به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان،مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به سایر اقدامات انجام شده در حوزه اکتشاف در سال ۹۸ اشاره کرد و افزود: در سال ۹۸ فعالیتهای اکتشافی در هفت پهنه به وسعت ۶۳ هزار کیلومترمربع انجام گرفت. برنامه پیشبینی حفاری سال ۹۸ برابر با ۶۰ هزار متر بود که در سال ۹۸ با افزایشی قابل توجه به میزان ۷۰هزار متر رسید.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا سه ماهه اول سال ۱۳۹۹ با اکتشافات صورت گرفته در شرکت ملی صنایع مس ایران ذخایر شرکت افزایش یافته است، گفت: ذخایر شرکت در طول این مدت از ۲۷٫۵ میلیون به ۳۵٫۵ میلیون تن مس محتوی افزایش یافته است. در حال حاضر ما رتبه هفتم دنیا در ذخائر مس محتوی را داریم و این در حالی است که سال ۹۷ رتبه نهم را در این حوزه داشتیم و در دو سال گذشته توانستهایم در این زمینه ارتقایی دو رتبهای داشته باشیم. در حال حاضر رتبه ششم در ذخائر مس محتوی متعلق به اندونزی است که ما تلاش داریم این جایگاه را از آن خود کنیم.
به گفته مدیرعامل شرکت مس برنامه پیشبینیشده برای انجام حفاریهای اکتشافی سال ۱۳۹۹ برابر با ۱۰۰هزار متر است که در سه ماهه اول سال جاری 15 هزار و ۶۴۹ متر حفاری انجام شده است.
دکتر سعدمحمدی همچنین میزان ذخائر معادن فعال شرکت مس را برشمرد و گفت: مجموع ذخائر موجود قطعی و احتمالی معادن فعال شرکت ملی صنایع مس ایران ۵ هزار و ۳۰۰ میلیون تن است. ما از بابت ذخائر معدنی شرکت برای تولید کاملا مطمئن هستیم و هیچ نگرانی نداریم. اما باید تلاش کنیم آن را به گردش مالی مناسب تبدیل کنیم. این ذخائر میتوانند ظرفیت تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن کنسانتره را ایجاد کنند.
وی همچنین به وضعیت ذخائر در حال راهاندازی اشاره کرد و ادامه داد: مجموع ذخایر معادن درحال راهاندازی قطعی و احتمالی در درآلو، درهزار، درهزرشک، چاه فیروزه، ایجو و فاز سه سونگون ۱۳۲۰ میلیون تن است که ظرفیت برای تولید ۵۹۰ هزار تن کنسانتره ایجاد میکند. همچنین فعالیتهای اکتشافی معادن سرکوه، سرمشک، نوچون و بندرهنزا نیز در حال تکمیل است که بهرهبرداری از آنها ظرفیت تولید کنسانتره را تا سال ۱۴۰۶ به ۱۴۸ هزار تن میرساند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه در جهت تحقق برنامههای تولید و فروش و تکمیل ظرفیت کارخانجات، لازم است توسعه بر اساس ذخایر افزایش یافته معادن فعال صورت بگیرد، گفت: با درنظر گرفتن سیاست فروش سبدی کاتد همراه با حداقل ۳۰۰هزار تن کنسانتره مس در سال، سالانه به حدود ۲٫۵ میلیون تن کنسانتره مس نیاز خواهیم داشت که با توجه به ایجاد ظرفیت ۲میلیون تنی تولید، کمبود ۵۰۰هزار تن کنسانتره مشهود است و از همین رو باید در مجموع سالانه ۲۸۵ هزار تن توسعه بر اساس ذخایر افزایش یافته معادن فعال در دستور کار قرار گیرد.
