به گزارش تجارت گردان به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل بیمه مرکزی، بر این اساس، حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی به ترتیب حدود ۳۲۴.۸ و ۱۶۷.۶ همت (هزار میلیارد تومان) اعلام شده است.
همچنین مبالغ حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی نسبت به ۹ ماهه سال گذشته به ترتیب ۵۹.۳ و ۵۷.۱ درصد رشد نشان میدهد.
از سوی دیگر، حق بیمه تولیدی رشتههای بیمه درمان و زندگی به ترتیب با ۳۹.۲ درصد و ۱۴.۲ درصد سهم از حق بیمه و رشد حق بیمه معادل ۲۸.۲ درصد و ۶۴.۶ درصد، موجبات رشد ۵۹.۳ درصدی حق بیمه تولیدی بازار در این مدت را فراهم آوردهاند که این میزان رشد، بیشتر متأثر از عملکرد شرکتهای بیمه آسیا، دی، البرز، کوثر و ملت به ترتیب با ۱۰.۳، ۸.۸، ۷، ۶.۲ و ۵.۳ درصد سهم از حق بیمه بوده است.
این گزارش میافزاید: رشد بالای ۵۷.۱ درصدی خسارت پرداختی، بیشتر ناشی از عملکرد رشتههای “درمان” و “زندگی” به ترتیب با سهم ۴۲.۶ و ۱۱.۱ درصد از خسارت پرداختی و رشد بالای خسارت پرداختی مربوط به این دو رشته به ترتیب معادل ۶۲.۶ و ۱۰۰.۳۹ درصد بوده است.
شرکتهای بیمه دی، کوثر، سینا، معلم، سامان، ملت و ما نیز با سهم عمده از خسارت پرداختی بازار بیمه (از ۸.۲ تا ۲.۲ درصد و در مجموع با ۲۷.۹ درصد سهم) و برخورداری از رشد بالای خسارت پرداختی (بین ۶۵.۸ تا ۱۶۳.۱ درصد)، رشد ۵۷.۱ درصدی خسارت پرداختی در بازار بیمه را رقم زدهاند.
براساس این گزارش نسبت خسارت بازار با ۰.۷ واحد کاهش در مقایسه با ۹ ماهه سال قبل، به ۵۱.۶ درصد رسیده است. البته در محاسبه این نسبت (حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حقبیمه تولیدی ضربدر ۱۰۰)، مبالغ خسارتهای معوق، ذخایر حقبیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینههای اداری- عمومی شرکتهای بیمه در نظر گرفته نمیشود.
براساس همین گزارش، ۴ رشته اعتبار (با ۱۱۴.۴%)، بدنه اتومبیل (با ۸۰%)، شخص ثالث و مازاد (با ۵۹.۴%) و درمان (با ۵۶%) نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه (با ۵۱.۶ %) داشتند و به طور ویژه، نسبت خسارت ۹ شرکت زندگی باران (۸۹.۲%)، بیمه نوین (۸۰%)، زندگی کاریزما (۷۰.۹ %)، پارسیان (۶۸.۵ %)، حکمت صبا (۶۸.۲%)، سینا (۶۶.۷ %)، دانا (۶۴.۷%)، رازی (۶۳%)، آسماری (۶۰.۷%) و ایران (۵۹.۶%) به مراتب بالاتر از سطح بازار بیمه (با ۵۱.۶%) است.
در بخش دیگری از این گزارش، سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی صنعت بیمه، به ترتیب ۷۹.۳ و ۷۶.۱ درصد برآورد شده که البته سهم شرکتها (بخش دولتی و غیردولتی) و رشتههای بیمه در دورههای زمانی کمتر از یک سال معمولاً با تغییرات زیادی همراه است که در تحلیل سهم از پورتفوی بازار بیمه باید این موضوع را مورد توجه قرار داد.
همچنین در بررسی سهم شرکتهای بیمه در بازار، ۱۱ شرکت بیمه ایران (با ۲۰.۷%)، آسیا (با ۱۰.۳%)، دانا (با ۹.۹%)، دی (با ۸.۸%)، البرز (با ۷%)، کوثر (با ۶.۲%)، ملت (با ۵.۳%)، پاسارگاد (با ۴%)، پارسیان (با ۳.۸%), معلم (با ۳.۶%) و سینا (با ۳.۱%) در مجموع ۸۲.۷ درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده و ۱۷.۳ درصد مابقی حق بیمه، توسط ۲۰ شرکت بیمه دیگر تولید شده است.
