به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایسنا، قاسم تقیزاده خامسی در نشست مشترک استانداران استانهای شرق کشور با مدیران وزارت نیرو که با موضوع بررسی طرح انتقال آب از سواحل چابهار در سالن همایشهای شهید هاشمینژاد مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ هزار روستا در کشور هنوز آب پایدار ندارند و آبرسانی به این روستاها از طریق قنوات یا به وسیله تانکر انجام میگیرد که لازمه حل آن مدیریت مصرف آب است.
تقیزاده خامسی با بیان اینکه ۹۰ درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود، عنوان کرد: سال گذشته دولت در مصوبهای مقرر کرد که به غیر از استانهای گیلان و مازندران در هیچ استان دیگری برنج کشت نشود اما شاهد هستیم در سال جاری میزان برنجکاری در استانهای دیگر دو درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته برای کلید زدن طرح انتقال آب به شرق کشور، گفت: خوشبختانه آقای رزمحسینی استاندار خراسان رضوی برای اجرای طرح انتقال آب از سواحل چابهار، کار مطالعه طرح را به دانشگاه سپردهاند که قابل تقدیر است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه طرح انتقال آب از سواحل چابهار تنها راه تامین آب کریدور شرق کشور نیست، تصریح کرد: راههایی نظیر استفاده از پساب و بازچرخانی آب به همراه مدیریت مصرف کمک شایانی به مسئله تامین آب میکند.
تقیزاده خامسی بیان کرد: بازار آب برای نخستین بار در خراسان رضوی راهاندازی خواهد شد. در مجموع برای سه استان شرق کشور میزان برداشت آب از سواحل چابهار یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب تعیین شده که مسئولیت تخصیص آب استحصالی با مدیران عامل آب منطقهای استانها خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو در تخصیص آب انتقالیافته از سواحل چابهار به شرق کشور دخالت نخواهد کرد. ما صرفا در حوزه پشتیبانی، حمایتهای لازم را از این طرح انجام خواهیم داد و امیدواریم در کمترین زمان ممکن اجرایی شود.
در ادامه امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: اجرای طرح انتقال آب یک فرصت طلایی برای توسعه و آبادانی شرق کشور به شمار میرود و امیدواریم در آیندهای نزدیک شاهد بهرهبرداری از این طرح باشیم.
وی ادامه داد: در کنار طرح انتقال آب از سواحل چابهار، موضوع تملک زمین در مسیر انتقال آب نیز اهمیت زیادی دارد و باید پیگیریهای لازم در این زمینه انجام شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فراکسیون کریدور شرق کشور مجلس شورای اسلامی حتما این پروژه را به همراه موضوع توسعه شرق کشور مورد پشتیبانی و حمایت قرار خواهد داد.
استاندار خراسان رضوی گفت: طرح انتقال آب از سواحل چابهار یک اولویت جدی برای توسعه شرق کشور است.
به گزارش ایسنا، علیرضا رزمحسینی در نشست مشترک استانداران استانهای شرق کشور با مدیران وزارت نیرو که با موضوع بررسی طرح انتقال آب از سواحل چابهار در سالن همایش شهید هاشمینژاد مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بیش از ۶۰ تا ۷۰ سال است که بحث آب در کشور به عنوان یک چالش برای ما مطرح بوده است.
وی با بیان اینکه طی سالیان اخیر دچار مشکلات زیستمحیطی و مهاجرت مردم بودهایم، عنوان کرد: با وجود چنین مشکلاتی، وزارت نیرو و سایر وزارتخانهها بعد از انقلاب اسلامی تلاشهای زیادی برای حفظ منابع آبی کردهاند.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: بنا داریم تا آب و خاک را در استانهای شرق کشور مدیریت کنیم، از طرفی در خراسان رضوی چند ماهی است که طرح همیاران آب را تدوین کردهایم و به دنبال این هستیم تا مدیریت آب و خاک را مبتنی بر بهرهوری آب انجام دهیم.
رزمحسینی با اشاره به اینکه طرح انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی کشور یک اقدام موفق بود، تصریح کرد: این طرح تاکنون پیشرفت فیزیکی خوبی داشته و امیدواریم در سال آینده آب خلیج فارس که معادل ۱۱۰ میلیون متر مکعب در فاز اول است به فلات ایران برسد.
وی خاطرنشان کرد: طرح انتقال آب خلیج فارس با همکاری بخش غیردولتی، بدون دخالت دولت و با منابع بخش خصوصی برای تامین آب مورد نیاز بخش صنعت در فلات مرکزی ایران در حال اجرا است.
وی اضافه کرد: دو ماه پیش همه شرکتهای فعال بخشخصوصی در مشهد مقدس دور هم جمع شدند و آمادگی خود را برای تامین منابع مالی پروژه انتقال آب از سواحل چابهار به شرق کشور اعلام کردند.
تفاهمنامه مشترک طرح انتقال آب از سواحل چابهار به شرق کشور با امضای استانداران خراسانرضوی، جنوبی، سیستانوبلوچستان و معاون وزیر نیرو منعقد شد.
به گزارش ایسنا- و به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، در نشست مشترک استانداران استانهای شرق کشور با مدیران وزارت نیرو که در سالن همایشهای شهید هاشمینژاد مشهد برگزار شد، تفاهمنامه مشترک طرح انتقال آب از سواحل چابهار توسط علیرضا رزمحسینی استاندار خراسان رضوی، محمد صادق معتمدیان استاندار خراسان جنوبی، احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان و قاسم تقیزاده خامسی معاون آب و آبفا وزارت نیرو به امضا رسید.
بر اساس اعلام معاون آب و آبفا وزارت نیرو برای سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان اجازه برداشت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب از سواحل چابهار صادر شده است.
بر این اساس، میزان تخصیص آب استحصالی به استان سیستان و بلوچستان ۲۲۸ میلیون مترمکعب، خراسان رضوی ۱۱۰ میلیون مترمکعب و خراسان جنوبی ۶۰ میلیون متر مکعب خواهد بود.
طبق پیشبینی برنامه هفتم قرار است ظرفیت نصبشده صنعت پتروشیمی از ۹۶ میلیون تن فعلی…
صندوق کارآفرینی امید با حضور در چهاردهمین نمایشگاه صنایع دستی کرمانشاه از خریداران محصولات صنایع…
نشست هماهنگی و بررسی شرایط پروژه شبکه جمع آوری فاضلاب شهر خواف به منظور تسهیل…
سهم بازار بزرگترین بانک قرضالحسنه کشور از تراکنشهای پذیرندگی به ۷.۳۴ درصد افزایش یافت.
مراسم معارفه دکتر علی جباری به عنوان مدیرعامل جدید بیمه ایران با حضور وزیر امور…
ورزشکاران بانک سپه با کسب ۵ مدال طلا، دو مدال نقره و دو مدال برنز…