×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۱۱ آبان , ۱۴۰۳
مدیریت مصرف انرژی تنها معطوف به مردم نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، رضا اردکانیان، وزیر نیرو روز سه‌شنبه در آئین بهره‌برداری از ۲۳ پروژه صنعت آب و برق با اعتبار ۶۸۶ میلیارد تومان در استان‌های قم، اصفهان، زنجان و سمنان در سی و هشتمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران گفت: در خراسان شمالی، واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات به بهره‌برداری می‌رسد.

وی همچنین اضافه کرد: سد مخزنی «رمش» در نزدکی سنندج و شبکه آبیاری و زهکشی آن به وسعت ۵۶۰ هکتار، آب‌اندازی به شبکه «گاران» به وسعت ۴۶۰۰ هکتار، تصفیه‌خانه آب سقز و آبرسانی به این شهر و تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کامیاران از مجموعه طرح‌هایی است که در استان مهم مرزی کردستان افتتاح خواهد شد و این حسن تصادفی است که در دهه فجر، مردم این استان مرزی ما از این طرح‌ها بهره‌مند می‌شوند.

اردکانیان ادامه داد: فقط در بخش شبکه‌های آبیاری و زهکشی که افتتاح می‌شود نزدیک به ۱۰ هزار نفر مشغول به کار خواهند شد؛ یعنی اشتغالزایی این شبکه‌ها و فعال شدن طرح‌های توسعه منابع آب و خاک در این منطقه چنین ظرفیت قابل ملاحظه‌ای را به شغل پایدار خواهد رساند که قطعاً در توسعه روابط تجاری با کشور همسایه هم نقش و اثر قابل ملاحظه‌ای خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب از نمونه‌های حرکت سالم و رو به جلوی طرح‌های توسعه و عمران کشور است. این شاخص بسیار دلگرم‌کننده‌ای نه تنها در کشور که در منطقه و سطح مناطق وسیعی از جهان که مشغول اجرای این طرح‌ها هستند، به‌شمار می‌آید. در موضوع تصفیه‌خانه فاضلاب، جمع‌آوری و تصفیه آن و استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده یکی از شاخصه‌های توسعه یافتگی جامعه در بهداشت عمومی و استفاده صحیح از آب است. با احتساب پروژه‌های امروز، جمع پروژه‌های افتتاح شده سال ۹۹ به ۲۱۲ پروژه رسید و تا ۲۵۰ پروژه، ۳۸ پروژه باقی مانده که طبق برنامه تا پایان سال هفته به هفته در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

وی اظهار داشت: به‌ویژه وقتی که به خاطر بیاوریم بخش عمده‌ای از این تحولات در سال‌هایی محقق شده که کشور درگیر جنگ اقتصادی هم بوده و است و امیدواریم قدردان این مجموعه نعمت‌ها باشیم که به برکت پایداری و هوشمندی ملت ایران حاصل شده است. متوسط ماهانه از یک واحد تصفیه‌خانه در دولت تدبیر و امید بهره برداری شد. در دولت یازدهم ۱۶۸ تصفیه‌خانه فاضلاب داشتیم که وقتی وارد دولت سیزدهم می‌شویم این رقم به ۲۶۹ می‌رسد. منابع مالی این پروژه‌ها به طور عمده از بخش غیر دولتی تدارک شده و این بدان معناست که به سطحی از توانایی در تدوین مدل‌های اقتصادی اجرای این طرح‌ها رسیدیم. قطعاً نیروی انسانی ورزیده شده این عرصه در کار احداث تصفیه‌خانه‌های فاضلاب کشور متوقف نمی‌شود.

وزیر نیرو افزود: بازار منطقه نیازمند تخصص و تجربه این نیروی انسانی است و با توسعه روابط اقتصادی به‌ویژه در کشورهای همسایه می‌توانیم از این ظرفیت تجدیدپذیر یعنی منابع انسانی ارزنده استفاده کنیم. در زمینه تصفیه‌خانه‌های آب آمار عملکرد این دولت، آمار دلگرم‌کننده‌ای است. در این دولت هر دو ماه به طور متوسط یک تصفیه‌خانه آب وارد مدار بهره‌برداری شده و از عدد ۱۱۹ به ۱۷۵ تصفیه‌خانه در تابستان سال آینده می رسیم.

