Categories: بورس

۵ خواسته و انتظار فعالان بازار از هیات مدیره جدید سازمان بورس

به گزارش تجارت گردان به نقل از «کالاخبر»، تبدیل برخی مقررات متفرق به یک قانون متحد، غیرقابل تبدیل و تعیین جایگاه حقوقی بخش های مختلف بازار سرمایه بصورت صریح و قانونی؛ یکی از اولویت‌ها و نیازهای حیاتی روز بازار سرمایه کشور از منظر نهاد نظارتی خواهد بود.

محسن عبدالهی، کارشناس بازار سرمایه گفت: آنچه از بررسی عملکرد و ویژگی‌های هیات مدیره و ریاست جدید سازمان بورس قابل استنباط است، ثبات رویه، فعالیت موفق گروهی، نتیجه‌گرا بودن و نهایتا تسلط بر اوضاع و مختصات بازار سرمایه در شرایط موجود است.

وی افزود: برخی اعضای هیات مدیره جدید سازمان بورس قبل از این نتیجه، تلاش و فعالیت های خود را در قالب یک تیم موفق، با انگیزه و باهدف، در بورس کالای ایران با صیانت از کیان این بخش؛ باوجود تمام اغراض انتفاعی گروه های مختلف اقتصادی به ظهور رسانده اند. از طرفی توسعه همه جانبه بورس کالا در سال های گذشته عمدتا نتیجه حضور تیم برنامه محور و پرتلاش و تعامل با ذینفعان متعدد بوده است.

عبدالهی عنوان کرد: یکی از ابعادی که در شرایط فعلی در کشور اهمیت دارد، اتحاد و همدلی مدیران برای هدف گذاری واحد و یکپارچگی برای اجرای آن برنامه هاست؛ البته هدف‌گذاری و برنامه ریزی صحیح و جامع، مقدمه آن است. دیگر ویژگی ای که بازار سرمایه را از وضعیت موجود به سمت ثبات و شفافیت بیشتر رهنمون می کند، راهبری متغیرهای اساسی است که بصورت مزمن سالهاست بازارسرمایه و ناشران را تحت الشعاع قرار داده و شرکت ها و سرمایه گذاران را با ریسک مواجه کرده است.

این کارشناس بازارسرمایه بیان کرد: بی شک تبدیل برخی مقررات متفرق به یک قانون متحد و غیر قابل تبدیل و تعیین جایگاه حقوقی بخش های مختلف بازار سرمایه بصورت صریح و قانونی از جمله جایگاه بورس ها و ناشران در تعامل با شواری رقابت، ستاد تنظیم بازار، شرکت ملی پخش و پالایش و بانک مرکزی، یکی از اولویت‌ها و نیازهای حیاتی روز بازار سرمایه کشور از منظر نهاد نظارتی خواهد بود.

وی تصریح کرد: امید است در دوره جدید ریاست و هیات مدیره سازمان بورس به این سوالات پاسخ روشن و قانونی با تقویت ساختار نهادگرایی (در تقابل با نظرات اشخاص و ستادها که دائرمدار منافع شخصی و جناحی است) ارائه شود:

مفهوم و مقررات مالکیت شخصی روشن شود تا اگر شرکتی سهامی عام و بورسی شد، دیگر قابل تعرض از سمت نهادهای دولتی و عمومی نخواهد بود. مثل قیمت‌گذاری در صنعت خودرو، نرخ تسعیر در صنعت بانک، قیمت نفت و فرآورده ها در پالایشگاه ها، قیمت گاز در صنعت پتروشیمی، بهره مالکانه معادن و…

تکلیف قیمت‌گذاری دستوری که عمده صنایع بورسی را متاثر می کند، یکبار برای همیشه روشن شود. اینکه سیاست قیمتی چگونه تعیین شود؟

نظارت دوگانه و متعارض بر برخی ناشران و نهادهای مالی مثل بانک ها که منجر به تعلل در تصمیم‌گیری و زیان سهامداران می شود، پایان یابد.

دولت و بانک مرکزی به یک پاسخ روشن در خصوص تعریف خود از بازار سرمایه دست پیدا کند و حدود و ابعاد انتفاع خود از بازار سرمایه را از قبیل انتشار اوراق دولتی و سیاست نرخ بهره برای بلندمدت ترسیم و شفاف کند.

نهایتا یک مدل مفهومی کامل در خصوص مرزهای بازارسرمایه در راستای صیانت از حقوق سهامداران شکل بگیرد.

عبدالهی اظهار داشت: امید است اعضای هیات مدیره سازمان بورس در ساختار جدید با عنایت به تجربیات گذشته، اتکاء به توانایی های خویش و بهره بردن از تمام ظرفیت های اقتصادی و اجرایی کشور، بتوانند ساختاری شفاف، منصفانه و موثر برای سرمایه گذاران و ناشران و نهادهای مالی فعال رقم بزنند.

فتحنایی

Recent Posts

حضور پررنگ بانک سینا در مهمانی ۱۰ کیلومتری عید غدیر

همزمان با برگزاری میهمانی عید غدیر در شهرهای مختلف کشور، بانک سینا موکب پذیرایی از…

8 ساعت ago

انتصاب جناب آقای دکتر ظهرابی به سمت معاونت فناوری اطلاعات موسسه اعتباری ملل

دکتر مسعود ظهرابی طی حکمی از سوی مدیرعامل محترم موسسه اعتباری ملل از اول تیرماه…

8 ساعت ago

راه‌اندازی سیستم چت آنلاین در بانک پاسارگاد

بانک پاسارگاد با هدف ارائه خدمات نوین بانکی و ارتقای سطح کیفی خدمات، سیستم چت…

9 ساعت ago

مزایده عمومی املاک مازاد بانک اقتصادنوین

بانک اقتصادنوین در راستای اجرای«قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر» و رعایت حداکثری دستورالعمل‌های بانک مرکزی…

9 ساعت ago

مراسم تکریم سادات در بانک صنعت و معدن

در آستانه عید سعید غدیر خم مراسم تکریم سادات با حضور حسین عسکری رییس هیات…

9 ساعت ago

بهره برداری از سایت جدید بانک ملت همزمان با عید سعید غدیرخم

همزمان با عید سعید غدیرخم، نسخه آزمایشی وب سایت جدید بانک ملت با امکانات ویژه…

9 ساعت ago