×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
آذری‌جهرمی: هزینه توسعه ارتباطات نباید از جیب مردم پرداخت شود

به گزارش تجارت گردان ، «محمدجواد آذری جهرمی» امروز (سه شنبه) با حضور در سومین رویداد «هفته ایران دیجیتال» با تاکید بر این که امسال آخرین سالی است که به عنوان وزیر ارتباطات در این نمایشگاه شرکت می‌کند، افزود: توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات در ایران بنا بر گواهی‌های ITU در سه دوره متوالی بالاترین نرخ رشد جهانی را بنا به خود اختصاص داده است اما استفاده از فناوری اطلاعات و کاربردهای جدید اغلب با تاخیر صورت می‌پذیرد.

وی تاکید کرد: بخشی از این تاخیر منطقی و بخشی دیگر مقاومت در برابر تغییر است. هر جا مسائل، وابسته به بخش خصوصی باشد کار با سرعت بیشتری پیش می‌رود اما زمانی که کارها در دست دولت و نهادهای عمومی قرار می‌گیرد، پیشرفت مناسبی به چشم نمی‌خورد.

آذری جهرمی افزود: البته این متعلق به ما نیست و مساله روز جهانی است. این را به عنوان یک انتقاد مطرح نمی‌کنم، بلکه اعتقاد دارم کاربردهای جدید باید در داخل کشور به کسب و کار تبدیل شوند. در بازدید از نمایشگاه شاهد این بودم که چنین کسب و کارهایی شکل گرفته‌اند و هر کدام توانسته‌اند بازار خود را به دست بیاورند. کاربردهای جدید فناوری اطلاعات در گذشته فقط در حد ایده بود اما امروز به کسب وکار تبدیل شده است.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: مرحله بعدی، سیاست‌گذاری در این حوزه است و برای اینکه به کاربردهای اقتصاد دیجیتال تبدیل شوند، چند حوزه را هدف‌گذاری کردیم. در زمینه مدیریت شهر هوشمند در تهران، مشهد و کیش برنامه‌ریزی‌ها به خوبی پیش رفته است اما در حوزه کشاورزی به رغم تفاهم‌نامه‌ای که دو سال قبل با وزیر کشاورزی برای بکارگیری فناوری اطلاعات امضا کردیم، مسیر خوبی طی نشده و اجرای پایلوت طرح‌های مطرح شده جزو سیاست‌ها و برنامه‌های اساسی وزارت جهاد کشاورزی نبوده است.

آذری جهرمی با اشاره به تفاهم‌نامه‌ای در حوزه نیرو برای راه‌اندازی سیستم‌های اندازه‌گیری جریان (میترینگ) نیز گفت: میترینگ دیجیتال باتوجه به هزینه انرژی در کشور اقتصادی نیست و به همین دلیل وزارت نیرو پیگیر آن نیست که اینترنت اشیا را در اندازه‌گیری‌های دیجیتال اجرایی کند، البته جزو برنامه‌های آنها هست اما عملیاتی نشده است.

او اشاره کرد: سلامت الکترونیک یکی از موضوعاتی بود که ما برای آن تفاهم‌نامه‌هایی به امضا رساندیم اما در حوزه سلامت دیجیتال خوب پیش نرفتیم. انحصارگری بخش سلامت اجازه ورد استارتاپ‌ها به این حوزه را نمی‌دهد.

وزیر ارتباطات ادامه داد: روز گذشته جلسه‌ای با وزیر بهداشت داشتیم و قرار شد کمیسیون تنظیم مقرراتی در حوزه بهداشت و با ریاست وزیر بهداشت ایجاد شود و شبیه به کمیسیونی که ما در حوزه تنظیم مقررات و ارتباطات داریم به قانون‌گذاری و نظارت در حوزه بهداشت کمک کند.

