به گزارش تجارت گردان به نقل از روابطعمومی ایرانسل، نشست تخصصی «واگذاری باند فرکانسی ۳۵۰۰ مگاهرتز و توسعه نسل پنجم تلفنهمراه» در حاشیه رویداد هفتۀ ایران دیجیتال و در نخستین روز از نمایشگاه تخصصی اینترنت اشیا (IoTEX)، با حضور مهندس نسترن محسنی معاون امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، دکتر حسن بولوردی معاون فنی و مهندسی ایرانسل، مهندس یاسر رضاخواه مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی رایتل، مهندس مرتضی طاهریبخش معاون فنی و توسعه همراه اول و مهندس جهانگیر آقازاده رییس هیأتمدیرۀ شرکت فرابرد دادههای ایرانیان (زیتل)، صبح امروز دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ در سالن ۲۷ محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
معاون فنی و مهندسی ایرانسل، در این نشست، به سرمایهگذاری اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران در اینترنت پرسرعت ثابت (TD-LTE) اشاره کرد و گفت: با افزایش قابل توجه تقاضا در شبکۀ دیتا که طی یک سال اخیر و در پی شیوع بیماری کرونا به وجود آمده است، ایرانسل سرمایهگذاری قابل توجهی در اینترنت پرسرعت ثابت انجام داده و خدمات TD-LTE خود را به طور گستردهای توسعه داده است.
بولوردی افزود: در حال حاضر، درصد جمعیتی زیادی از مشترکان ایرانسل در حال استفاده از خدمات اینترنت پرسرعت ثابت هستند. این درصد جمعیتی، قابل چشمپوشی نیست و این نکته باید در تصمیمگیری برای واگذاری باندهای فرکانسی، مد نظر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: هماکنون تقاضای مصرف دیتا، به خاطر شرایط کرونایی، در بالاترین سطح است و در چنین شرایطی، تصمیمهای ناگهانی برای تغییر در باند فرکانسی مشکلساز است و نارضایتی عمومی به دنبال خواهد داشت.
بولوردی در واکنش به صحبت یکی از حاضران در نشست، مبنی بر واگذاری پهنایباند فرکانسی ۸۰ مگاهرتزی به اپراتورها برای توسعۀ ۵G، این میزان را ناکافی برشمرد و برنامۀ رگولاتوری برای واگذاری ۱۰۰ مگاهرتز را تصمیم درستی دانست.
معاون فنی و مهندسی ایرانسل، چالش دیگر را مشکلات موجود روی خدمات TD-LTE، از جمله اختلالات GPS عنوان و تأکید کرد: با راهاندازی ۵G، این مشکلات به مراتب بیشتر خواهد شد و باید از هماکنون به فکر حل این مشکل باشیم.
بولوردی همچنین با اشاره به لزوم سرمایهگذاری سنگین از طرف اپراتورها برای توسعۀ ۵G، انتظار برای بازگشت سریع سرمایه را خوشبینانه دانست و از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خواست تا حداقل در چند سال نخست ارائۀ سرویس، در زمینۀ حق فرکانس و مسائل مشابه، با اپراتورها همکاری کند.