Categories: اقتصادی

۷۰ هزار فقره تسهیلات کرونایی با استفاده از سفته دیجیتالی پرداخت شد/ بزودی دیگر سفته کاغذی نخواهیم داشت

 به گزارش تجارت گردان به نقل از وزارت اقتصاد، عباس معمار نژاد طی سخنانی در ششمین رویداد بزرگ فناوری های مالی ایران که با حضور مدیران عامل بانکها، فعالان عرصه فناوری های مالی کشور برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: در آینده نزدیک، کل سفته های بانکی، الکترونیکی خواهند شد و دیگر سفته کاغذی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه توجه به تحول دیجیتال و اقتصاد هوشمند در حال حاضر از یک انتخاب گذشته و تبدیل به اجبار شده است، گفت: معنی این حرف این است که ما بدون توجه به فنآوری های نوین و دیجیتال، دیگر امکان رقابت در بازار، مخصوصا بازار های مالی را نخواهیم داشت.

وی اظهار داشت: نکته قابل توجه در موضوع اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال این است که این مساله صرفا یک موضوع فنآورانه نیست و تحقق تحول دیجیتال و اقتصاد هوشمند نیاز به تغییر پارادایم فکری و فرهنگی در اداره سازمان ها و شرکت ها دارد.

وی افزود: مهمترین تغییر پارادایم این است که باید نگاه مان را در بانک، سازمان دولتی یا یک شرکت فنآوری یا هر کسب و کاری از “نگاه درون به بیرون” به نگاه “بیرون به درون” تغییر دهیم، به این معنا که در نظام بانکی بجای اینکه بنشینیم و برای مشتریان مان تصمیم بگیریم، محصول تولید کنیم و از مشتری بخواهیم از آن استفاده کند، باید برویم نیاز مشتری را بشناسیم تجربه او را بشناسیم و بر مبنای نظر مشتری، محصول بومی شده برای او آماده کنیم.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد با بیان اینکه در دنیای جدید، ما از سیستم به اکو سیستم رسیده ایم، افزود: خود اکو سیستم، از سیستم هایی تشکیل شده که نهایتا هدفی مشترک، یعنی رضایت مشتری را دنبال می کنند.

وی اقتصاد پلت فورمی، کسب و کار داده محور، بانکداری باز و … را از جمله نکات مورد توجه در تحول و بانکداری دیجیتال عنوان کرد و گفت: متاسفانه یکی از چالش های اصلی نظام بانکی ما امروز این است که مدل کسب و کار آن، بجز در موارد معدود، زیان ساز است.

معمار نژاد، اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال را یک “ابر فرصت” عنوان کرد که باید از آن برای اصلاح مدل کسب و کار نظام بانکی بنحوی استفاده کنیم که دیگر شعبه محور نبوده و بتوان در فضای دیجیتال و بر مبنای ابزار های هوشمند  دمات خود را به مشتریان ارائه کرد.  

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد تصریح کرد: مدتی پیش یک اصلاح کوچک در مدل نظام بانکی ایجاد شد و آن هم کارمزد های خدمات الکترونیک بود که شاهد بودید، در ابتدای امر چه سر و صدایی ایجاد شد، در حالی که سال ها بود این اتفاق نیافتاده بود و از الزامات انجام این کار حسوب می شد.

معمارنژاد در ادامه اعلام کرد: ما در وزارت اقتصاد به دنبال تدوین یک “استراتژی فراگیری مالی” هستیم که قرار است پس از نهایی شدن، در دولت و مراجع ذیصلاح، تصویب شود.

وی گفت: “استراتژی فراگیری مالی” می گوید تمام مردم در اقصی نقاط کشور، باید به خدمات مالی شامل خدمات بانکی، بیمه ای و بازار سرمایه، به راحتی دسترسی داشته باشند.

معمار نژاد با طرح این سوال که “آیا ما در همه نقاط کشور می توانیم شعبه بانکی ایجاد کنیم؟” اعلام کرد: ما در حال انجام پروژه ای بنام “ژئومارکتینگ” در مورد استقرار شعب  هستیم.

وی با طرح مثالی گفت:تعداد ۷۵۰ روستا از یک استان کشور، بیش از ۱۷۰ کیلومتر با اولین شعبه نظام بانکی ما فاصله جغرافیایی دارند، آیا منصفانه است آنها هر بار این مسیر را برای دریافت خدمات بانکی بروند؟ و آیا صحیح است برای هر یک شعبه بانکی ایجاد کنیم؟ پاسخ صحیح آن است که باید خدمات بانکداری را روی موبایل و ابزار های هوشمند به انها ارائه کنیم تا بتوانند استفاده کنند.

