Categories: بورس

گام نخست عرضه املاک وزارت دفاع در بورس کالا محکم برداشته شد

به گزارش تجارت گردان به نقل از «کالاخبر»، در ابتدای این مراسم که با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد، رضا محتشمی پور قائم مقام بورس کالای ایران شهادت دانشمند هسته ای و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران، شهید محسن فخری زاده را تسلیت گفت.

محتشمی پور با بیان آنکه پیشگامی وزارت دفاع در جهت عرضه املاک و اراضی خود در بورس کالا آغاز حرکتی ارزشمند و مثبت برای آشنایی و ترغیب سایر دستگاه های دولتی به شمار می رود، گفت: همراهی و همکاری وزارت دفاع طی هفته های اخیر، شرایط را برای عرضه نخستین ملک این وزارتخانه بر تابلوی بورس کالا هموار کرد که با انجام نخستین معامله، امیدواریم این عرضه ها توسعه یابد و خط راهنمایی برای بهره گیری سایر دستگاه ها از این ظرفیت ایجاد شده در بورس کالا باشد.  

قائم مقام بورس کالای ایران با بیان اینکه برای عرضه املاک در بورس کالا دو فاز عملیاتی وجود دارد، اظهار داشت: نخستین فاز، تدوین مقررات تا پذیرش کالا است که در این مسیر امکان بروز ابهام هایی وجود دارد که بورس کالا با همراهی عرضه کننده ملک، این بخش را پیش می برد. فاز دوم نیز به اقدامات پس از پذیرش ملک برمی گردد که در این حوزه، موضوع بازاریابی با همکاری عرضه کننده اهمیت دارد. در واقع اگر شرایطی مهیا شود تا با همراهی عرضه کنندگان، تابلوی املاک و مستغلات بورس کالا به فعالان بازار زمین و مسکن معرفی شود، توسعه معاملات املاک در بورس کالا با سرعت به مراتب بیشتری رقم می خورد.

محتشمی پور در پایان تصریح کرد: در آغاز راه اندازی هر معاملاتی، موانع و کندی هایی بروز می کند که امری طبیعی است اما به مرور و با توجه به اینکه ظرفیت ایجاد شده در بورس کالا، بار تمهیدات اجرایی فروش املاک و اراضی را از روی دوش نهادهای دولتی برمی دارد و یک روند آسان، کوتاه و شفاف را جایگزین مزایده های طولانی و هزینه بر می کند، در آینده شاهد اقبال به این کانال و بستر جدید معاملاتی املاک خواهیم بود.

ارزش ۲۰۰۰ میلیارد تومانی فروش سالانه املاک وزارت دفاع

در ادامه این مراسم، ایمان عسکری زاده دبیر هیات اجرای فروش املاک وزارت دفاع با ابراز تسلیت و گرامیداشت شهادت دانشمند هسته ای، شهید محسن فخری زاده اعلام کرد که بی شک راه و اهداف آرمانی و علمی شهید محسن فخری‌زاده ادامه خواهد یافت.

عسکری زاده در ادامه ضمن قدردانی از مجموعه بورس کالا به دلیل همکاری و تلاش های هفته های اخیر، گفت: وزارت دفاع سالانه بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان فروش املاک و اراضی دارد که برای تسریع و بهبود فرآیند فروش، نیاز به اتاقی شیشه ای و شفاف بورس کالا احساس می شود.

وی با بیان اینکه روند مزایده های فعلی فروش املاک نیز در سلامت کامل انجام می شود، اما برای تحقق این سلامت معاملاتی، مسیری چند مرحله ای و طولانی طی می شود، گفت: معامله امروز زمین وزارت دفاع در بورس کالا به عنوان پایلوت صورت گرفت و قصد داریم طی هماهنگی با مسوولان و کمیته مربوطه در وزارت دفاع، میزان عرضه های املاک و اراضی وزارتخانه در بورس کالا را افزایش دهیم.

دبیر هیات اجرای فروش املاک وزارت دفاع ادامه داد: با توجه به وجود نظم و مقررات دقیق در حوزه ارائه مدارک و پذیرش املاک در بورس کالا، نیازمند مهیا کردن یکسری شرایط هستیم که البته زمانبر نیست و طی تعامل با بورس کالا به زودی اجرایی می شود.