گزارش عملکرد نهماهه نشان میدهد سهم شرکتهای بیمه از خسارت پرداختی بازار به طور عمده به ۱۰ شرکت بیمه ایران (با ۲۳.۹%)، دانا (با ۱۲.۴%)، آسیا (با ۱۰%)، دی (با ۸.۲%)، البرز (با ۵.۳%)، کوثر (با ۵.۲%)، پارسیان (با ۵%)، سینا (با ۴%)، معلم (با ۳.۲%) و پاسارگاد (با ۳%) تعلق دارد (در مجموع با ۸۰.۳ درصد) و ۱۹.۷ درصد خسارتها نیز توسط ۲۱ شرکت بیمه دیگر پرداخت شده است.
همچنین سهم ۵ رشته بیمه درمان، شخص ثالث-مازاد، زندگی، بدنه اتومبیل و مسئولیت به ترتیب با ۳۹.۲، ۲۴، ۱۴.۲ ، ۵.۶ و ۴.۲ درصد (در مجموع ۸۷.۱%) از پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار است (۱۲.۹ درصد مابقی حق بیمه به ۱۱ رشته دیگر اختصاص دارد).
یادآور میشود، افزایش سهم بیمه درمان در بازار بیمه با پیشیگرفتن از سهم بیمه شخص ثالث-مازاد، به دلیل دریافت حق بیمه بابت قراردادهای بزرگ درمان گروهی شرکتهای بیمه دی، دانا و ملت در سال جاری به ترتیب با سازمان بنیاد شهید (در اردیبهشت)، وزارت آموزش و پرورش و صندوق بازنشستگی کل کشور (در خرداد) است.
همچنان بیشترین سهم از خسارت پرداختی در بازار بیمه به ۴ رشته درمان، شخص ثالث-مازاد، زندگی و بدنه اتومبیل به ترتیب با ۴۲.۶، ۲۷.۶، ۱۱.۱ و ۸.۶ درصد (در مجموع ۸۹.۹%) اختصاص دارد و ۱۰.۱ درصد مابقی خسارت در ۱۲ رشته دیگر پرداخت شده است.
پوشش ریسکهای مرتبط با وسایل نقلیه (با صدور بیمهنامههای شخص ثالث-مازاد، بدنه اتومبیل و حوادث راننده) موجبات اختصاص ۳۳.۲ درصد از حق بیمه تولیدی و ۳۹.۸ درصد از خسارت پرداختی بازار را فراهم آورده است.
این گزارش حاکی است در نهماهه سال جاری، بیش از ۵۹.۷ میلیون بیمه نامه صادر و ۶۴.۶ میلیون فقره خسارت پرداخت شده و تعداد بیمهنامههای صادره و تعداد موارد خسارت پرداختی نسبت به ۹ ماهه سال قبل، به ترتیب ۷ و ۲۱ درصد رشد داشته است.
بر همین اساس علت اصلی رشد ۷ درصدی تعداد بیمهنامههای صادره در بازار، متأثر از رشد این تعداد در رشته درمان، حوادث و مسئولیت در مجموع با ۱۲ درصد سهم (هر یک به ترتیب با سهم ۴.۷، ۴.۵ و ۲.۸ درصد) از کل بیمهنامهها و نرخ رشد ۷۴.۵ درصدی در رشته درمان، ۳۴ درصدی در رشته حوادث و ۹.۷ درصدی در رشته مسئولیت بوده است.
در ضمن رشد ۲۱ درصدی تعداد خسارتهای پرداختی بازار، در اصل به دلیل افزایش ۲۱.۱ درصدی این تعداد در رشته درمان با سهم ۹۲.۹ درصد و رشد ۴۵.۴ درصدی رشته بیمه زندگی با سهم ۳.۷ درصدی از کل تعداد خسارات پرداختی بازار است.
این گزارش اضافه می کند: در رشته درمان نیز بیشتر متأثر از فعالیت بیمه دی (با سهم ۳۹.۳ درصدی از تعداد موارد خسارت بیمه درمان) است، به نحوی که رشته درمان این شرکت با ۹۹.۷ درصد سهم از کل تعداد موارد خسارت، در مقایسه با سال قبل، ۹.۴ درصد رشد داشته است.
