکاری‌های دو کشور در زمینه مسایل بهداشتی و دارویی اشاره کرد و گفت: امروز همچنین در ملاقاتی با وزیر بهداشت ترکیه، مسایل مربوط به این حوزه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

وی با بیان اینکه آمریکا با اعمال تحریم، به دنبال تحت تاثیر قرار دادن روابط ایران و ترکیه است، افزود: در دورانی که با تحریم‌ها مواجه هستیم، باید تلاش کنیم که حجم روابط‌ دو کشور تحت تاثیر این تحریم‌ها کاهش نیابد.

 واعظی با قدردانی از رئیس جمهوری و دولت ترکیه که همواره تحریم‌های تحمیلی آمریکا علیه ایران را محکوم کردند، ‌افزود: تردیدی نداریم که دولت ترکیه این تحریم ها را قبول ندارد و از طرف دیگر باید ملاحظات برخی شرکت‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد.

رئیس دفتر رئیس جمهوری امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی در آینده نزدیک را آغازگر تجارت آزاد و ایجاد فرصت برای تجار ایرانی و ترک دانست و گفت: این اقدام برای افزایش حجم روابط است و در ارتباط با تسهیل روابط بانکی‌مان نیز پیشرفت‌ها و توافقات بسیار خوبی داشتیم.

وی از تسهیلات ویژه برای سرمایه گذاران ترک در منطقه ویژه اقتصادی ماکو خبر داد و همچنین گفت: در رابطه با بخش حمل و نقل نیز توافقات خوبی داشتیم و به دنبال این هستیم که حمل و نقل در همه ابعاد گسترش پیدا کند.

 واعظی صبح امروز هم با تعدادی از تجار ایران و ترکیه جداگانه دیدار و برای حل مشکلات آنها دستور پیگیری های لازم را صادر کرد.
در پایان این همایش، سند نهایی بیست و هفتمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه امضا شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.