احتمال دستور وزیر دفاع برای عرضه کل املاک در بورس کالا

امیر عالمی کارشناس بورس و تامین مالی وزارت دفاع نیز در ادامه این مراسم گفت: با توجه به آنکه امروز نخستین فروش ملک وزارت دفاع در بورس کالا تجربه شد و وزارت دفاع با فرآیند عرضه املاک در بورس یعنی ارائه مدارک، پذیرش و معامله، آشنا شد به زودی شاهد عرضه های بعدی وزارتخانه در بورس کالا خواهیم بود.

به گفته عالمی امکان دارد که با اعلام مزایای ورود املاک و اراضی وزارت دفاع به بورس کالای ایران از جمله شفافیت بالا و برتری های زیاد به نسبت مزایده های سنتی، وزیر محترم دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دستور عرضه کل املاک و اراضی این وزارتخانه در بورس کالا را صادر کند.

ثبت معامله زمین دماوند

براساس این گزارش، امروز راس ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه ملک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح واقع در شهرستان دماوند-دشت مشاء به مساحت ٣۶٢٣ مترمربع و با قیمت پیشنهادی ۱۳۰میلیارد ریال روی تابلوی بورس کالای ایران رفت که این ملک با قیمت پایه به فروش رسید.

براساس اطلاعیه بورس کالای ایران، قیمت پایه پیشنهادی این زمین در حالی ۱۳۰ میلیارد ریال اعلام شد که تضمین متقاضیان خرید برای شرکت در حراج مبلغ ۳.۹ میلیارد ریال معادل سیصد و نود میلیون تومان (۳ درصد قیمت پیشنهادی فروشنده) به صورت واریز وجه نقد یا تودیع ضمانت نامه بانکی در نظر گرفته شده بود. نوع تسویه این عرضه به صورت نقدی و اعتباری بوده و خریدار به عنوان برنده حراج، ظرف ۱۰ روز کاری بعد از تاریخ انجام معامله فرصت دارد ۴۰ درصد بخش نقدی را به حساب عملیاتی بورس کالا واریز کند. براساس شرایط مندرج در اطلاعیه عرضه این ملک در خصوص مهلت و نحوه تقسیط و وثایق مورد نیاز توسط خریدار، در مرحله دوم نیز برنده حراج باید معادل ۴۰ درصد از ثمن معامله را ظرف مدت حداکثر ۹۰ روز پس از تنظیم مبایعه نامه و همزمان با تحویل ملک به خریدار واریز نماید. در مرحله سوم نیز معادل ۲۰ درصد از ثمن معامله ظرف مدت حداکثر ۱۸۰ روز پس از تنظیم مبایعه نامه و همزمان با انتقال سند مالکیت به نام خریدار باید از سوی برنده حراج به فروشنده پرداخت شود.

سررسید تحویل نیز ۹۰ روز پس از تنظیم مبایعه نامه و ارایه سند تسویه خارج از پایاپای اعلام شده است.

فتحنایی

Recent Posts

حضور پررنگ بانک سینا در مهمانی ۱۰ کیلومتری عید غدیر

همزمان با برگزاری میهمانی عید غدیر در شهرهای مختلف کشور، بانک سینا موکب پذیرایی از…

8 ساعت ago

انتصاب جناب آقای دکتر ظهرابی به سمت معاونت فناوری اطلاعات موسسه اعتباری ملل

دکتر مسعود ظهرابی طی حکمی از سوی مدیرعامل محترم موسسه اعتباری ملل از اول تیرماه…

8 ساعت ago

راه‌اندازی سیستم چت آنلاین در بانک پاسارگاد

بانک پاسارگاد با هدف ارائه خدمات نوین بانکی و ارتقای سطح کیفی خدمات، سیستم چت…

8 ساعت ago

مزایده عمومی املاک مازاد بانک اقتصادنوین

بانک اقتصادنوین در راستای اجرای«قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر» و رعایت حداکثری دستورالعمل‌های بانک مرکزی…

8 ساعت ago

مراسم تکریم سادات در بانک صنعت و معدن

در آستانه عید سعید غدیر خم مراسم تکریم سادات با حضور حسین عسکری رییس هیات…

8 ساعت ago

بهره برداری از سایت جدید بانک ملت همزمان با عید سعید غدیرخم

همزمان با عید سعید غدیرخم، نسخه آزمایشی وب سایت جدید بانک ملت با امکانات ویژه…

8 ساعت ago