×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
گروه مپنا صادرکننده ممتاز سال ۱۴۰۲ کشور شد

مراسم بیست و هفتمین سالروز ملی صادرات با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و مقامات عالی رتبه کشوری، فعالان اقتصادی و صاحبان صنعت در حوزه تجارت خارجی و نیز جمعی از مدیران ارشد گروه مپنا به منظور تقدیر از صادرکنندگان نمونه ملی کشور، صبح شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ در سالن اجلاس سران برگزار و گروه مپنا، همچون دو سال گذشته، به‌عنوان “صادرکننده ممتاز کشور” معرفی شد.


نگاهی به صادرات در گروه مپنا
گروه مپنا از ابتدای دهه ۹۰ در رویداد «صادر کننده نمونه» که سالانه از سوی سازمان توسعه تجارت برگزار می‌شود، شرکت کرده است. مپنا در ۲۶ دوره از این رویداد، پنج بار به عنوان «صادرکننده نمونه ملی» و حالا سه بار به عنوان «صادرکننده ممتاز» انتخاب شده است.
استمرار رشد صادراتی در شرکت‌ها موجب ارتقای آنها از عنوان صادر کننده نمونه به ممتاز می‌شود.
گروه مپنا فعالیت صادراتی خود را با ساخت پروژه‌های نیروگاهی در «ریسوت»، «تشرین»، «قرن عالم» و «جندر» در کشورهای عمان و سوریه آغاز کرد و با اجرای موفق پروژه‌های نیروگاهی «حیدریه» نجف و «الصدر» بغداد ادامه داد و در حال حاضر نیز پروژه‌های بزرگی مانند «رمیله» بصره در عراق و «لاذقیه» سوریه را در دست اجرا دارد.
پروژه نیروگاهی رمیله، بزرگترین پروژه‌ صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور و مپنا است که در نهایت تولید بیش از ۳هزار مگاوات برق را به همراه خواهد داشت. همچنین طی سال‌های اخیر، پروژه‌های صادراتی خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها به عنوان نقطه عطفی در صادرات گروه مپنا اتفاق افتاده است و با توجه به حضور پررنگ اروپایی‌ها در بسیاری از بازارها، به دست آوردن چنین پروژه‌هایی از اهمیت بالایی برخوردار است.


رشد اقتصادی صادرات محور
«عباس علی‌آبادی»، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم روز ملی صادرات، یکی از رویکرد‌های مهم وزارت صمت را رشد اقتصادی صادرات محور در مقابل جایگزینی واردات برای خلق ثروت و کاهش فاصله فناوری با کشور‌های رقیب دانست و گفت: این رویکرد با تمرکز بر رقابت و حضور در عرصه بین‌المللی موجب کاهش اثرات تحریم‌ها و توسعه صادرات کشور می‌شود. رویکرد جایگزینی واردات در دهه ۹۰ و ۸۰ در برخی از کشور‌های دنیا دنبال و با شکست همراه شد؛ اما کشور‌های موفق در حوزه اقتصادی رشد صادرات را در پیش گرفته‌اند.
او افزود: برای دستیابی به اهداف صادرات پایدار و رشد اقتصادی صادرات محور، افزایش رقابت پذیری و پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد، افزایش سطح تکنولوژی برای رقابت‌پذیری بیشتر، جلوگیری از ایجاد فضای گلخانه‌ای با حمایت‌های بیش از حد و جلوگیری از صادرات مواد خام و جایگزینی آن با محصولات با ارزش افزوده بیشتر باید دنبال شود.


تاکید بر صادرات غیرنفتی
علی‌آبادی در ادامه، رسیدن به رشد حدود ۲۰ درصدی در صادرات غیرنفتی را دارای هزینه ۶۰ تا ۸۰ میلیارد دلاری دانست و گفت: باید با ظرفیت‌سازی در حوزه صادراتی از صنایع با ارزش افزوده بالا و مزیت رقابتی کشور حمایت شود و در کنار آن به جذب سرمایه‌گذاری خارجی توجه کنیم.
وزیر صمت با تاکید بر اینکه تنش‌زدایی در عرصه روابط بین‌الملل و بهبود روابط با همسایگان اثرات زیادی بر توسعه صادرات دارد، گفت: تولید صادرات محور نیز مسئله بسیار مهمی است و با توجه به پتانسیل‌های بالای کشور در این بخش باید برنامه‌های ویژه‌ای را در این حوزه در نظر بگیریم. صادرات غیرنفتی گرچه به لحاظ وزنی رشد داشته، اما به لحاظ ارزش کاهش داشته و با سیر نزولی ملایم در حال کاهش است. البته علت کاهش ارزش صادرات غیرنفتی کشور کاهش قیمت جهانی کامودیتی‌ها بوده است. در نتیجه ضرورت تغییر سیاست‌های کشور و تمرکز بر صادرات با این نکات به چشم می‌خورد.
وزیر صمت در پایان این مراسم یادآور شد: دولت باید زیرساخت‌های لازم برای حضور بخش خصوصی در تولید صادرات محور محصولات با ارزش افزوده بالاتر در اقتصاد کشور را فراهم کند. دو راهبرد اصلی خصوصی سازی و توسعه صادرات که توسط وزارت صمت دنبال می‌شود، موجب تحقق رشد صادرات محور خواهد شد. با همسو سازی سیاست خارجی و سیاست تجاری می‌توان تعداد سال‌های حضور در بازار‌ها را افزایش داد.


گفتنی است در مراسم روز ملی صادرات از ۱۱ صادرکننده ممتاز، ۴۰ صادرکننده نمونه ملی و چهار صادرکننده شایسته، توسط وزیر صمت و دیگر مقامات حاضر در این همایش، تقدیر به‌عمل آمد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.