×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
گردش ارز، احیاگر تجارت خارجی

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از خبرنگار مهر، حمید زادبوم، رئیس کل سازمان توسعه تجارت در مراسم رونمایی از فاز نخست اپلیکیشن راهنمای تجارت که به منظور راهنمایی تجار و بازرگانان طراحی شده است، گفت: همیشه نوک تحریم‌ها متوجه تجارت خارجی و فرآیندهای تجاری ایران بوده است؛ چراکه صادرات و واردات همیشه رگ حیاتی تجارت بوده و به خصوص در شرایط فعلی، گردش ارز احیاگر تجارت خارجی است؛ این در حالی است که امسال موفق شدیم بیشترین ذخایر استراتژیک و کالاهای اساسی را برای تنظیم بازار کشور داشته باشیم.

وی افزود: بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، برنامه توسعه صادرات را با قوت پیش برده و صادرات غیر نفتی را در سر لوحه برنامه‌ها و حمایتهای خود قرار داده‌ایم که بر این مبنا، سازمان توسعه تجارت، تولید را به عنوان پیشران توسعه همه جانبه کشور ارج می نهد؛ چراکه در نهایت پیش رفتن تولید، صادرات کشور را افزایش خواهد داد.

وی با بیان اینکه برای افزایش صادرات برنامه‌های ترویجی را بر اساس اولویتها، حمایت می‌کنیم، تصریح کرد: در جهت اصلاح ساختار سازمان برای رسیدن به برنامه‌های صادراتی قدم برداشته‌ایم؛ ضمن اینکه شیوه نامه بسته مشوق‌های صادرات را اخیراً منتشر کرده‌ایم.

رشد ۲۰ درصدی وزن کالاهای صادراتی

زادبوم با تشریح بسته حمایت از صادرات خاطرنشان کرد: یک بخش از این بسته، تسهیلات ریالی است و از سوی صندوق توسعه ملی، قرار است ٢٠٠٠ میلیارد تومان در اختیار نظام بانکی قرار دهد و در این رابطه، با بانک‌های عامل قرارداد بسته خواهد شد؛ ضمن اینکه بخش دیگر این بسته حمایتی، کمک‌های بلاعوض را شامل می‌شود که به عنوان حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی، منابع را به عنوان مشوق از طریق سازمان توسعه تجارت پرداخت کنیم که این کار در حال پیگیری است.

وی افزود: هر مقدار از منابعی که در مجلس شورای اسلامی در قالب قانون بودجه مصوب و از طریق سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده می‌شود را توزیع کنیم؛ پس به همان میزان می‌توانیم بسته حمایتی را اجرا کنیم که سازمان برنامه و بودجه در اختیار ما قرار می‌دهد. به هر حال این بسته بخش‌هایی دارد که ممکن است همه آنها، محقق نشود.

زادبوم در تشریح وضعیت تجارت خارجی کشور گفت: آمار ۱۰ ماهه تجارت خارجی در سال جاری ۳۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار صادرات را نشان می‌دهد که از نظر وزنی ۲۰ درصد رشد و از نظر ارزشی ۳ درصد کاهش داشته که دلیل این کاهش هم نرخ پایه‌های صادراتی است. از سوی دیگر، واردات کشور معادل ۳۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده است. هر چند در ۱۰ ماه تراز اندکی منفی شد اما در ۹ ماه آمار مثبت بود؛ ولی با توجه به اینکه وزن صادرات افزایش یافته است. اگر واقعیت‌های صادرات غیر نفتی را در نظر بگیریم صادرات افزایش پیدا کرده است.

ویژگی‌های اپلیکیشن راهنمای تجارت

همچنین عباس خالقی تبار، مدیرکل دفتر خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: نیازهای تجار را در این اپلیکیشن لحاظ کرده و در آن تلاش کردیم آخرین مقررات و قوانین، آموزش‌ها و بخشنامه‌ها را در آن لحاظ کنیم.

وی افزود: بهبود مستمر، نصب آسان، اشتراک گذاری مؤثر از جمله ویژگی‌های این اپلیکیشن است و البته اسناد هم قابل اشتراک گذاری بوده و دوازده فیچر در آن گنجانده شده است. در این میان، پرتال تعاملی بین مدیران سازمان و تجار و بازرگانان به زودی و تا پایان سال رونمایی خواهد شد

به گفته خالقی تبار، نمایشگاه‌ها، هیأت‌های تجاری، کالاهای صادراتی، آمار صادرات، بازارهای صادراتی، مقررات و بخشنامه‌ها، اخبار تجاری، اتاق بازرگانی، رایزن و نمایندگان تام الاختیار تجاری، مرزنشینی و بازارچه‌های مرزی، آموزش تجار و استانداردهای صادراتی از جمله بخش‌های طراحی شده در این اپلیکیشن دیده شده است.

