۱۳۸ مبتلا به تب دنگ/همه‌گیری در شهریور و مهر

به گزارش تجارت گردان ، ایرنا، حسین فرشیدی روز سه شنبه در نشست خبری که در محل ستاد برگزار شد، افزود: شهرهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان درگیر بیماری تب دنگی هستند و مازندران و گلستان نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

وی اظهارداشت: وزارت بهداشت فقط ۲۰ درصد و ۸۰ درصد مبارزه با پشه آئدس به همکاری سایر سازمانها از جمله استانداران، پدافند غیرعامل، گمرک ، وزارت کشور، مرزداران و غیره وابسته است.

فرشیدی ادامه داد: در پاکستان به خصوص شهر پنجور چند سال اخیر بیماری تب دنگی شیوع داشته و این شهر کمتر از ۲۰۰ کیلومتر به مرز ما فاصله دارد و زوار اربعین از این مسیر صورت می گیرد.

به گفته معاون بهداشت، در سال ۱۳۹۵ نظام مراقبت از این بیماری در کشور آغاز و در سال ۹۸ پشه آئدس شناسایی شد، تب دنگ مانند سایر بیماریهای عفونی مانند کرونا، مالاریا از انسان به انسان سالم قابل انتقال است و خوشبختانه دستورالعمل درمانی آن نیز در کشور وجود دارد.

فرشیدی تصریح کرد: پشه آئدس خونخواری انجام می دهد و می تواند افراد زیادی را آلوده کند، اولین مورد آلوده به این پشه از کشور امارات بوده، این روند افزایش یافته و به تعداد مبتلایان افزوده شد.

وی تاکید کرد: اکنون مردم را آموزش می دهیم که در برابر پشه آئدس قرار نگیرند، جزش اول صبح صورت می گیرد و صورت و دست ها را نیش می زند و تا خونخواری نکند، دست بردار نیست.

همه گیری تب دنگی شهریور و مهر امسال

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز گفت: در حال حاضر پشه های ائدس به علت گرمای هوا در خانه ها مستقر شده و با خنکی هوا بیرون می آیند و همه گیری بیماری تب دانگ در شهریور و مهرماه آغاز می شود و باید مردم نسبت به هشدارهای وزارت بهداشت توجه کنند.

شهنام عرشی اظهار داشت : اکنون در کیش و قشم این پشه ها هستند هر چند هنوز انتقال محلی گزارش نشده است، ضرورت دارد افراد از اسپری ها یا محلول های دور کننده های پشه و یا از پشه بند استفاده کنند.

عرشی با بیان اینکه در مشهد و قم پشه ائدس پیدا شده است، اظهارداشت: اقدامات بهداشت محیطی و کنترل ناقلین خیلی شدید باید در استانهای جنوبی و درگیر انجام شود، بهسازی، آموزش و سم پاشی در این استانها توسط کارشناسان بهداشت محیط ضروری است.

وی تاکید کرد: ۱۲۵ بیمار تب دنگ در کشور امارات مبتلا شده و به ایران آمدند با توجه به تحریم و کمبود امکاناتی که داریم تلاش می کنیم که اقدامات اساسی را در رابطه با مقابله با این بیماری انجام دهیم.

وی افزود: اکنون سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان پرخطر هستند و در استانهای شمالی به علت نوع پشه آئدس قدرت آلودگی کمتر است، اکنون رفت و آمد به کشور امارات زیاد است، پشه های ما آلوده شدند، وقتی پشه هست و آلوده شده دیر یا زود همه گیری خواهیم داشت .

فتحنایی

Recent Posts

تامین تجهیزات تخصصی اولویت دار بیمارستان ضیایی اردکان از سوی چادرملو

در تفاهمنامه همکاری شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد…

24 ساعت ago

واریز علی‌الحساب سه میلیون تومانی متناسب‌سازی به حساب ۴٫۲ میلیون نفر مستمری‌بگیر تأمین‌اجتماعی

میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی، از پرداخت مبلغ سه میلون تومان بابت علی‌الحساب متناسب‌سازی و…

1 روز ago

هدفگذاری بانک توسعه تعاون برای افزایش دو برابری حجم عملیات ارزی

رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون از هدفگذاری برای افزایش دو برابری حجم عملیات ارزی…

1 روز ago

جلسه بررسی و رفع چالش‌های ثبت سفارش و تخصیص ارز خوراک و تجهیزات پتروشیمی ارومیه برگزار شد

با حضور محتشمی‌‌پور معاون وزیر صمت، پرنیان مدیرکل صمت آذربایجان‌غربی، اسمعیلی مدیرعامل شرکت پتروشیمی ارومیه…

1 روز ago

۱۷ تیر، سالروز پیوستن شرکت ورق خودروچهارمحال و بختیاری به گروه فولاد مبارکه

حمید شجاعی مدیر عامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری به مناسبت ۱۷ تیر، سالروز…

1 روز ago