برنامه جامع توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین در ارتباط با برنامه جامع توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: یکی از اقداماتی که در شرکت مس از ابتدای سال ۹۸ انجام گرفت تعیین سیاستهای کلی توسعه و حرکت به سمت افزایش تولید با بهرهگیری از ذخایر اکتشافشده و ظرفیتهای موجود و ترسیم چشمانداز توسعه شرکت بود. درنهایت این چشمانداز درقالب برنامه جامع توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران در سال ۹۹ تدوین و در مجمع عمومی صاحبان سهام در تاریخ ۳۱ تیرماه ۹۹ رونمایی و تصویب شد.
دکتر سعدمحمدی در تشریح این برنامه جامع گفت: این برنامه براساس آخرین ذخائر اکتشافی شرکت و درجهت ترسیم نقشهراه شرکت در افق ۱۴۱۰ با جامعیتنگری نسبت به وجود ذخائر اکتشافی و نیز زیرساختهای لازم اعم از آب، برق، ارتباطات و… تدوین شده است. هدف از تدوین این برنامه قرار گرفتن شرکت مس در عرصه بازیگران اصلی بازار جهانی مس و ارتقای رتبه شرکت در سطوح بالای صنعت مس دنیاست.
چشمانداز تولید ۵۵۰هزار تنی کاتد تا سال۱۴۱۰
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به هدفگذاریهای انجام شده در زمینه تولید مس اشاره کرد و گفت: برای سال ۱۳۹۹ برنامه تولید ۲۸۰ هزار تن کاتد و ۳۳۵ هزار تن آند در نظر گرفته شده است. اما براساس یک برنامهریزی مدون و حسابشده که برای شرکت مس تدوین کردهایم بنا داریم در سال ۱۴۱۰ تولید کاتد را به ۵۵۰هزار تن و تولید آند را به ۶۶۶ هزار تن در سال ارتقا دهیم. البته باید تاکید کنم عملیات توسعهای لازم برای دستیابی به این اهداف تا سال ۱۴۰۳ انجام خواهد شد.
دکتر سعدمحمدی ادامه داد: تا سال ۱۴۱۰ بیش از ۲۴٫۸۰۰ میلیارد تومان و ۲٫۴۷۳ میلیون یورو در طرحهای توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران سرمایهگذاری خواهد شد. تا پایان خردادماه ۹۹ نیز رقم ۲٫۱۹۸ میلیون یورو سرمایهگذاری ارزی و ۱۹٫۶۸۱ میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی در ۲۳ طرح و پروژه توسعهای سرمایهگذاری شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت مس طرح تجهیز معدن و احداث کارخانه تغلیظ درآلو، احداث کارخانجات تغلیظ درهزار، طرح تجهیز معدن و احداث کارخانه تغلیظ چاه فیروزه، احداث کارخانه فلوتاسیون سرباره سرچشمه که پس از بهرهبرداری ۷۰ هزار تن کنسانتره تولید میکند، احداث کارخانه تغلیظ ایجو، طرح توسعه ذوب مس خاتونآباد، طرح کارخانجات اسید که اسید تولیدی آن در تولید یک میلیون تن کود فسفاته مورد نیاز کشور مورد استفاده قرار خواهد، پروژه ملی انتقال آب خلیجفارس به صنایع جنوب شرق کشور، احداث فاز ۳ تغلیظ سونگون، احداث کارخانه هیپلیچینگ سونگون، طرح تولید مس کاتدی مجتمع مس آذربایجان، احداث کارخانه آهک اهر و طرح جامع آب و برق بخشی از این پروژهها هستند.
رقم تاریخی ارزش بازار سهام
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه شرکت ملی صنایع مس ایران ازجمله شرکتهای پربازده بازار سرمایه کشور است، گفت: ارزش بازار سهام شرکت در ۲۵ تیرماه ۹۹ به رقم ۳٫۷۷۸٫۱۶۴ میلیارد ریال رسید که بالاترین رقم تاریخ ارزش بازار شرکت است.
دکتر سعدمحمدی همچنین به دیگر رکوردهای سهام شرکت مس اشاره کرد و افزود: سهام شرکت ملی صنایع مس ایران در ۱۵ سال گذشته بازدهی مثبت ۱۷٫۸۸۵درصدی داشته است. علاوه بر این بازدهی سهام شرکت مس در سال جاری ۴۲۶ درصد بوده است.
