×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
۷۵ درصد سوخت نیروگاه‌ها از گاز طبیعی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق اظهار داشت: صنعت برق یکی از بزرگترین مصرف کنندگان گاز است، چرا که ۹۵ درصد تولید برق نیروگاه‌ها با سوخت گاز است. بعد از آن با درصدی کمتر از گازوئیل و مازوت استفاده می‌شود، لذا درصورتی که مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش یابد، نیروگاه‌ها با محدودیت مواجه شده و به اجبار از سوخت پشتیبان استفاده می‌کنند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر نیروگاه‌ها عمدتا ۷۵ درصد از سوخت گاز و حدود ۲۰ درصد از گازوئیل و نزدیک به ۵ درصد از مازوت استفاده می‌کنند. البته در صورت کاهش دمای هوا و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، مجبور می‌شویم مصرف از سوخت پشتیبان را افزایش دهیم.

رجبی مشهدی افزود: گاز سوخت بهتر و مناسب‌تری برای نیروگاه‌ها است که همچنین باعث افزایش کارایی نیروگاه‌ها می‌شود و آلایندگی کمتری نیز در پی دارد. در صورت کاهش مصرف گاز توسط مشترکان، ترجیح ما استفاده از این سوخت است.

وی در خصوص میزان مصرف برق در پاییز امسال اظهار داشت: ما سالانه افزایش ۴ تا ۵ درصدی مصرف برق را داشته‌ایم که امسال در پاییز این افزایش به ۶ درصد رسید. بخشی از این افزایش مربوط به اضافه شدن مشترکان جدید است که عمده آنها صنعتی هستد. سالانه حدود هزار مگاوات به بخش تولیدی و صنایع اضافه می‌شود و حدود یک میلیون مشترک جدید خانگی هم داریم که مصرف این گروه هم هزار مگاوات است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران افزود: بخش دیگر این افزایش مصرف در یکی دو سال اخیر، به مهمان ناخوانده‌ای به نام مراکز استخراج غیرمجاز رمز ارز برمی‌گردد که مصرفشان ما را در تامین انرژی عمومی قدری دچار مشکل کرده است. این عده با سرقت از شبکه عمومی برق برای کسب سود کلان خود، به حقوق همگان تجاوز می‌کنند. البته استخراج کنندگان مجاز مشکلی ایجاد نمی‌کنند چرا که از تعرفه بدون یارانه استفاده می‌کنند و قیمت برق برای این گروه با بیشترین تعرفه است، اما آنهایی که به صورت غیرمجاز استفاده می‌کنند در واقع در حال استفاده و سود بردن از برق یارانه‌ای هستند که می‌توانست به بخش خانگی و یا کشاورزی تعلق گیرد.

سخنگوی صنعت برق اعلام کرد: تا امروز ۵۸۰۰ مرکز غیرمجاز با حدود ۲۲۲ هزار دستگاه ماینر شناسایی شده که مصرفشان حدود ۶۴۰ تا ۶۵۰ مگاوات یعنی معادل یک نیروگاه هزارمگاواتی است. این مراکز به کمک مردم و روش‌های موجود شناسایی شده‌اند.

رجبی مشهدی تاکید کرد: درصورتی که ما با واحدی خانگی، صنعتی و یا کشاورزی مواجه شویم که دستگاه ماینر داشته باشد، علاوه بر اینکه مجازات مالی لازم را خواهند داشت، برقشان هم قطع و اشتراکشان نیز جمع‌آوری می‌شود و بعد از آن دیگر امکان استفاده از شبکه برق عمومی را نخواهند داشت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.