به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، بر اساس آمار بهرهبرداری از سدهای مخزنی کشور تا ۴ بهمنماه در سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ مجموع ظرفیت مخازن سدها ۵۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب بوده که نشان دهنده ۵۳ درصد پرشدگی مخازن است. به تبع روند طبیعی بارشها، حجم ورودی آب از ابتدای سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ تاکنون برابر با ۱۰ میلیارد و ۶۱۰ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال آبی قبل از آن (۱۱ میلیارد و ۷۸۰ میلیون مترمکعب)، بیانگر کاهش ۱۰ درصدی ورودی آب به مخازن سدهای کشور است.
آخرین وضعیت سدهای کشور نشان میدهد که تا ۴ بهمن سال آبی جاری میزان ذخایر آب در مخزن سدها به ۲۶ میلیارد و ۶۳۰ میلیون مترمکعب رسیده که در مقایسه با سال آبی ۹۹-۹۸ نشانگر یک درصد کاهش است. بر اساس این آمار، به تبع میزان ورودی به سدهای کشور، خروجی آب از سدها با کاهش مواجه بوده و تا این مدت ۱۱ میلیارد و ۱۳۰ میلیون مترمکعب خروجی آب از سدهای کشور را شاهد بودهایم، بهگونهای که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی قبل، از کاهش ۱۷ درصدی برخوردار بوده است.
بر اساس گزارش آخرین وضعیت سدهای مهم در بخش شرب و کشاورزی تا ۴ بهمنماه سالجاری، آب موجود در مخازن پنجگانه سدهای استان تهران ۵۶۳ میلیون مترمکعب است که نشان دهنده ۳۰ درصد پرشدگی مخازن بوده و نسبت به سال گذشته نیز دارای ۹ درصد کاهش است.
همچنین سد یامچی در استان اردبیل نیز با ۲۱ میلیون مترمکعب آب موجود در مخزن که میزان ۲۶ درصد پرشدگی را نشان میدهد، دارای ۳ درصد کاهش آب در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
افزایش ۵۰ درصدی آب موجود در سد رئیسعلی دلواری
این گزارش حاکی است، در استان بوشهر سد رئیسعلی دلواری با ۴۳۲ میلیون مترمکعب آب موجود در مخزن، نشان از پرشدگی ۶۲ درصدی بوده که نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش دارد.
سد کمال صالح در استان مرکزی بر اساس آخرین هیدروگرافی دارای ۷۴ میلیون مترمکعب آب موجود در مخزن است که خبر از پر شدگی ۷۸ درصدی و کاهش ۸ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را میدهد. بر اساس این آمار، در سدها و چاه نیمههای منطقه زابل استان سیستان و بلوچستان به عنوان سدهای طبیعی در این منطقه، چاه نیمه (۱ و ۲) با ۱۱۳ میلیون مترمکعب آب موجود در مخزن نشانگر پرشدگی ۳۸ درصدی و چاه نیمه ۳ با ۲۳۰ میلیون مترمکعب بیانگر ۷۲ درصد پرشدگی، کاهش ۱۱ درصدی نسبت به سال گذشته نشان میدهند. چاه نیمه ۴ نیز با ۴۱۴ میلیون مترمکعب آب موجود در مخزن نشانگر ۵۴ درصد پرشدگی مخزن بوده و افزایش یک درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
این گزارش میافزاید، آب موجود در مخزن سد استقلال استان هرمزگان با ۱۳۱ میلیون مترمکعب، پرشدگی ۵۵ درصدی را نشان داده و از کاهش ۲۲ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر میدهد. همچنین سد شمیل و نیان با ۳۳ میلیون مترمکعب آب موجود در مخزن نشانگر پرشدگی ۳۴ درصد بوده و کاهش ۶۴ درصدی را نشان میدهد. سد سفیدرود در استان گیلان با ۶۷۷ میلیون مترمکعب موجودی مخزن از کاهش ۷ درصدی آب در مخزن این سد نسبت به ۴ بهمنماه سال گذشته خبر میدهد که نشانگر ۶۴ درصد پرشدگی این مخزن در سالجاری است.
سد سلمان فارسی در استان فارس نیز با ۷۶۵ میلیون مترمکعب بیانگر پرشدگی ۸۰ درصدی بوده و ۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
بر اساس این آمار، آب موجود در مخزن مجموع ۱۳ سد حوضه دریاچه ارومیه ۶۳۳ میلیون مترمکعب است که نشان دهنده ۳۸ درصد پرشدگی مخازن بوده و نسبت به سال گذشته نیز دارای ۸ درصد کاهش است.
همچنین سد زایندهرود در استان اصفهان با ۱۸۴ میلیون مترمکعب آب موجود در مخزن که میزان ۱۵ درصد پرشدگی را نشان میدهد، دارای ۴۰ درصد کاهش آب در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است. در استان خراسانرضوی سد دوستی با ۶۰۴ میلیون مترمکعب آب موجود در مخزن، نشان از پرشدگی ۴۹ درصدی بوده که نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد افزایش دارد. سد شیریندره در استان خراسانشمالی بر اساس آخرین هیدروگرافی دارای ۵۱ میلیون مترمکعب آب موجود در مخزن است که خبر از پر شدگی ۸۴ درصدی و افزایش ۴ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میدهد.
بر اساس این آمار، در سدهای حوضه قمرود، سد گلپایگان با ۵ میلیون مترمکعب آب موجود در مخزن نشانگر پرشدگی ۱۴ درصدی و کاهش ۶۷ درصدی نسبت به سال گذشته، سد پانزده خرداد با ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب دارای افزایش ۳ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته و سد کوچری نیز با ۱۴۷ میلیون مترمکعب آب موجود در مخزن نشانگر ۷۱ درصد پرشدگی مخزن بوده و افزایش ۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
آب موجود در مخازن مجموع ۱۰ سد استان خوزستان شامل ۱۴ میلیارد و ۳۹۶ میلیون مترمکعب است که پرشدگی ۵۹ درصدی را نشان داده و از افزایش یک درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر میدهد. همچنین، سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد با ۴۷۳ میلیون مترمکعب موجودی مخزن از افزایش ۲ درصدی آب در مخزن این سد نسبت به ۴ بهمن سال گذشته خبر میدهد که نشانگر ۸۶ درصد پرشدگی این مخزن در سالجاری است.
کاهش ۴۰ درصدی ارتفاع ریزشهای جوی کشور نسبت سال آبی گذشته
بر اساس این گزارش مقایسهای تا ۴ بهمنماه سال آبی جاری مجموع ارتفاع ریزشهای جوی کشور معادل ۸۵.۵ میلیمتر است که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه بلندمدت (۱۰۳.۵ میلیمتر) ۱۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۴۶.۶ میلیمتر) ۴۰ درصد کاهش را نشان میدهد.