×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
۶۵ میلیارد تومان برای مبارزه با ملخ صحرایی اختصاص یافت

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، « محمد رضا میر» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا درباره هجوم مجدد ملخ صحرایی از کشورهای شبه جزیره عربستان و شاخ آفریقا از ۳۰ بهمن ماه جاری به استان‌های جنوبی کشور افزود: با توجه به هشدارهای فائو امسال مبارزه با این آفت در سطح یک میلیون هکتار پیش‌بینی شده است که حداقل ۸۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی با بیان اینکه دولت تاکنون در مجموع ۶۵ میلیارد تومان اعتبار به عملیات مبارزه با ملخ صحرایی اختصاص داده است، اظهارداشت: از ابتدای عملیات مبارزه تاکنون ۲۰ میلیارد تومان آن از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به این بخش تعلق گرفته و ۲۵ میلیارد تومان دیگر در حال وصول است.

وی اضافه کرد: همچنین اکنون دولت ۲۰ میلیارد تومان دیگر به این بخش اختصاص داده است.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور درباره تخصیص ۵۰۰ هزار دلاری سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) برای بودجه تکمیلی جهت تقویت همکاری های فنی خود با ایران در زمینه کنترل و مقابله با هجوم ملخ های صحرایی گفت: این کمک فنی فائو برای تامین تجهیزات و ادوات و همچنین برگزاری دوره های آموزشی است.

وی افزود: در پایان سال ۹۸ تفاهم نامه ای با فائو برای تخصیص این مبلغ به امضا رسید اما تاکنون مبلغی از این مسیر به این بخش تخصیص نیافته و موضوع در دست پیگیری است.

میر اظهار داشت: اکنون عملیات مبارزه شیمیایی با این آفت در هفت استان جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، فارس، جنوب کرمان، خوزستان و خراسان جنوبی در اجراست.

وی  بیشترین سطح عملیات مبارزه با این آفت را مربوط به استان سیستان و بلوچستان دانست و گفت: مبارزه با این آفت در استان های سیستان و بلوچستان در سطح ۶۶ هزارو ۴۳ هکتار، هرمزگان ۴۳ هزار و ۸۴۰ هکتار، بوشهر ۲۶ هزارو ۵۰ هکتار، فارس ۱۶ هزار و ۴۳۰ هکتار، جنوب کرمان ۹ هزارو ۱۵۰ هکتار ، خوزستان ۶ هزارو ۱۷ هکتار و خراسان جنوبی سه هزارو ۳۸ هکتار اجرا شده است.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه استفاده از امکانات روز دنیا همچون پهپاد برای مبارزه با این آفت در دستور کار سازمان حفظ نباتات کشور است، اظهارداشت: طی هماهنگی با دفتر مکانیزاسیون کشاورزی امسال سعی  داریم از این امکانات بهره مند شویم اما تجربه سال گذشته نشان می دهد بهترین نوع سمپاشی و مبارزه با این آفت که کمترین ضرر را در محیط زیست داشته باشد استفاده از روش های زمینی و سمپاش های پشت وانتی و تربولاینر پشت تراکتوری است.

میر بکارگیری از پهپاد را در مناطق صعب العبور و باتلاقی کشور ضروری عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، سال گذشته مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۷۵۰ هزار هکتار از ۹ استان جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و خراسان جنوبی عملیاتی شده بود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.