×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۱ بهمن , ۱۴۰۳
۲۴ شتاب نگار جدید در تهران نصب می‌شود

 به گزارش تجارت گردان به نقل از صدا وسیما، علی نصیری با اشاره به اینکه در طول دوره‌های قبل ۴ شتاب نگار توسط ژاپنی‌ها نصب و ۲۲ مورد بعد از آن نصب شده بود، افزود: تعاملات شهرداری تهران با پژوهشگاه‌ها و موسسات علمی که در حوزه زلزله کار می‌کنند، در هیچ زمانی تا این حد نزدیک و تنگاتنگ نبوده است.

وی گفت: در این دوره از مدیریت شهری ۵ لرزه نگار درون گمانه ای، در گمانه‌های ۵۰ متری نصب شده است. همچنین در حال نصب اولین لرزه نگار در عمق ۱۰۰ متری در پارک نهج البلاغه هستیم.

وی تصریح کرد: لرزه نگار‌ها مکان کانون زلزله و عمق زلزله را تدقیق و جزییات فنی زلزله‌های رخ داده را نیز به ما گزارش می‌کنند.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با پرداختن به موضوع شناسایی گسل‌های تهران گفت: این لرزه نگار‌ها کمک می‌کنند گسل‌ها راحت‌تر و دقیق‌تر شناسایی شوند. به طوری که ممکن است نقشه پهنه بندی گسل‌ها با کمک لرزه نگار‌هایی که نصب می‌شود و با ثبت فعالیت‌های زمین با دقت بیشتر، تغییر کند.

وی تصریح کرد: ۲۴ مورد باقیمانده ظرف چند ماه آینده نصب و به بهره برداری خواهد رسید تا تعداد آن‌ها به ۵۰ مورد برسد. با این اقدام گام بزرگی در راستای تکمیل سامانه هشدار سریع زلزله تهران برداشته می‌شود. به طوری که پایتخت تنها نقطه‌ای در کشور خواهد بود که سامانه هشدار سریع زلزله دارد، البته این سامانه نیاز به یک سامانه نرم افزاری نیز دارد که باید تهیه شود.

موضوعات فنی و تخصصی را سیاسی نکنیم

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درادامه با تاکید بر اینکه نباید موضوعات فنی و تخصصی را سیاسی کنیم، گفت: تعداد جلسات و نشست‌های علمی که شهرداری و شورای شهر تهران در این دوره به صورت رودررو با زلزله‌شناسان و با همه انواع گروه‌های زلزله‌شناسی داشته، در تاریخ شهرداری سابقه نداشته است.

علی نصیری اظهار داشت: در نشست خبری اخیر شهردار تهران، ایشان نقل قولی را از طرف یکی از اساتید دانشگاه مبنی بر اینکه در سال‌های اخیر مدت طولانی است که زلزله‌ای در تهران رخ نداده، مطرح کردند. در این مورد باید توضیح داد که یکی از اساتید در جلسه‌ای این مساله را مطرح کرد که یک سری از زلزله‌هایی که در تاریخ تهران رخ داده ناشی از تحرکات گسل‌های اطراف تهران و یک سری نیز در گسل‌های داخل تهران فعلی بوده است. در بسیاری از زلزله‌هایی که در تهران رخ داده کانون زلزله در خارج از تهران بوده است. در وقع این نکته یک حرف علمی بود که البته مورد بحث است و شاید برخی از اساتید نگاه دیگری داشته باشند.

وی با بیان اینکه شهردار تهران به عنوان یک فکت این مساله را مطرح نکردند و آن را از طرف یکی از اساتید نقل قول کردند، گفت: در همان جلسه نیز اقای زاکانی تاکید کرد که باید سازمان پیشگیری و مدیریت بحران این موارد را بررسی کند و ما نیز در حال بررسی موضوع هستیم.

وی افزود: متاسفانه در برخی از رسانه‌ها این مساله درست فهم نشد چرا که این گفته شهردار نقل قول بود نه موضع شهردار یا شهرداری. در واقع در یک جلسه علمی که تعدادی زلزله شناس در آن حاضر بودند، یکی از اساتید دانشگاه شهید بهشتی نگاه تخصصی خود را مطرح کرد که ممکن است برخی دیگر از اساتید با آن موافق یا مخالف باشند.

بسته به اینکه کانون زلزله داخل با خارج از تهران باشد آسیب سازه‌ای متفاوت است

نصیری با بیان اینکه اگر زلزله‌ای در تهران رخ دهد بسته به اینکه کانون زلزله در خود شهر خواهد بود یا اطراف شهر آسیب سازه‌ای که به شهر وارد می‌شود متفاوت خواهد بود؛ ادامه داد: برخی از اساتید نگاهشان این بود که اگر کانون زلزله در داخل شهر باشد ممکن است که بیشتر بافت‌های فرسوده و ساختمان‌های کم طبقه تحت الشعاع قرار بگیرند و اگر کانون زلزله بیرون از شهر باشد ممکن است برج‌ها و ساختمان‌های بلندمرتبه تحت الشعاع قرار بگیرند.

وی افزود: در واقع این بحث‌های فنی و علمی در جلسه از سوی اساتید مطرح شد که برخی از رسانه‌ها درست برداشت نکردند و تعدادی از رسانه‌ها نیز که به دنبال تسویه حساب سیاسی هستند، شهرداری را به عوام زدگی و عدم توجه به فکت‌های علمی متهم کرده اند.

وی درخصوص آمادگی تهران در مقابل زلزله نیز توضیح داد: به هر حال تهران منتظر زلزله است و اینکه کانون آن در کجا باشد مشخص نیست. معتقدیم مردم باید آماده باشند، اما نباید مردم را بی دلیل و بی جهت نگران کنیم؛ چرا که اگر کسی اقدامات ایمنی را انجام داده، آموزش‌های لازم را دیده و در ساختمانی زندگی می‌کند که ایمن سازی‌های سازه‌ای و غیرسازه‌ای آن انجام شده، دلیلی ندارد نگران شود.

آمادگی در برابر زلزله فقط مربوط به شهرداری نیست

نصیری در پایان با بیان اینکه آمادگی در برابر زلزله فقط مربوط به شهرداری نیست و نهاد‌های مرتبط دیگر نیز باید در مورد میزان آمادگی و عملکردشان توضیح دهند، ادامه داد: آمادگی در برابر زلزله وجود دارد، اما قطعا با آن آمادگی مطلوبی که در برابر زلزله عظیمی که تهران منتظرش است، فاصله داریم. با این حال در این دوره شرایط نسبت به قبل بهتر شده است و با سرعت بیشتری رو به بهبود و ارتقا تجهیزات پیش می‌رویم. 

وی افزود: اقداماتی مانند افزایش سوله‌های بحران با تجهیزات لازم انجام شده است، ضمن اینکه علاوه بر این در این دوره مدیریت شهری حدود ۴۰۰ مانور در شهر انجام داده ایم و کلاس‌های آموزشی مختلفی برگزار کرده ایم تا در بحث آموزش‌های شهروندی نیز گام‌های موثری برداشته شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.