وی با بیان اینکه میانگین سالیانه بازدهی سهام شرکت از بدو پذیرش در بورس ۱۱۹۲ درصد بوده است، گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران در بین شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار از لحاظ ارزش بازار، رتبه سوم و از لحاظ ارزش اسمی سرمایه (تعداد سهام) رتبه هشتم را دارد. بهعلاوه شرکت مس در بین ۵۰ شرکت فعالتر بورس رتبه سوم را دارد.
رکوردهای طلایی مس در سال ۱۳۹۸؛ بالاترین تولید، بالاترین صادرات و بالاترین درآمد
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به عملکرد شرکت مس در سال ۱۳۹۸ گفت: شرکت مس موفق شده است در سال گذشته رکوردهای بینظیری را ثبت کند که رکورد بالاترین درآمد شرکت از ابتدای راهاندازی تاکنون به مبلغ بیش از ۲۳۰٫۰۰۰ میلیارد ریال از آن جمله است.
دکتر سعدمحمدی اضافه کرد: سود خالص شرکت ملی صنایع مس ایران در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۵۲ درصد رشد داشته و در میان تمام شرکتهای همگروه در این زمینه عملکرد بهتری داشته است. بهعلاوه مقایسه نسبتهای جاری شرکتهای مشابه صنعتی نیز نشاندهنده عملکرد بهتر شرکت مس است.
وی رکوردهای حوزه تولید در سال ۹۸ را برشمرد و گفت: در زمینه تولید مس کاتدی در سال گذشته به عدد ۲۵۰هزار و ۱۳۳ تن دست پیدا کردیم که بالاترین رکورد تولید کاتد از زمان راهاندازی شرکت تاکنون است. در زمینه تولید کنسانتره مس و کنسانتره مولیبدن نیز در سال ۹۸ دو رکورد تاریخی داشتیم؛ در این سال بیش از ۱ میلیون و ۱۸۰ هزار و ۱۲۴ تن کنسانتره مس و ۸،۲۱۰ تن کنسانتره مولیبدن تولید شد که از ابتدای راهاندازی شرکت تاکنون بینظیر بوده است.
مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه در حوزه فروش داخلی و خارجی شرکت مس موفق به کسب چندین رکورد در سال ۱۳۹۸ شد، گفت: رکورد صادرات محصول کاتد در سال گذشته برای اولین بار شکسته شد و شرکت مس توانست در سال ۹۸ فروش خارجی بالغ بر ۱۱۲٫۰۷۴ تن کاتد را به انجام برساند.
دکتر سعدمحمدی ادامه داد: در سال ۹۸ همچنین فروش صادراتی شرکت مس نسبت به سال ۹۷ دو برابر شد و به رقمی نزدیک به ۱ میلیارد دلار رسید. به این ترتیب درآمد صادراتی شرکت مس در سال ۹۸ به عددی بیش از ۱۱۲٫۷۲۲ میلیارد ریال بالغ شد که بالاترین میزان درآمد صادراتی شرکت تاکنون بوده است. بیشترین درآمد شرکت مس حاصل از فروش داخلی نیز در سال ۹۸ با مبلغی بیش از ۱۱۱٫۲۹۳ میلیارد ریال محقق شد.
پیشی گرفتن فروش از تولید برای اولین بار در تاریخ مس
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین خبر داد: در سال ۱۳۹۸ برای اولین بار در تاریخ صنعت مس میزان فروش شرکت از تولید پیشی گرفت و مجموع فروش داخلی و خارجی شرکت ملی صنایع مس ایران با ۱۳ درصد افزایش نسبت به برنامه به ارزش ۲۲۴،۰۱۶ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۸ رسید. همچنین این میزان فروش نشاندهنده ۱۲۲ درصد رشد در ارزش نسبت به سال ۱۳۹۷ است.
