×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
۱۴ مرکز استخراج رمزارز مجوز گرفتند

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از وزارت نیرو، مصطفی رجبی‌مشهدی، با حضور در شبکه یک سیما در خصوص پاداش ۱۰ میلیون تومانی برای معرفی مراکز غیرقانونی استخراج رمز ارز گفت: پیش از این وزارت اقتصاد از مردم برای معرفی مراکز غیرقانونی استخراج رمز دعوت کرده بود و پس از آن بود که وزارت نیرو نیز از مردم خواست که مزارع غیرمجاز ارز را شناسایی و معرفی کنند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۴ مرکز استخراج رمز ارز به ظرفیت ۳۰۰ مگاوات مجوز گرفته‌اند، ادامه داد: متأسفانه عده‌ای هم هستند که با سوءاستفاده از تعرفه‌های دیگری مانند کشاورزی، خانگی و حتی صنعتی برای استخراج رمز ارز استفاده می‌کنند که این تعداد باعث ورود آسیب‌های زیادی به شبکه می‌شوند.

این مقام مسؤول با بیان این که شناسایی این مراکز از طریق مقایسه مصارف با دوره‌های قبل و سایر راهکارها انجام می‌شود، افزود: با این حال به منظور جلب مشارکت مردم و شناسایی بیشتر استفاده کنندگان غیرمجاز، دستورالعمل پرداخت پاداش به افرادی که این مراکز غیرقانونی را شناسایی و معرفی کنند، تدوین شده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه در پنج‌شنبه هفته گذشته (۱۹ تیر) مصرف برق نسبت به روز مشابه سال گذشته بیش از ۴ هزار مگاوات افزایش داشت، گفت: با توجه به اینکه میزان رشد مصارف در همه بخش‌ها به‌دلیل در اختیار داشتن تعداد انشعاب‌های فروخته شده مشخص است، اضافه کرد: به همین دلیل می‌توان گفت که بخشی از این افزایش مصرف به دلیل استفاده‌های غیرمجاز است.

رجبی مشهدی همچنین در خصوص آمار مزارع غیرمجاز کشف شده نیز گفت: تاکنون بیش از یک‌هزار مزرعه غیرمجاز استخراج رمز ارز شناسایی شده است که در کشور پراکنده‌اند.

وی درباره تعرفه برق استخراج رمز ارز در ایران گفت: استخراج رمز ارز در ایران با دو نوع تعرفه انجام می‌شود که بر اساس آن در ۸ ماه خنک سال، استخراج با تعرفه ۴۸۰ تومان و در ۴ ماه گرم با تعرفه بالاتر صورت می‌گیرد، اما صنعت برق به منظور حمایت از این کسب و کار، راهکارهایی برای اعمال تخفیف در نظر گرفته است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی توانیر ادامه داد: دارندگان مجوز استخراج رمز ارز می‌تواننند با راهکارهای در نظر گرفته شده می‌توانند تا ۴۷ درصد از تخفیف بهای برق برخوردار شوند که دستورالعمل‌های آن ابلاغ شده و به اطلاع دارندگان مجوز نیز رسیده است.

این مقام مسؤول از فرصت دیگری که صنعت برق برای کاهش بهای برق در اختیار این گروه از فعالان اقتصادی گذاشته خبر داد و گفت: بر این اساس در ۴ ماه گرم سال متقاضیان می‌توانند از طریق مشارکت و سرمایه گذاری در طرح‌های بهره وری مانند طرح تعویض یک میلیون کولر گازی نسبت به تأمین برق خود اقدام نمایند که در این حالت قیمت تمام شده برق برای متقاضیان حدود ۴۷۵ تومان خواهد بود.

رجبی‌مشهدی با بیان اینکه به سرمایه‌گذاران در طرح‌های بهره وری، گواهی صرفه‌جویی داده خواهد شد، افزود: دارنده گواهی صرفه‌جویی مجاز است معادل انرژی الکتریکی مندرج در گواهی را بر اساس مقررات جاری، از طریق بورس انرژی (به‌طور مستقیم و یا از طریق قراردادهای دو جانبه با مالک نیروگاه) خریداری و برای مصرف نهایی به هر یک از کاربردهای رایج از جمله استخراج رمز ارزها، تخصیص دهد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.