مدیریت مصرف تنها معطوف به مردم نیست / ما هم مسئولیم

به گفته این مقام مسئول موافق این نیستم که وقتی به موضوع اصلاح مصرف اشاره می‌شود جهت توجه ما صرفاً متوجه مردم به معنای مصرف کننده باشد. اصلاح مصرف با عرصه تولید تفکیک ناپذیر است. همانگونه که برای تدوین سیاست‌های تولید ابزار قانونی داریم، در عرصه مصرف هم دستمان بسته نیست. ابزارهای متعددی در اختیار ما است که بتوانیم در عرصه مصرف هم ایفای نقش کنیم.

اردکانیان گفت: اگر در عرصه تولید، شیوه‌ها، ابزار و تجهیزات، رسانه‌ها و صحنه افکار عمومی ابزاری برای کمک به ما در ایفای نقش خودمان در موضوع تولید به حساب می‌آید و همین ابزار برای ما در عرصه مصرف هم وجود دارد. در دولت دوازدهم مطابق برنامه وزارت نیرو وارد دوره مدیریت توأمان عرضه و تقاضا شدیم؛ این بدان معناست که در عرصه‌های تولید و مصرف مسئولیت داریم. اینگونه نیست که وقتی به کمبود برخورد می‌کنیم صرفاً اصلاح را از مردم انتظار داشته باشیم. مجموعه عادات مصرفی مردم به نوعی نشأت گرفته از برنامه‌ها و سیاست‌های بخش تولید و عرضه هم است.

بر اساس اظهارات این عضو کابینه دولت دوازدهم نیروگاه‌های کشور در حالی که مشکلی برای تولید ندارند و ظرفیت آماده قابل ملاحظه‌ای در این بخش وجود دارد، اما به دلیل مشکلات موجود در تأمین سوخت مورد نیاز آنها، با کمبودهایی برای تولید برق مواجه هستیم که این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: یک سری راه‌حل کوتاه مدت و فوری است که اکنون با کمک وزارت نفت و رسانه‌ها و نیز مردم به آن پرداخته می‌شود و این شرایط را پشت سر می‌گذاریم، اما چیزی که نباید فراموش شود این است که شاخصه‌های مصرف گاز در بخش خانگی به هیچ وجه مناسب نیست و باید با کمک خود مردم این روش به سمت اصلاح برود. در حال حاضر حدود ۸۰ درصد گازی که توسط وزارت نفت به جامعه عرضه می‌شود در بخش خانگی و تجاری مورد مصرف قرار می‌گیرد که اصلاً شاخص مطلوبی نیست و مخاطب مطلوب کردن آن هم صرفاً مردم نیستند و مجموعه روش‌ها، سیاست‌ها و ابزار باید به‌کار گرفته شود.

وزیر نیرو تصریح کرد: در زمان حاضر به میزان ۷ برابر حجم گاز تحویلی برای سوخت نیروگاه‌ها که نه تنها برق مورد نیاز بخش‌های خانگی و صنعت بلکه صنعت، معدن و کشاورزی را هم فراهم می‌کنند به بخش خانگی و تجاری کشور گاز تحویل می‌شود. آنچه باید روی آن متمرکز شد این است که در سازمان دولت و بخش‌های دولتی و خدماتی بدون خدشه و اختلال در خدمت‌رسانی به مردم، مصرف گاز و برق مدیریت شود و همچنین از مردم هم درخواست کنیم که به میزان محدودی سعی کنند مصرف گاز خانگی را با یکی دو درجه کاهش دمای فضای مسکونی خود مدیریت و اصلاح کنند تا بتوایم این شرایط را پشت سر بگذاریم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.