×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۱۵ آبان , ۱۴۰۳
۲ عامل تاثیرگذار بر روند اصلاح شاخص بورس

به گزارش تجارت گردان ، «محسن عبدالهی» امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با ایرنا به افت شاخص بورس در چند روز اخیر اشاره کرد و افزود: اکنون معاملات بورس روند پیچیده‌ای را به خود گرفته است و در شرایط فعلی دو عامل مهم در بازار حاکم شده است.

وی اظهار داشت: رخدادها و اتفاقی که در کشور رخ می‌دهد شرایط بازار را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند و مشخص کننده وضعیت قیمت سهام هستند.

عبدالهی به دو رخداد تاثیرگذار که از مدت‌ها قبل باعث روند نزولی معاملات بورس شدند، اشاره کرد و گفت: نخستین رخداد که از مدت‌ها قبل بازار را تحت تاثیر قرار داد، انتخاب بایدن به عنوان رییس جمهوری آمریکا بود که باعث ایجاد برخی از ابهام‌ها در روند معاملات بازار شد.

وی با بیان اینکه بازار همیشه با توجه به چشم اندازی که برای آینده ایجاد می‌شود نسبت به این مسایل واکنش مثبت یا منفی نشان می‌دهد، گفت: انتظارات تورمی که به دلیل آن رخدادها در بازار ایجاد می‌شود معاملات بورس را دچار نوسان می‌کند.

رشد بی‌سابقه شاخص بورس در ابتدای سال ۹۹ 

 عبدالهی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تا مرداد ماه شاخص بورس به دلیل رشد ارزش دلار و گزارش مثبت شرکت‌ها روند بی‌سابقه‌ای را به خود گرفت، اظهار داشت: از ماه مرداد به بعد به دلیل پررنگ شدن تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سایه ترس در بازار حاکم شد و شاهد تغییر مسیر معاملات بورس و ورود آن به فاز اصلاحی شدید بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته انتظار می‌رفت که بازار از آبان ماه روند صعودی خود را آغاز کند در حالی که چنین اتفاقی رخ نداد و به نظر می‌رسد یکی از دلایل روند اصلاحی فعلی شاخص بورس ناشی از کاهش انتظارات تورمی است که باعث شد تا قیمت دلار تحت تاثیر انتخاب بایدن با روند نزولی همراه شود.

 وی افزود: همچنین با توجه به احتمالات توافق هسته‌ای همچنان احتمال افت نرخ دلار وجود دارد که این موضوع باعث شده است تا چشم‌انداز معاملات بورس کاهش پیدا کند.

عبدالهی با بیان اینکه روند منفی که اکنون در بازار ایجاد شده است هیچ توجیحی ندارد، گفت: بعد از اصلاح ۷۰ درصد قیمت سهام شرکت ها به هیچ عنوان روند فعلی شاخص بورس منطقی نیست مگر آنکه رخدادهای سیاسی در این بین درگیر شوند و تعیین کننده مسیر بازار باشند که تاکنون چنین اتفاقی در کشور رخ نداده است.

این کارشناس بازار سرمایه به افت روند فعلی شاخص بورس اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به پایان رسیده است اما برخی معتقدند که با انتخاب بایدن امکان کاهش تحریم‌ها و توافق بین دو کشور افزایش پیدا کرده است، این موضوع به مراتب بر افزایش روند اصلاحی شاخص بورس تاثیرگذار بوده است.

اثر مثبت و منفی قطع تحریم‌ها بر بورس

وی با بیان اینکه قطع تحریم‌ها با دو اثر مثبت و منفی در بازار همراه خواهد شد، اظهار داشت: اثر مثبت آن گشایش‌های اقتصادی است که به دنبال خود افزایش مراودات بین المللی و بانکی از طریق سوئیفت، تسهیل حمل و نقل بین المللی، افزایش فروش محصولات پتروشیمی و شرکت‌های صادرکننده، سهولت در برگشت منابع و کاهش هزینه ها در بازار سیاه را به همراه خواهد داشت.

عبدالهی خاطرنشان کرد: جنبه منفی این توافق این است که با توجه به دلاری محور بودن بخش زیادی از سهام حاضر در بازار سرمایه در صورت ایجاد توافق، قیمت دلار روند نزولی را به خود می‌گیرد که این موضوع به تناسب بر قیمت سهام شرکت‌ها و افت شاخص بورس تاثیرگذار خواهد بود.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، اکنون با توجه به کاهش انتظارات تورمی، برخی در انتظار کاهش میزان فروش شرکت‌ها و به مراتب افت قیمت سهام در بازار هستند.

وی اظهار داشت: اکنون بازار با دو سناریو همراه است که اگر سناریوی نخست پیش رود شاخص بورس تا کانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد رشد خواهد کرد اما سهامداران باید این موضوع را مدنظر داشته باشند که بازار رشد پرشتابی را تجربه نخواهد کرد.

عبدالهی افزود: در صورتی که این اتفاق رخ ندهد بازار تا زمان انتخابات ریاست جمهوری ایران به دلیل وجود ابهام و کشمکش‌های سیاسی در همین کانال‌ها باقی خواهد ماند و قیمت سهام با افت همراه می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بورس باید به ماهیت اصلی خود بازگردد و قیمت‌ها در یک اقتصاد آزاد تعیین شوند، تاکید کرد: در بورس با تصمیماتی اتخاذ شود تا کمترین دخالت‌ها در این بازار صورت گیرد، همچنین باید اجازه داده شود تا سهام ارزندگی و ارزش ذاتی خود را از طریق معاملات پیدا کنند.

به اعتقاد وی، هر گونه دخالتی در بازار روند بازار را بدتر از این‌ها می‌کند و به شدت بر روند معاملات بازار تاثیرگذار خواهد بود.

عبدالهی روند معاملات بورس را با دیگر بازارها مورد مقایسه قرار داد و افزود: بازار طلا و مسکن به طور حتم وارد اصلاح قیمتی یا زمانی می شود که در این زمان به احتمال زیاد و در صورت وجود موقعیت مناسب در کشور، بورس می‌تواند بازدهی معقولی را در اختیار سهاماران قرار دهد.  

به گزارش ایرنا، شاخص کل در بازار بورس دیروز (سه‌شنبه) ۴۰ هزار و ۶۲۷ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به عدد یک میلیون و ۲۶۰ هزار واحد رسید.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.