وی در ادامه سه عنصر “تحول دیجیتال”، “تولید محصول مطابق نیاز مشتری” و “سواد مالی” را لازمه تحقق اقتصاد هوشمند و استراتژی فراگیری مالی عنوان کرد.

معمارنژاد با بیان اینکه در شرایط کرونا در دنیا تحولات عظیمی اتفاق افتاد، گفت: مدل کسب و کار نظام بانکی در پساکرونا تغییر کرده است.

وی با بیان اینکه در اقتصاد کشور نیاز به این داریم که به سمت هوشمندی حرکت کنیم، اظهار داشت: مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی می گوید، شیوع ویروس کووید ۱۹ پنج سال تجارت الکترونیک را در دنیا جلو انداخته و ارزش شرکت های برتر فنآوری اطلاعات در دنیا و آمریکا، فقط ۳۴۰۰ میلیارد دلار، بعد از کرونا افزایش یافته است.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد همچنین از افزایش ۲۵ درصدی تعداد کاربران فعال در بانکداری دیجیتال، افزایش ۲۰۰ درصدی ثبت نام در اپلیکیشن های موبایلی  در سراسر دنیا خبر داد و گفت: ۳۵ درصد از مشتریان نیز استفاده از بانکداری آنلاین را پس از کرونا گسترش دادند و حتی  بخش هایی از جامعه مثل سالمندان که فکر نمیکردیم از ابزار های هوشمند استفاده کنند نیز به آن روی آوردند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۷۹ درصد تراکنش ها در بانک ملی غیر حضوری بوده که این رقم در خاتمه ماه گذشته به ۹۲ درصد افزایش پیدا کرده است.

معمارنژاد همچنین از افزایش ۲۴ درصدی تعداد تراکنش های غیر حضوری بانک سپه بعد از شیوع این بیماری خبر داد و گفت: قبلا می گفتیم یکی از دلایلی که می خواهیم به سمت بانکداری دیجیتال برویم نسل جوان هستند ولی الان سالمندان هم به سمت استفاده از ابزار های هوشمند رفته اند.

معمار نژاد وزیر اقتصاد یادآور شد: دقیقا دو سال پیش، در چنین ایامی، سندی به نام تدوین نقشه راه بانکداری دیجیتال در راستای اقتصاد هوشمند را در وزارت اقتصاد تنظیم کردیم. و خوشبختانه امروز تدوین نقشه راه بانکداری دیجیتال سه بانک ملی، ملت و سپه مراحل نهایی را طی می کند و حداکثر تا اواسط بهمن ماه این نقشه راه، برای آنها ابلاغ خواهد شد.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد، نقشه راه چهار بانک مسکن، کشاورزی، توسعه صادرات و صنعت و معدن را در مراحل تدوین خواند و همچنین از آماده سازی داده های اولیه پروژه نقشه راه بانک های تجارت و صادرات در چند روز آینده خبر داد.

وی تصریح کرد: من فکر می کنم در این نقشه راه، علاوه بر مدل کسب و کار، استفاده از فنآوری های نوین و “فرآیند ها” هم مورد توجه قرار گرفته اند، لذا با این اقدامات، در این حوزه شاهد تحول عظیمی خواهیم بود.

فتحنایی

Recent Posts

فولاد خوزستان پیشران برنامه‌های پدافند غیرعامل کشور است‌

امیر سرتیپ علی ملک معاون پدافند غیرعامل کشور در راس هیاتی یازدهم آبان‌ماه ۱۴۰۳ ضمن…

7 ساعت ago

شرکت نفت ستاره خلیج فارس رتبه برتر پدافند غیرعامل وزارت نفت را کسب کرد

مهرداد دهداری مدیر HSE و پدافند غیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس از سوی وزیر…

7 ساعت ago

مارون میزبان مدیران تعالی صنعت پتروشیمی

همایش تخصصی تعالی در آستانه یازدهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی کشور به میزبانی شرکت…

10 ساعت ago

اطلاعیه روابط عمومی پتروشیمی کارون در خصوص انتشار محدود گاز فسژن در مجتمع

در پی انتشار اخباری در برخی رسانه‌ها مبنی بر «انتشار گاز فسژن در پتروشیمی کارون،…

10 ساعت ago