به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی نفت ایران، عبدالله عذاریاهوازی، در نشست مشترک مدیران شرکت نفت و گاز اروندان و مدیران پژوهشگاه صنعت نفت در منطقه عملیاتی دارخوین ضمن ابراز خرسندی از سطح همکاریها با پژوهشگاه صنعت نفت، گفت: ابلاغیه و دستورالعمل تازه وزیرنفت به پژوهشگاه صنعت نفت و رویکرد جدید توجه به موضوع پژوهش در دولت سیزدهم، وظایف این سازمان را وسیعتر و مسئولیت آن را بیشتر کرده است و از آنجایی که اکتفا به تفاهمنامهها برای حصول بهنتیجه عملی جوابگو نیست این ابلاغیه مهم و تعیین چهارچوبهای مأموریتی، مسیر امضای قرارداد با پژوهشگاه صنعت نفت را برای شرکتهای کارفرمایی از جمله شرکت نفت و گاز اروندان، از لحاظ حقوقی و مالی بسیار تسهیل میکند.
وی با اشاره به موفقیت طرح پایلوتسازی نفت فوقسنگین شرکت نفت و گاز اروندان در پژوهشگاه صنعت نفت، افزود: ما در سه حوزه مخزن، چاه و تأسیسات روزمینی بهدنبال رفع نیازمندیهای خود، ایجاد ارزش افزوده و بهرهوری بیشتر هستیم و با افزایش ارتباط و سطح همکاریها، بر اساس اولویتبندی صورت مسئلهها را به پژوهشگاه صنعت نفت ارائه و از ظرفیتهای این مجموعه ارزشمند استفاده خواهیم کرد.
در ادامه عیسی نویری، رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان، با اشاره به تدوین نقشهراه توسعه فناوری شرکت نفت و گاز اروندان، گفت: طرحهای مختلف نباید در سطح مطالعاتی باقی بماند بلکه باید با رویکرد عملگرایانه جدید، رسیدن به مرحله اجرایی و صنعتی طرحها و به میدان عمل آوردن فناوریهای نو هدفگذاری شود که از نمونههای خوب آن میتوان به طرح پایلوت سبکسازی نفتخام فوقسنگین اشاره کرد.
وی افزود: پس از حصول نتایج مثبت طرح مطالعاتی و پایلوت سبکسازی نفت فوقسنگین شرکت نفت و گاز اروندان در پژوهشگاه صنعت نفت، فاز دوم این طرح با آغاز مرحله امکانسنجی و اجرای سوپر پایلوت در منطقه نفتی آزادگان در دستور کار قرار دارد.
رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان تصریح کرد: همزمانی تولید نفت سبک تا فوقسنگین در شرکت نفت و گاز اروندان صورت مسئلههای متنوعی را ایجاد میکند، که مستلزم توسعه و استفاده از فناوری در اشکال مختلف است و امیدواریم پیشنهادها و طرحهای همکاری مطابق چالشهای امروز تولید و با قابلیت اجرایی و صنعتیشدن باشند، زیرا در حوزه میاندستی کارهای انجام نشده فراوان وجود دارد و مسیر خوبی برای حرکت متصور هستیم.
در ادامه این نشست عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت کشور، با اشاره به بازدید اخیر نیمروزه مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان از پردیسهای مختلف این پژوهشگاه، به بیان توانمندیهای این پژوهشگاه و دستاودهای آن پرداخت و اظهار کرد: با توان علمی موجود در پژوهشگاه در هر جایی که کارفرمایی بهصورت مشخص و با تمرکز روی فناوری خاصی استمرار داشت و با جدیت ادامه دادیم، نتیجه گرفتیم.
وی با معرفی چند طرح موفق این پژوهشگاه که در صنعت نفت اجرایی و به ایجاد ارزش منجر شده است، افزود: رویکرد جدید پژوهشگاه صنعت نفت این است که به جای مرز تکنولوژی، روی مرز نیازهای امروز تولید در کشور متمرکز شود که در این مسیر در خیلی از بخشها مستقیم نیازها را برطرف کردیم و در بسیاری از بخشها نیز مایلیم در جایگاه مدیریت فناوری ایفای نقش کنیم و بهعنوان یک مترجم زبان صنعت نفت، میان شرکتهای دانشبنیان و تولیدی باشیم.
در ادامه این نشست دستاوردها و نتایج حاصل طرح پایلوت سبکسازی نفت فوقسنگین تشریح و توانمندیهای مختلف پژوهشگاه صنعت نفت در پردیسهای سه گانه بالادستی، پاییندستی و انرژی و محیط زیست معرفی شد.
در پایان این نشست مدیران و رؤسای شرکت نفت و گاز اروندان به بیان و ارائه چالشها و نیازهای اولویتدار حوزههای مختلف عملیاتی و تولیدی خود پرداختند.