سجاد حسینزاده، پیشکسوت فوتبال تبریز در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت تراکتور در آستانه آغاز لیگ بیست و یکم صحبت کرد. او با ابراز نگرانی نسبت به شرایط تیم تراکتور اظهار کرد: اگر بخواهم حرف دلم را بزنم، به عنوان یک مطلع فوتبال باید بگویم که وضعیت تراکتور در حد نام و آوازهاش نیست. این تیم یکی از پرآوازهترین تیمها است ولی با برنامهریزیهای انجام شده از سوی مدیرانش نمیتوان به نتیجه رسید. نبود مدیریت در این تیم مشهود است. به نفراتی که برای تراکتور جذب شده است نگاه کنید، استراتژی مدیران در قبال جذب این نفرات چیست؟
او افزود: ما هیچ برنامه و طرحی در تراکتور نمیبینیم و هر روز یک کار جدید در این تیم انجام میشود. من به عنوان شخصی فوتبالی به آینده تراکتور امیدوار نیستم. تنها روزنه امیدمان سر و سامان دادن به بدهیهای باشگاه است و اگر این اتفاق رخ دهد، شاید بتوان کاری کرد که آینده باشگاه امیدوارکننده باشد.
این کارشناس فوتبال تبریز درباره بازگشت فیروز کریمی به تراکتور عنوان کرد: آقای کریمی از نظر روحی و روانی تاثیر خوبی روی تیم دارد اما این تنها یک بخش کار است. یک مربی باید ابزار داشته باشد که ابزارش، نفرات لازم برای یک مارتن ۳۰ هفتهای است. تراکتور نیاز به بازیکنان نخبه دارد و باید در هر پست دو، سه بازیکن باکیفیت در اختیار داشته باشد. وقتی آقای کریمی این ابزار را ندارد، کار روحی و روانی چه تاثیری میتواند داشته باشد؟
حسینزاده ادامه داد: آقای کریمی از نظر فنی خوب است ولی در حد تراکتور نیست. اگر به آخرین نتایج کارنامه کریمی نگاه کنید، متوجه این موضوع میشوید. چنان چه آقای کریمی بخواهد در تراکتور کار کند باید عملکردی مانند عملکردش در پاس تهران داشته باشد. البته از آن زمان تاکنون فوتبال دنیا تغییرات زیادی داشته و این که آقای کریمی با این تغییرات همراه بوده یا نه، جای سوال دارد. در کل تراکتور در تمامی جنبهها اوضاع خوبی ندارد.
او در ادامه گفتوگویش با ایسنا در پاسخ به این سوال که پیشبینیاش درباره رتبه تراکتور در لیگ بیست و یکم چیست؟ گفت: تراکتور در بهترین دورانش، زمانی که چندین بازیکن تاپ داشت و به نوعی کهکشانی بود به جایی نرسید و تنها در جمع پنج تیم اول لیگ بود. الان که تراکتور خالی شده و بیثباتی هم گریبان تیم را گرفته، مشخص نیست چه سرنوشتی در انتظار تراکتور است. من بعید میدانم که تراکتور رتبه تک رقمی بتواند کسب کند.
حسینزاده سال ۹۸ در گفتوگویی عنوان کرده بود که فوتبال تبریز باید ۱۰ نفر مانند زنوزی داشته باشد. این کارشناس فوتبال تبریز در پاسخ به این سوال که آیا هنوز به این صحبتش اعتقاد دارد یا نه؟ بیان کرد: حضور آقای زنوزی در فوتبال زمانی خوب است که ثباتی در برنامهاش داشته باشد. بله من این را گفتم و ای کاش فوتبال ایران چندین حامی مثل ایشان داشت. ولی این افراد باید برنامه داشته باشند.
او با بیان یک مثال توضیح داد: اگر دو نفر داشته باشید که یک نفر از منطقه پرآب و یک نفر از منطقه کم آب آمده باشد و بخواهید به آنها یک سد آب بدهید، رفتار این دو نفر در قبال این سد متفاوت خواهد بود. آقای زنوزی باید پولش را به کسی بسپارد که بلد باشد از آن استفاده کند. این پولها نه تنها کمک حال تراکتور نشدند، بلکه اوضاع تراکتور را بدتر کردند. اگر مروری کنیم، زمانی که آقای زنوزی آن تیم کهکشانی را بست، تیمهای دیگر بیدار شدند و بازیکنان با کیفیت خارجی جذب کردند اما در ادامه تراکتور از آنها عقب ماند.
این کارشناس فوتبال تبریز در بخش پایانی صحبتهایش اظهار کرد: من معتقدم که مدیران تراکتور وکلیه تیمها اگر به دنبال رشد در فوتبال هستند باید کاری اساسی برای آکادمیهایشان انجام دهند. باید بپذیریم که در کار زیربنایی خوب عمل نکردیم و به جز یکی دو تیم، باقی تیمها، پایههایشان رها شده است. تیمی که مصرف کننده شده باشد، اگر جنگ قارون هم داشته باشد، محکوم به شکست است.
حسینزاده با انتقاد از وضعیت معیشتی مربیان پایه گفت: هیچ تیمی را نمیبینید که مربی تیم پایهاش از نظر مالی تامین شده باشد. همین میشود که تعداد کمی از آنها برای امرار معاش مسیر کج را انتخاب کنند. بالاخره بازیکنان با استعدادی هستند که پول ندارند و بازیکنان بیاستعدادی هم هستند که پول دارند. باید پول به تیمهای پایه آورده شود تا استعدادها کشف شوند. به این شکل هم از یک طرف پول داریم و از طرف دیگر میتوانیم درآمدزایی کنیم. اگر به این شکل عمل کنیم دیگر نیاز به جذب ستارهها نیست بلکه ستاره میسازیم. شما چند کشور اروپایی را میبینید که در فوتبال مطرح نیستند ولی چندین بازیکن سطح اول دارند که پول و سرمایه برای کشورشان میآورند.
انتهای پیام