×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۲ بهمن , ۱۴۰۳

با نگاهی گذرا، پی به پرتفوی قوی و متنوع در این شرکت می‌بریم، پرتفویی که از شرکت‌های قدرتمندی همچون معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد)، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل)، مجتمع فولاد خراسان (فخاس)، تامین مواد اولیه فولاد صبانور (کنور)، سنگ آهن گهر زمین (کگهر) و تجلی توسعه معادن و فلزات و چندین شرکت دیگر تشکیل شده است.

حضور چنین شرکت‌هایی در هر سبد سهامی، تضمین کننده بازدهی و سودآوری مناسب است؛ چادملو با سود ۲۶۹ هزار میلیارد ریالی و شرکت گل گهر با سود ۲۰۸ هزار میلیارد ریالی سال ۱۴۰۰ را به پایان رساندند و شرکت گهر زمین ۱۰۷ هزار میلیارد ریال در سال مالی گذشته سود به دست آورد و این شرکت‌ها در مدت سپری شده از سال جاری در شرایط مطلوبی به سر می‌برند.

وضعیت در سایر شرکت‌ها همچون شرکت بورسی فولاد خراسان و شرکت غیربورسی توسعه آهن و فولاد گل گهر نیز به همین شکل است و انتظارات بالایی برای تحقق سود در سطوح بالا از این شرکت‌ها وجود دارد.

در حالی که بهای تمام شده سرمایه گذاری در شرکت‌های حاضر در بازار سهام حدود ۱۳۰ هزار میلیارد ریال است، ارزش بازار آن در حال حاضر به رقم شگفت انگیز ۱۱۲۵ هزار میلیارد ریال رسیده است که در نوع خود جالب توجه است و نشان از سرمایه گذاری دقیق و پربازده دارد. از سوی دیگر، ۵۳ هزار میلیارد ریال نیز خرج خرید سهام شرکت‌های خارج از بورس کرده که هر کدام سهم مناسبی در سودسازی «ومعادن» دارند.

آثار و نتیجه تشکیل چنین سبد سهام قدرتمند و شاخصی را به خوبی می‌توان در صورت‌های مالی مشاهده کرد؛ جایی که حکایت دارایی‌های قابل توجه به میزان ۳۲۶ هزار میلیارد ریالی را روایت می‌کند و از انباشت سود به میزان ۹۸ هزار میلیارد ریال خبر می‌دهد.

بر اساس اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای ۶ ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۱، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات بالغ بر ۱۴ هزار و ۶۵۳ میلیارد ریال سود خالص تاکنون محقق شده که با مدت مشابه سال گذشته تفاوت چندانی ندارد و توانسته با همه مصائب اقتصادی و مالی حاکم بر فضای کسب و کار کشور، روند رو به رشد سودآوری خود را حفظ کند.

شتاب «ومعادن» در کسب سود را به خوبی می‌توان در طی چند سال اخیر به نظاره نشست؛ در حالی که در سال ۱۳۹۶ سود خالص در حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال بود، طی ۴ سال با رشد چشمگیر و قابل توجه ۱۳ برابری، در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۳۷ هزار میلیارد ریال رسید.

در خاتمه باید اذعان داشت که با توجه به بازار مصرف مطلوب فلزات اساسی و نرخ‌های جهانی، انتظار بر تکرارپذیری سودآوری شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلرات به همراه شرکت‌های تابعه است. نرخ جهانی فلزات اساسی و کامودیتی‌ها در مدت اخیر کاهش داشته که بررسی‌ها نشان می‌دهد بازارها در حال بازگشت به روند گذشته هستند و قیمت‌ها مسیر صعودی در پیش دارند و به این ترتیب، پیش بینی می‌شود وضعیت شرکت‌های فعال در زنجیره فولاد که جایگاه مخصوصی در پرتفوی «ومعادن» دارند، بهبود یابد.

منبع: گزارش خبر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.