گروه : راه و مسکن
به گزارش تجارت گردان ، تورج دهقان زنگنه در گفتوگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: سازمان هواپیمایی کشوری مجری مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا ست و این ستاد هر مصوبهای که ابلاغ کند را اجرایی خواهیم کرد. در حال حاضر میتوان از همه مسافرانی که در طول تعطیلات نوروزی با هواپیما مسافرت رفتهاند پرسید که پروتکلهای بهداشتی تا چه حد در سفرهای هوایی رعایت شده است که می توان از جمله این پروتکلها به رعایت محدودیت ۶۰ درصدی پذیرش مسافر در هر هواپیما اشاره کرد.
وی افزود: اگر ستاد ملی مقابله با کرونا به سازمان هواپیمایی اعلام کند پروازهای داخلی یا خارجی را محدود کرده، کاهش دهد یا تعطیل کند این کار را انجام میدهیم چراکه ما سیاست گذار نیستیم این وظیفه بر عهده دستگاههایی مانند این ستاد است. از سوی دیگر حتی اگر مسافر خارجی به ایران بیاید و تست PCR منفی داشته باشد مجدداً در ایران نیز از او تست گرفته میشود، بنابراین اگر به تستهایی که در ایران گرفته میشود، اعتمادی وجود دارد، پس میتوان در وضعیت پروازهای مسافری بازنگری انجام داد.
رییس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه در چه زمانی و چه روزی مسئولان به یاد دارند پروتکلی در صنعت هوانوردی ابلاغ شده باشد اما شرکتهای هواپیمایی یا سازمان هواپیمایی آن را جدی نگیرد یا اجرایی نکند؟ خاطرنشان کرد: طی ۱۴ ماه گذشته که ویروس کرونا در کشور شروع پیدا کرده تعداد کروی پروازی که به این ویروس مبتلا شدهاند به انگشتان دست هم نمی رسد و تنها یک مورد فوتی در این زمینه داشتیم، این مسئله نشان میدهد که پروتکلهای بهداشتی ابلاغ شده به درستی و با دقت در صنعت هوانوردی رعایت میشود. بنابراین نمیتوان همه تقصیر را در زمینه شیوع ویروس کرونا یا گسترش آن در کشور به گردن دیگران (صنعت هوانوردی) انداخت.
دهقان زنگنه به پروتکلهایی مانند ارائه تست PCR و نتیجه منفی آن از سوی مسافران هوایی اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال مسافری از دبی اگر قصد ورود به کشور را داشته باشد باید نتیجه تست PCR خود را ارائه دهد همچنین در ایران نیز ز از او تست گرفته میشود و این تستها هیچ ارتباطی به سازمان هواپیمایی کشوری ندارد و مسئولیت آن بر عهده وزارت بهداشت است اگر واقعاً مشکلی در این تستها یا نتایج آن وجود دارد، باید بررسی دقیقی در این زمینه صورت گیرد.
ایرانیانی که در خیابانهای لندن و استانبول میخوابند!
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا پروازهای خارجی از و به مقاصدی مانند انگلستان که در این کشورها ویروس کرونا نسبتاً کنترل شده همچنان ممنوع بوده و پرواز به برخی کشورها که شیوع ویروس کرونا در آنجا گسترش پیدا کرده هنوز ممنوع نشده است، اعلام کرد: در این زمینه اگر به صفحه اینستاگرام سازمان هواپیمایی کشوری یا برخی از مسئولان این سازمان مراجعه کنید، متوجه می شوید که مردم تا چه حد نسبت به این تصمیمات انتقاد میکنند و حتی به ما توهین میکنند در حالی که به ما ربطی ندارد، برخی از شهروندان ایرانی در کشورهایی مانند انگلستان و ترکیه در خیابانهای لندن و استانبول میخوابند و پولی ندارند اما نمیتوانند به ایران که کشورشان است، باز گردند. در این زمینه باید نسبت به شهروندان خودمان و هموطنانمان احساس مسئولیت کنیم و نمیتوانیم به دلیل شیوع ویروس کرونا آنها را همانجا رها کنیم.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: یکی از کارهایی که میتوان در این زمینه انجام داد این است که همه آنها را موظف کنیم که در کشور مبداء خود تست کرونا بدهند و در ایران نیز از آنها تست PCR گرفته شود و تا زمانی که نتیجه این تست مشخص میشود آنها را در هتلی مشخص قرنطینه کنیم که هزینه آن را هم خودشان پرداخت کنند اما نباید هم وطنان خودمان را به حال خودشان در کشورهای مختلف رها کنیم که در خیابانها بخوابند.
دهقان زنگنه اضافه کرد: من زمانی که اعتراضات و انتقادهای زیاد مردم را که در انگلستان مانده بودند و هیچ کاری از آنها بر نمی آمد، تصمیم گرفتم که هر کاری میتوانم انجام دهم و در این راستا با هزاران التماس و خواهش توانستم یک مجوز پرواز فوق العاده به لندن برای بازگرداندن این مسافران دریافت کنم. به نظر من در چنین شرایط و برهه حساسی باید عملیاتی و سریعتر عمل کنیم و تصمیمات و مصوبات ابلاغی نیز باید به موقع اعلام شود من از همه مسئولان و متولیان خواهش میکنم که هر کاری که میتوانند انجام دهند تا هموطنانمان بتوانند به کشورشان باز گردند.
