×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
سرفیس لپ‌تاپ ۴ در دو مدل با پردازنده‌ی AMD و اینتل معرفی خواهد شد

طبق ادعای WinFuture، سرفیس لپ‌تاپ ۴ در دو نسخه با پردازنده‌های اینتل و AMD تولید خواهد شد. مدل‌هایی که از پردازنده AMD بهره می‌گیرند، به چیپ‌های سری ۴۰۰۰ موبایل رایزن که شامل Ryzen 5 4680U و Ryzen 7 4980U است مجهز خواهند شد.

البته این مدل‌ها پردازنده‌های پرچم‌دار AMD نیستند و مدتی قبل این کمپانی از سری رایزن ۵۰۰۰ موبایل رونمایی کرد. مدل‌های مجهز به پردازنده اینتل اما از آخرین نسل پردازنده‌های این شرکت، یعنی پردازنده‌های نسل یازدهمی Core i5-1145G7 و Core i7-1185G7 استفاده خواهند کرد.

به نظر می‌رسد به‌جز پردازنده‌ها، مایکروسافت تفاوت چندانی بین سرفیس لپ‌تاپ ۳ و سرفیس لپ‌تاپ ۴ قائل نشده است. در ادامه به بعضی از مشخصاتی که در گزارش WinFuture به آن‌ها اشاره شده است می‌پردازیم:

  • وجود دو مدل ۱۳/۵ و ۱۵ اینچی که مشابه سرفیس لپ‌تاپ ۳ است
  • همه مدل‌ها به نسبت تصویر ۳:۲ مجهز خواهند بود
  • حداکثر میزان حافظه رم ۳۲ گیگابایت در نظر گرفته شده است
  • حداکثر میزان حافظه داخلی یک ترابایت در نظر گرفته شده است

رزولوشن نمایشگر نسخه ۱۳/۵ اینچی سرفیس لپ‌تاپ ۴ معادل ۱۵۰۴ × ۲۲۵۶ و رزولوشن نسخه ۱۵ اینچی آن معادل ۱۶۶۴ × ۲۴۹۶ پیکسل خواهد بود. این میزان کیفیت دقیقا مشابه همانی است که در نسل قبل هم مشاهده شد. همچنین، مایکروسافت سال‌هاست نسبت تصویر ۳:۲ را به یک امضا برای محصولات خانواده سرفس تبدیل کرده است.

اگرچه سقف ظرفیت حافظه رم ۳۲ گیگابایت اعلام شده، اما این میزان فقط برای مدل‌هایی در نظر گرفته شده که از پردازنده‌های اینتل بهره‌ می‌برند. مدل‌های مجهز به پردازنده AMD نهایتا تا ۱۶ گیگابایت حافظه رم را پشتیبانی می‌کند.

در بخش حافظه داخلی هم ظرفیت بالاتر به مدل‌های مجهز به پردازنده اینتل اختصاص دارد که تا یک ترابایت حافظه داخلی را پشتیبانی می‌کنند، اما مدل‌های مجهز به پردازنده‌های AMD حداکثر تا ۵۱۲ گیگابایت حافظه رم را پشتیبانی می‌کند.

اگر اطلاعات فاش شده صحت داشته باشد، مایکروسافت در معرفی سرفیس لپ‌تاپ ۴ هم سیاستی را در پیش می‌گیرد که بهار گذشته در تولید و معرفی سرفیس لپ‌تاپ ۳ اتخاذ کرده بود و تغییرات به موارد جزئی محدود خواهند بود.

البته نمی‌توان کاملا ناامیدانه به این نسل نگاه کرد و باید گفت که ارتقا چیپ‌های به کار رفته در سرفیس لپ‌تاپ ۴ هم اتفاق کوچکی نیست. یکی از مهم‌ترین ایراداتی که به هر دو مدل ۱۳/۵ و ۱۵ اینچی نسل قبل وارد بود، عمر باتری آن‌ها نسبت به رقبای موجود بود.

همچنین، نسخه ۱۵ اینچی در اجرای ویدیوهای با کیفیت ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه و همچنین انتقال محتوا مشکل جدی داشت که اگر پردازنده‌‌های جدید این مشکلات را حل کرده باشند، یک موفقیت برای سرفیس لپ‌تاپ بعدی به شمار می‌آید.

بسیاری از کاربران مایکروسافت از طراحی خانواده سرفیس شکایتی ندارند و همین رضایت موجب شده تا مایکروسافت ریسک تغییر طراحی را نپذیرد. البته ردموندی‌ها باید این مورد را هم در نظر بگیرند که لپ‌تاپ‌های پرچم‌دار امروزی ترندهای متفاوتی را دنبال می‌کنند که برای موفقیت در بازار ضروری هستند و نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت.

کمپانی‌های بزرگ و نام آشنا مانند اچ‌پی، دل، ایسوس و … مدت‌هاست لپ‌تاپ‌های رده بالای خود را با طراحی زیبا، حاشیه‌های حداقلی در اطراف نمایشگر و ضخامت و وزن کمتر راهی بازار می‌کنند و کم‌کم این ترندها را به دنیای لپ‌تاپ‌های گیمینگ هم وارد کرده‌اند.

اگرچه طراحی سرفیس‌ لپ‌تاپ‌ها همیشه یکی از جذاب‌ترین‌ها بوده است، اما برای موفقیت باید مانند طراحی سری‌های محبوبی همچون اچ‌پی Spectre یا دل XPS دائما تکامل یابد و ایرادات آن در هر نسل به حداقل برسد. با توجه به بازار شلوغ لپ‌تاپ‌ها، اگر مایکروسافت زود دست به‌کار نشود؛ ممکن است به راحتی بازنده این میدان شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.