×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
۳۶۶ قلم دارو تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد/ارائه خدمات بهتر به مردم با طرح «دارویار»

به گزارش تجارت گردان به نقل از وبدا، بهرام عین‌اللهی در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه بیمه همگانی یکی از خدمات موثر برای  ارتقای سلامت مردم است، افزود: این مژده را به مردم عزیز می‌دهیم که بیمه همگانی پس از سال‌ها محقق شده و ما با همین زیرساخت‌های بیمه توانستیم طرح دارویار را اجرا کنیم چون اگر مردم بیمه نشوند این طرح قابل اجرا نخواهد بود.

وی با بیان اینکه شاید تعدادی از هموطنان ما به ویژه سه دهک پایین جامعه اطلاع نداشته باشند که بیمه شده‌اند، اظهارداشت: این افراد و وقتی کد ملی خود را در سامانه وارد می‌کنند، متوجه می‌شوند که بیمه شده‌اند.

۶ میلیون نفر تحت پوشش بیمه رایگان
عین اللهی در پاسخ به این سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه چه تعداد از افراد تحت پوشش بیمه قرار دارند و در چهارچوب این طرح می گنجند، گفت: یکی از سیاست هایی که دولت مردمی آیت الله رئیسی در برنامه های خود اعلام کردند این بود که ما باید بیمه همگانی داشته باشیم زیرا یکی از حقوق مهم مردم برخورداری از سلامت است؛ یعنی ما باید بتوانیم سلامت را برای مردم ایجاد کنیم.

وزیر بهداشت گفت: برای این مهم تنها راه مطمئن و تضمین کننده برای درمان بیماری‌های مردم، بیمه است؛ بنابراین تقویت بیمه‌ها یکی از مهمترین مسأله‌هاست که به آن توجه شده است.

عین اللهی یادآور شد: متاسفانه در برخی از سال‌ها میزان مخارج مردم برای سلامت بالای ۴۵ تا ۴۶ درصد بود اما پرداخت از جیب مردم باید از ۴۶ درصد حداقل نصف شود یعنی به ۲۳ تا ۲۴ درصد برسد.

وی تاکید کرد: تنها راه برای رسیدن به این هدف بیمه ها هستند به همین دلیل با همراهی رئیس مجلس و نمایندگان ملت، ۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه همگانی اعتبار گذاشته شد و سه دهک پایین جامعه یعنی ۶ میلیون نفر را در همین چند ماه گذشته تحت پوشش بیمه قرار دادیم.

تفاوتی در بیمه ها نیست
وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که آیا در خدمات پوشش بیمه‌ای بین افرادی که رایگان بیمه شده اند و یا سایر بیمه‌ شدکان  تفاوت وجود دارد یا نه گفت: هیچ تفاوتی وجود ندارد و  هر فردی که بیمه سلامت داشته باشد با مراجعه به مراکز ما می‌تواند خدمات دریافت کند.

عین اللهی به ظرفیت‌های نیروی انسانی، بیمارستانی و تجهیزات بیمارستانی در کشور اشاره کرد و افزود: برای اینکه بتوانیم به مردم خدمات بهداشتی و درمانی ارائه دهیم دارای زیرساخت‌های لازم هستیم اما مشکل اصلی امروز ما بهره وری است.

بررسی جوانب و کارهای کارشناسی طرح دارویار نزدیک به ۱۰ ماه زمان برد
وزیر بهداشت در مورد طرح جدید این وزارتخانه برای تامین و تولید دارو با عنوان دارویار، اظهار داشت: همواره این سوال مطرح بوده که چرا باید در کشور مشکل دارو داشته باشیم و چرا باید مردم ما در تامین دارو به مشکل بخورند؟

وی افزود: به همین دلیل طرح دارویار شکل گرفت و اساتید برجسته ای را در این طرح شرکت دادیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه بررسی جوانب و کارهای کارشناسی طرح دارویار نزدیک به ۱۰ ماه زمان برد، گفت: ساعت‌های بسیاری را دوستان ما مشغول بررسی این طرح شدند و متخصصان، اساتید داروساز، اقتصاد دارو، اقتصاد سلامت و مدیریت به این طرح کمک کردند و با بررسی وضعیت و اطلاعات موجود راه‌کارهایی بررسی شد تا این مشکل حل شود.

عین اللهی به ظرفیت‌های موجود در ایران برای تولید و تامین دارو اشاره کرد و گفت: ایران برای تولید و تامین دارو، از نیروهای انسانی و دانشمندان بسیار برجسته و نیز از ظرفیت ‌های کارخانه‌ای خوبی برخوردار است همچنین قدمت ما در داروسازی به سالها قبل باز می گردد و نزدیک به یک قرن تجربه داروسازی داریم و ریشه داروسازی در ایران بوده است.

وزیر بهداشت با طرح این سوال که چرا با وجود همه این ظرفیت‌ها، باید مردم برای تهیه یک دارو معطل بمانند و دارو کمیاب شود و از بازار سیاه سر دربیاورد تاکید کرد: برای پاسخ به همه این پرسش ها به دارویار رسیدیم.

عین‌اللهی خاطرنشان کرد: معتقدیم باید اقدامی انجام شود که مردم نه تنها به تامین داروی خود موفق شوند بلکه صنایع دارویی ما نیز بیش از پیش و با قوت به فعالیت خود ادامه دهد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر  برخی از داروهای ضروری مردم مثل داروی بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون تحت پوشش بیمه قرار نداشتند؛ بنابراین طرح جامعی به نام «دارویار» را راه اجرا کردیم.

وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه این مهم از  برنامه‌های حضرت آیت الله رئیسی نیز بود و وی مکرر به ما گوشزد می‌کردند که باید کاری کنید تا مردم بتوانند داروی خود را به آسانی تهیه کنند و هزینه داروی مردم کنترل شده، تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
 
عین اللهی در پاسخ به این پرسش که داروهایی که زیر پوشش بیمه قرار گرفته اند شامل چه داروهایی می است، گفت: ما داروهایی که ضروری و نیز داروهایی را که دارای مصرف بالایی است، در اولویت قرار دادیم و برخی داروها هم وجود دارد که تحت پوشش بیمه بوده و اکنون نیز هست اما  پوشش آنها خیلی ضرورتی ندارد و مردم هم  خیلی برای آنها مراجعه نمی کنند اما حجم آماری ایجاد می کنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ما این ۱۰۰ قلم دارو را عمدتاً از داروهایی انتخاب کردیم که مورد نیاز روزمره مردم است و در وهله نخست تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، گفت:  این مژده را به مردم می‌دهیم که در مرحله دوم نزدیک به ۳۳۶ داروی دیگر را هم تحت پوشش بیمه قرار خواهیم داد.

تصمیم گیری شورای بیمه درباره پوشش بیمه‌ای ۳۶۶ قلم دارو
وی ادامه داد:  ظرف یکی دو هفته آینده  با کارهای کارشناسی مورد نیاز در شورای بیمه نزدیک به ۳۶۶ قلم دارو را تحت پوشش بیمه اضافه خواهیم کرد.

وزیر بهداشت گفت: اهمیت این موضوع به این دلیل است که این داروها، مانند داروهای فشار خون، داروهایی هستند که مردم به صورت روزمره به آنان نیاز دارند؛ اینکه به مردم گفته شود  شما حتماً باید دارو را آزاد از داروخانه خریداری کنید، منطقی نیست.

وی گفت: ما برخی از داروهای مسکن را نیز جزو  داروهای تحت پوشش بیمه قرار دادیم زیرا در این طرح نیاز مردم اهمیت بالایی دارد.

تکلیف داروهای وارداتی در طرح دارویار
عین‌اللهی با بیان اینکه داروهای وارداتی که نمونه داخلی ندارند در طرح دارویار گنجانده نشده است، گفت: داروهای وارداتی در صورتی که بخواهد تغییر قیمت پیدا کند، ارقام بالایی خواهد یافت بنابراین در صحبتی که با رئیس جمهور  و معاون اول رئیس جمهور صورت گرفت مقرر شد در این مرحله به سراغ داروهای وارداتی نرویم.

وی با بیان اینکه داروهای ما دو دسته هستند، گفت: اول داروهایی که صرفاً وارداتی هستند و در داخل هیچ گونه عملی روی آنها انجام نمی شود و دسته دوم داروهایی که با استفاده  از مواد اولیه وارداتی ساخته شده  و پس از تولید در کارخانه های ما بسته‌بندی می‌شوند.  

وزیر بهداشت افزود: داروهای وارداتی چون به دلار خریداری می‌شوند، اگر قرار باشد با ارز آزاد دیده شوند، جهش قیمتی بالایی خواهند داشت؛ بنابراین در این مرحله این داروها با همان نرخ قبلی عرضه خواهند شد. از اینرو داروها و لوازم پزشکی وارداتی در این طرح وارد نشده و ما  آنها را به همان شکل گذشته توزیع خواهیم کرد.

عین اللهی افزود:  با صحبت‌هایی که با شرکت‌های وارد کننده شده،   هزینه‌های این اقلام پایین تر هم آمده است.

کاهش قیمت برخی داروها
وی در پاسخ به این پرسش که چرا هزینه برخی از داروها از هفته گذشته  پایین تر آمده است، گفت: دارویی که به صورت آزاد فروخته می شد، اکنون تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. طبیعتاً یک شرکت وقتی محصولاتش تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد فروش بیشتری خواهد داشت و می تواند نرخ را پایین‌تر بیاورد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: اکنون بسیاری از شرکت‌های دارویی اصرار دارند که اقلام دارویی آنان تحت پوشش بیمه قرار گیرد و در این صورت ۲۰ تا ۳۰ درصد از قیمت آن را کاهش می‌دهند.

عین‌اللهی با بیان اینکه بیمه‌ها در همه جای دنیا  کمک کار نظام سلامت هستند، یادآور شد:  ما در سلامت شدیداً به بیمه اعتقاد داریم چون باعث می شود وقتی اقلام دارویی تحت پوشش بیمه قرار می گیرد، شرکت‌ها داوطلبانه قیمت را پایین بیاورند چرا که فروش آنها بالا می‌رود.

ارائه خدمات با کیفیت تر به همه مردم
وی افزود: باید شرایطی ایجاد کنیم تا از این امکانات به نحو مطلوب برای مردم عزیز استفاده شود که با طرح دارویار و امکاناتی که به مراکز بهداشتی و درمانی ما اضافه می شود، می‌توانیم خدمات درمانی و بهداشتی با کیفیت‌تری به مردم ارائه دهیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اگر هر بیماری با هر ملیتی به شکل اورژانسی به مراکز درمانی ما مراجعه کند حتماً به وی خدمات داده و بلافاصله او  را بیمه می کنیم، گفت: نباید اینگونه باشد که به وی بگویند شما چون بیمه نیستید به شما خدمات ارائه نمی‌دهیم چرا که جان وی در خطر است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.