به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور درگفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: صنعت برق هنوز به یک توسعه همه جانبه در تولید انتقال و توزیع نیروی برق نیاز دارد، در حال حاضر از هفت و نیم میلیارد جمعیتی که در دنیا وجود دارد حدود دو میلیارد نفر هنوز برق ندارند بنابراین جا برای توسعه بسیار است.
او اضافه کرد: خوشبختانه در کشور تنوع نیروگاه ها افزایش یافته است به طوری که در گذشته بیشتر نیروگاه های حرارتی مورد استفاده کشورها بود ولی در سال های اخیر نیروگاه های تجدید پذیر توسعه بسیاری یافته است.
رجبی مشهدی تصریح کرد: در حال حاضر هر نیروگاه جدیدی که ساخته شود به ترانسفورماتور نیاز دارد پس آینده صنعت تولید ترانسفورماتور هم چندان بدبینانه نیست.
سخنگوی صنعت برق کشور با بیان اینکه در حال حاضر همه روستاهای بالای ۱۰ خانوار برقدار هستند،بیان کرد: در سالهای بعد از انقلاب به طور متوسط هر روز چهار روستا برقدار شده است. تعداد روستاهای برقدار قبل از انقلاب ۴۰۰۰ روستا بوده که طبق جدیدترین آمار به ۵۷ هزار روستا رسیده است.
او اضافه کرد: باید برخی اقدامات در این راستا انجام شود. برای مثال توسعه و نوسازی روستاهایی که برقدار هستند. برقرسانی به برخی روستاها به شیوههایی صورت گرفته است که شاید به اصلاح نیاز داشته باشد. طرحهای هادی در روستا اجرا شده است. تیر برقها وسط خیابان است که باید جابهجا شوند. این اقدامات نیاز به سرمایهگذاری دارد.
رجبی مشهدی بیان کرد:به طور کلی ۲۱ میلیون نفر از جمعیت کشور در روستاها زندگی میکنند که ۲۶ درصد جمعیت ایران را به خود اختصاص دادهاند. آمارها حاکی است که حدود ۲۵۰ هزار کیلومتر شبکه برق در حوزه شرکتهای توزیع ایجاد شده است.
سخنگوی صنعت برق کشور ادامه داد: ۳۲ درصد شبکه کشور برای برقرسانی به روستاها ایجاد شده است و در حال حاضر ۵۷ هزار و ۳۰۰ روستا با ۴.۵ میلیون خانوار از برق برخوردار هستند، به عبارت دیگر در چهل سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی هر هفته ۲۵ روستای کشور برقدار شده است. هم اکنون ۹۹.۷ درصد از جمعیت شهری و روستایی کشور از نعمت برق برخوردار هستند.
او اظهار کرد: ۷۰۰ روستای کددار پنج خانواری در کشور وجود دارد که برق ندارند و از این تعداد به ۲۰۰ روستا تا پایان سال برقرسانی میشود.
https://tejaratgardan.ir/?p=32172