امکان رصد تلفنی مبتلایان کرونایی برای خارج نشدن از قرنطینه
وی تاکید کرد: میتوان مسافرانی که هنوز جواب تست PCR شان مشخص نشده تا اعلام نتیجه و آنهایی که جواب تستشان مثبت شده را با هزینه خودشان به مدت ۱۴ روز در هتلهای مشخص قرنطینه کرد یا اگر در منزل خودشان قرنطینه میشوند، میتوان از طریق تلفن آنها را کنترل کرد چرا که ایران کشور عقب افتادهای نیست و کاملاً زیرساختهای آن در کشور وجود دارد اما اینکه گفته می شود وزارت راه یا سازمان هواپیمایی کشوری باید قرنطینه را انجام دهد، به هیچ وجه درست نیست.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: با وجود آن که میدانیم رعایت محدودیت پذیرش ۶۰ درصدی مسافر در هواپیماها که برای پروازهای داخلی اعلام شده است، درست نیست، تابع ستاد کرونا هستیم و این مصوبه را تاکنون با دقت اجرا کردهایم و با هر شرکتی که در این زمینه قصوری مرتکب شده، برخورد کردهایم. تا کنون نتنها پروازهای بسیاری را برای برخی شرکتهای متخلف لغو کردهایم بلکه نام آنها را منتشر کرده و تعداد شکایات مردم و نتایج آن را گزارش و منتشر کردهایم.
دهقان زنگنه افزود: درباره تست PCR کرونا نیز برخی مسئولان معتقدند که برخی مسافران با تستهای جعلی وارد کشور میشوند که در این زمینه نیز سیاستهایی اتخاذ و مقرر شد که به محض ورود به کشور و قبل از رد شدن از گیت از مسافران تست PCR مجدد گرفته شود و این کار نیز با همکاری وزارت بهداشت و درمان در همه فرودگاههای کشور در حال اجراست و حتی ما این مسئله را مطرح کردیم که اگر لازم است این مسافران قرنطینه شوند، به گونهای که هزینه آن را نیز خودشان پرداخت کنند اما این که دائماً در وضعیتی که کشور با مشکل مواجه میشود یا آن که شیوع ویروس کرونا گسترش پیدا میکند، به دنبال مقصر باشیم درست نیست و نمی توان مسافران ایرانی را که به کشورهای مختلف رفتهاند، به علت شیوع ویروس کرونا ممنوع الورود کرد.
وی تصریح کرد: به عنوان رئیس سازمان هواپیمایی کشوری و متخصص در این زمینه، هر سوالی در حوزه صنعت هوانوردی از جمله مسائل فنی هواپیما را می توانم پاسخ دهم اما نمیتوانم درباره چرایی و چگونگی ویروس کرونا و شیوع آن در کشور صحبت کنم، البته مسئولان حوزه بهداشتی در این زمینه اطلاعات و دانش کافی دارند و در این زمینه راهکارهای مختلفی را میتوانند پیشنهاد کنند تا بتوان صنعت هوانوردی را بهتر از ۱۴ ماه گذشته اداره کرد. به عنوان مثال نمیتوان به خاطر یک وقوع یک تصادف زنجیرهای در آزادراه یا جاده، کل آن محور را مسدود کرد و اجازه عبور و مرور را نداد. امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا برای کسانی که واکسن زدهاند یاد پاسخ منفی تست PCR کرونا را در اختیار دارند پاسپورت صادر میشود و به آنها اجازه عبور و مرور می دهند ما هم اگر به تست های خودمان اعتماد داریم باید کاری کنیم که مشکلات در این زمینه به حداقل ممکن برسد چرا که همه ما سرباز نظام و کشور هستیم.
شرکتهای هواپیمایی زیان و فشار زیادی تحمل کردهاند باید از آنها حمایت کرد
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری درباره وضعیت شرکتهای هواپیمایی و فعالان این صنعت نیز گفت: مسلماً در سال جاری باید از شرکت های هواپیمایی حمایت شود چرا که آنها طی ۱۴ ماه گذشته زیان های بسیاری را متحمل شدند حتی در این شرایط مورد هجمه هم قرار گرفتند و فشار زیادی به آنها وارد شد در حالی که بیشترین همکاری را با وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا انجام دادند. حتی برخی از مسئولان که در ایام عید با هواپیما جابهجا شدند با من تماس گرفتند و رعایت پروتکل های بهداشتی در پرواز خود را تایید کردند.
دهقان زنگنه تاکید کرد: دولت در سال ۱۴۰۰ باید از صنعت هوانوردی حمایت بیشتری کند چرا که این صنعت بسیار پیچیده است و همه دشمنان این مرز و بوم طی سالهای گذشته به دنبال این بودند که بتوانند صنعت هوانوردی ایران را زمینگیر کنند اما با تلاش متخصصان ایرانی آرزوی آنها بر باد رفت. حتی توانستیم با محوریت ایرانایر و کمک گرفتن از شرکتهای دانش بنیان قطعهسازی در صنعت هوانوردی را آغاز کنیم و از این پیچ هم رد شویم اما در این شرایط نباید بیش از حد به این صنعت فشار وارد کنیم.
https://tejaratgardan.ir/?p=116001