دکتر سعدمحمدی ادامه داد: ما در حوزه فروش رتبه اول را در رشد فروش در میان تمام شرکتهای همگروه در سال ۱۳۹۸ داشتهایم؛ این رکورد در سال ۹۸ بهرغم سه مرتبه تعدیل مثبت اتفاق افتاده است. در زمینه فروش همچنین تا نیمه تیرماه ۱۳۹۹ از برنامه تعدیل شده ۴۳درصد جلوتر هستیم و تا تاریخ ۱۷/۴/۱۳۹۹ بالغ بر ۹۶،۴۰۸ میلیارد ریال ارزش فروش شرکت ملی صنایع مس ایران بوده است. این میزان فروش نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۶۱ درصد افزایش را نشان میدهد که این افزایش بهرغم ۶۵۰ دلار کاهش قیمت مس اتفاق افتاده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون در همه بخشها ازجمله تولید سنگ سولفوری، کنسانتره مس، تولید مس آندی، تولید مس پالایششده و تولید مس محتوی معدنی از برنامه جلو بودهایم، گفت: تاکنون در زمینه تولید سنگ سولفوری ۵ درصد رشد نسبت به برنامه، در تولید کنسانتره مس ۷ درصد رشد، در تولید مس آندی ۱۶ درصد رشد، تولید مس پالایش شده ۱۴ درصد رشد و در تولید مس محتوی معدنی ۵ درصد رشد نسبت به برنامه داشتهایم.
قیمت جهانی مس؛ همچنان در اوج
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه پیشبینی قیمت مس توسط ۱۰ موسسه و بانک معتبر جهانی نشان از افزایش قیمت این ماده معدنی در سالهای پیشِ رو دارد، گفت: براساس پیشبینیها در سال ۲۰۲۵ قیمت مس به ۷۰۶۶ دلار خواهد رسید. متوسط قیمت مس در سال ۹۷ بالغ بر ۶۳۴۴ دلار به ازای هر تن و در سال ۹۸ حدود ۵۹۰۴ دلار در هر تن بود. پیشبینی متوسط قیمت مس در سال ۹۹ عدد ۵۵۷۳ دلار در هر تن است.
دکتر سعدمحمدی همچنین با اشاره به اینکه براساس پیشبینیها میزان نیاز به مس پالایششده در دنیا در ۳۰ سال آینده افزایش خواهد یافت گفت: جمعیت جهان در ۳۰ سال آینده بر اساس تخمین سازمان ملل متحد از 7 میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر به ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۵۰ افزایش خواهد یافت و با این افزایش جمعیت نیاز به مس پالایششده در دنیا به ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن خواهد رسید.
وی ادامه داد: همچنین براساس پیشبینیها مصرف مس پالایش شده از 23،۳۲۹ هزار تن در سال ۲۰۱۹ به ۲۶،۶۰۰ هزار تن در سال ۲۰۳۵ خواهد رسید. ما امیدواریم بتوانیم بخشی از تقاضای جهانی در این زمینه را پوشش دهیم و در حال حاضر همسو با دنیا در حال سرمایهگذاری برای توسعه صنعت مس هستیم.
مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه مس یکی از استراتژیکترین عناصر در جهان محسوب میشود، گفت: بهرغم کاهش قیمت مس در سال ۲۰۱۹ ، ۹۹ درصد بنگاههای تولید مس سودده بودهاند و حتی شرکتهای کوچک تولید مس هم سودده بودهاند. این به دلیل کاربردهای مختلف صنعتی، زیر بنایی، فضایی و… فلز مس و غیرقابل جایگزین بودن آن و همچنین مهم بودن آن در تکنولوژیهای جدید است.
دکتر سعدمحمدی اضافه کرد: اکنون کشور ایران با در اختیار داشتن ۴٫۱۵ درصد از ذخائر مس دنیا رتبه پانزدهم را از نظر ذخائر به خود اختصاص داده است؛ ما در افق ۱۴۰۳ رتبه دوازدهم دنیا برای ایران را در نظر داریم و برنامهریزی برای رسیدن به رتبههای بالاتر نیز ترسیم شده است.