همچنین در رشتههای بیمه اشخاص (شامل حوادث، درمان و زندگی)، بیمهنامه هم به صورت گروهی و هم به صورت انفرادی صادر میشود ولی تعداد بیمهشدگان تحت پوشش اینگونه بیمهنامهها در محاسبات دخالت داده نمیشوند و فقط تعداد بیمهنامههای صادره ملاک عمل قرار میگیرد.
براین اساس، تعداد بیمهنامه صادره (تعداد قراردادهای بیمه) در مقایسه با حق بیمه تولیدی به مراتب کمتر است و این شاخص برای سه رشته مذکور، شاخص معناداری نیست. با این وجود، از آنجا که در تمام رشتههای بیمه (به جز سه رشته مذکور)، از تعداد بیمهنامه صادره استفاده میشود، طبق رویه قبل برای رشتههای گروهی نیز از تعداد بیمهنامه صادره استفاده شده است. بر مبنای توضیحات یادشده، در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، با وجود آن که حق بیمه تولیدی رشتههای بیمه درمان، زندگی و حوادث به ترتیب ۸۴.۲، ۶۴.۶ و ۱۹.۹ درصد رشد داشته است، تعداد بیمهنامه صادره درمان و حوادث با ۷۴.۵ و ۳۴ درصد رشد و در رشته زندگی با ۳.۷ درصد کاهش مواجه بوده است.
همچنین با توجه به رشد ۶۲.۶ درصدی خسارت پرداختی درمان نسبت به مدت مشابه سال قبل، تعداد موارد خسارت این رشته، ۲۱.۱ درصد افزایش داشته است.
در این مدت: «ارزش بیمهنامه» (نسبت حق بیمه تولیدی به تعداد بیمهنامه صادره که نشانگر متوسط حق بیمه تولیدی در هر بیمهنامه)، در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، به نحو کلی در بازار بیمه به ۵۴.۴میلیون ریال رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۸.۹ درصد رشد نشان میدهد. همچنین طی این دوره، “ارزش بیمهنامه” در رشتههای بیمه نفت و انرژی، هواپیما، کشتی و اعتبار به ترتیب حدود ۲۱.۹، ۱۶.۲، ۴.۴ و ۲.۶ میلیارد ریال و در سایر رشتهها به مراتب کمتر است.
همچنین «سرانه خسارت پرداختی» که حاصل تقسیم خسارت پرداختی به تعداد موارد خسارت است، حاکی از متوسط مبلغ پرداختی در هر مورد خسارت می باشد. این نسبت در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، معادل ۲۵.۹ میلیون ریال است که ۲۹.۸ درصد در مقایسه با دوره مشابه سال قبل افزایش نشان میدهد. به علاوه در این مدت، “سرانه خسارت پرداختی” در رشتههای بیمه نفت و انرژی، هواپیما، کشتی، باربری، حوادث راننده و آتشسوزی به ترتیب حدود ۱۶.۸، ۹.۲، ۵.۸، ۲.۱، ۱.۳ و ۱.۲ میلیارد ریال و در سایر رشتهها به مراتب پایینتر است.
در پایان همین گزارش آمده است که «سرانه تعداد خسارت» که از نسبت تعداد موارد خسارت به تعداد بیمهنامه صادره به دست میآید، مبیّن آن است که به طور متوسط در هر بیمهنامه چه تعداد خسارت پرداخت شده است. طی ۹ ماهه سال ۱۴۰۳، این نسبت در بازار بیمه معادل ۱.۱ واحد است که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۰.۱ افزایش داشته اما در رشته بیمه درمان حدود ۲۱.۳ واحد و در رشته اعتبار حدود ۴.۹ واحد بوده و در سایر رشتههای بیمه به مراتب کمتر از یک واحد است.
گزارش تکمیلی آمار عملکرد نه ماهه بازار بیمه کشور را اینجا ببینید.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران از تداوم آموزش غیر حضوری کلاس درس مدارس…
سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران…
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیاعتنایی کمیسیون اقتصادی به گاز و برق صنایع و بسته…
گزارش ماهانه شرکت بیمه ملت در حالی روی کدال رفت که حاکی از رشد ۱۵۵…
تاکید رئیسجمهور بر توسعه و سرمایهگذاری دریامحور نشان از اهمیت ویژهی دارد. استفاده پایدار از…
شهردار منطقه ۴ تهران از آماده باش گرمخانه های طهران کوچک برای افراد بیخانمان و…