ارایه اطلاعات دقیق برای تازه‌واردان به تجارت خارجی

علی رهبر، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیز در این مراسم، با ابراز امیدواری نسبت به این که در این سامانه، کاری خواهیم کرد که هر فردی که می‌خواهد وارد کار تجارت شود، بتواند اطلاعات دقیق را به دست آورد.

وی افزود: در بخش جستجوهای کالا، از موتور مدیریت ضوابط سامانه ثبتارش استفاده شده و این امکان را فراهم خواهد کرد تا به صورت آنلاین  بتوان از آخرین تغییرات سیستم ثبت سفارش مطلع شد.

به گفته رهبری، به زودی نوتیفیکیشن را نیز بر روی این اپلیکیشن فعال خواهیم کرد.

به روزرسانی آنلاین، مهمتر از خلق یک اپلیکیشن

محمد لاهوتی، رییس کنفدراسیون صادرات ایران نیز در این مراسم گفت: راه اندازی اپلیکیشن راهنمای تجارت، با توجه به تغییرات پیاپی بخشنامه ها و دستورالعمل های مرتبط با حوزه های اقتصادی به ویژه تجارت خارجی، قطعا بخشی از اپلیکیشن راهنمای تجارت می تواند به توزیع اطلاعات به صورت شفاف و سریع به همه تجار و بازرگانان منتهی شود.

وی افزود: این اپلیکیشن با ارایه آخرین اطلاعات و آمار مرتبط با بازارهای هدف صادراتی و کالاهای صادراتی ایران، تجارت خارجی را تا حدودی تسهیل کرده و می‌تواند با ارایه بهنگام اطلاعات به صادرکنندگان و واردکنندگان، در بهبود محیط کسب و کار موثر باشد که این همواره یکی از مطالبات بخش خصوصی بوده است.

به گفته لاهوتی، دسترسی این اپلیکیشن به پرتال و بخشی از اطلاعات دستگاههای دولتی مرتبط می تواند یاری رسان تجار و فعالان اقتصادی باشد؛ این در حالی است که باید تاکید کرد که به روزرسانی لحظه ای و آنلاین این اپلیکیشن کاری بسیار مهمتر از راه اندازی آن است؛ چراکه خلق یک اپلیکیشن در دنیا کار پیچیده ای نیست ولی پویا و زنده نگاه داشتن آن امری مهم به شمار می رود.

ارایه اطلاع‌رسانی دقیق به تجار، از رانت جلوگیری می‌کند

همچنین مظفر علیخانی، معاونت استان ها و تشکل های اتاق ایران گفت: با توجه به اینکه امروزه هر فرد فعال در حوزه های اقتصادی اگاه تر و مطلع تر باشد، موفق تر خواهد بود، به همین دلیل اپلیکیشن راهنمای تجارت از اهمیت بالایی برای تجار و بازرگانان برخوردار است.

وی افزود: فعالیت این اپلیکیشن در حوزه اطلاع رسانی در حوزه سیاست های ارزی، آماری و اطلاعات می تواند حاکمیت و تشکل های اقتصادی را به هم نزدیک تر کند تا به بازارهای صادراتی بیشتری متصل شویم و پیوندهایی میان ما و اقتصاد جهانی ایجاد شود.

به گفته علیخانی، این اپلیکیشن به عنوان گام نخست ارزشمند است اما بدون تردید نیاز به فعالیت بیشتر دارد بویژه اینکه حوزه تجارت، بر پایه حوزه امارها و اطلاعات است که این آمار باید به سرعت به روز شده و کاربردی باشد تا تاجر هم بتواند به سرعت و به موقع از آن استفاده کند؛ این در حالی است که نیاز است تا سازمان توسعه تجارت تعامل و همکاری بیشتری با اتاق بازرگانی ایران داشته باشد تا اطلاعاتی که در اتاق ایران تولید می شود به عنوان یک مرکز اطلاعاتی دردسترس تجار قرار گیرد.

وی افزود: این اپ می تواند چند زبانه باشد تا از تمام دنیا بتوانند از ان استفاده کنند. البته خروجی های این اپلیکیشن می تواند از تبعیض و رانت جلوگیری کرده؛ به خصوص اینکه هر فرد با نزدیک شدن به افراد و سازمان های تصمیم ساز نمی تواند با سرعت بیشتر به اطلاعات دسترسی پیدا کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.