آذری جهرمی تاکید کرد: ما در کشور شاهد رشد استارتاپ‌ها و به واسطه آن اقتصاد دیجیتال هستیم اما این اقتصاد باید بیش از این رشد کند. رشد ما حدود ۶.۵ درصد تولید ناخالص داخلی است که نسبت به استاندارد کشورهای دیگر (حدود ۱۶ درصد) ۱۰ درصد فاصله داریم که باید از آن استفاده کنیم. این ۱۰ درصد نشان می‌دهد بازار بزرگی پیش روی این صنعت است و می تواند رشد پیدا کند. ظاهر این آمار عقب‌ماندگی را نشان می‌دهد اما باطن آن فرصتی برای حکمرانی و سیاست‌گذاری مناسب در این حوزه است.

وی تاکید کرد: مورد دیگر نسل پنجم ارتباطات است. با تمام مشکلاتی که وجود دارد ما نمی‌توانیم تلاش‌های شرکت‌ مخابرات را نادیده بگیریم. هر جایی که مخابرات حرکت می‌کند توسعه فناوری شکل می‌گیرد و هر جا حرکت نمی‌کند تمامی حرکت‌ها متوقف می‌شوند. این انحصاری است که وجود دارد.

وزیر ارتباطات یادآور شد: سال‌ها قبل در مخابرات بر اساس یک تصمیم اشتباه، جداسازی موبایل و مخابرات صورت گرفت و بروز مشکلات از همانجا آغاز شد چرا که مخابرات به دو بخش سود ده موبایل و غیر سود ده ثابت تقسیم شد. مخابرات به دو کسب و کار جدا تبدیل شد که فعالان بخش تلفن ثابت می‌گویند درآمدها، کفاف سرمایه‌گذاری‌ها را نمی‌دهد.

آذری جهرمی گفت: مسیر FMC (به همه نیازهای ارتباطی کاربران شامل اینترنت همراه، اینترنت ثابت، پیامک و مکالمه به صورت هم‌زمان پاسخ می‌دهد) یک مسیر بازگشت‌ناپذیر است و باید به سمت آن حرکت کنیم. اکنون ظرفیت شبکه همراه اول خیلی پیشرفته‌تر از مخابرات است در دوره قبلی مخابرات شبکه WLL (سیستم مخابراتی جهت ارائه خدمت به ساکنان مناطق دور افتاده و مرزی) را متصل کردیم این مدل به روز رسانی ۴۰ درصد درآمد این مجموعه را رشد داد و رفاه را برای مردم به ارمغان آورد.

وی اضافه کرد: FMC مسیری است که مخابرات باید در آن حرکت کند. ما نمی‌توانیم هزینه سومدیریت‌های اینچنین را به جیب مردم تحمیل کنیم. مجموعه‌ها باید برای هزینه‌ها راهکارهای تازه را انتخاب کنند، حتما نباید سرمایه‌گذاری جدید شکل بگیرد.

به گفته وزیر ارتباطات، همگرایی خدمات ارتباطی تلفن ثابت و موبایل، مسیر سرمایه‌گذاری آینده و تصمیمی است که باید سریع‌تر آن را گرفت. این موضوع در برنامه استراتژی شرکت مخابرات ایران تصویب شده اما هنوز به مرحله اجرا درنیامده است و نمی‌توانیم تعرفه‌ها را به مردم تحمیل کنیم.

جهرمی افزود: حالا سوال این است که باید مخابرات را تعطیل کنیم؟ خیر. باید برنامه‌های تازه را امتحان کرد، این کار، ساده نیست اما باید با خودمان صادق باشیم که نشدنی هم نیست. یکی از راه ها ۵G-FWA به شمار می رود، (راهکاری است که در حوزه بی‌سیم به ‌صورت ثابت، خدمات را به مشتریان انبوه و سازمانی ارائه می‌دهد). این مسیری است که ما برای پیشرفت انتخاب کردیم و امروز شاهد آن هستیم که اپراتورها در حال افتتاح نسل پنجم ارتباطات به صورت عمومی هستند.  

وزیر ارتباطات پس از بازدید از غرفه‌هایی که در این رویداد شرکت کرده‌اند، نسل پنجم ارتباطات برای استفاده عمومی در پارک «آب و آتش»  را به صورت آنلاین و در غرفه ایرانسل افتتاح کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.