به گزارش ایبِنا، کامران ندری با تاکید بر اینکه رشد نقدینگی عامل اصلی تورمی در جامعه است، افزود: بانک مرکزی از چند طرف تحت فشار است و عملاً نمیتواند رشد نقدینگی را کنترل کند و یکی از آنها کسری بودجه است و یکسری تعهدات بانکی و تصمیمات فرا بودجهای هم عامل رشد نقدینگی شده است.
کارشناس مسائل پولی و بانکی با بیان اینکه ناترازی در بانکها و نبود تعادل بین ورودی و خروجی بانکها هم عامل رشد نقدینگی در جامعه شده است. افزود: حوزه سوم عامل رشد نقدینگی که سال ۹۹ اضافه شد؛ از ناحیه بازار سرمایه است که به بانک مرکزی فشار میآورد تا کاهش قیمتها اتفاق نیافتد.
کارشناس مسائل پولی و بانکی گفت: حوزه چهارم به بحث حمایت از تولید بر میگردد. به بهانه حمایت تولید، تسهیلات ارزان قیمت به نظام پولی و نقدینگی فشار وارد میکند. تسهیلات و پول قدرت، فقط تقاضا را بیشتر میکند و به تولید کمک نمیکند.
کارشناس مسائل پولی و بانکی گفت: خود تورم انتظار تورمی را بالا میبرود. رشد نقدینگی بالا و افزایش تورم خود عامل تورمی بیشتر است و میزان تورم نقطه به نقطه از رشد نقدینگی بالاست.
ندری با بیان اینکه هدایت نقدینگی واژه غلطی است و نقدینگی موجب رونق تولید نمیشود، گفت: سیاست پولی ما سیاست انبساطی است؛ این کمکی به تولید نمیکند و تنها تورم را بیشتر میکند.
وی افزود: همه اینها به عهده دولت نیست، تحریم، کسری بودجه و ناترازی پولی در نظام بانکی و بازار سرمایه در این اوضاع رشد نقدینگی موثر است، اما ریشه اصلی، داخلی است.
https://tejaratgardan.ir/?p=110671