به گزارش خبرگزاری مهر، داود بهبودی اظهار کرد: تأمین آب شرب کلانشهر تبریز، یکی از پرچالشترین و بحرانیترین مسائل موجود کشور است که بر اساس مستندات موجود در وزارت نیرو و سازمان پدافند غیرعامل کشور، عدم توجه به راهکاری مناسب جهت رفع مشکلات تأمین آب شهر تبریز، موجب آسیبپذیری و تأثیرگذاری در مسائل اجتماعی و بهداشتی خواهد شد.
وی افزود: با وجود پیش بینی «طرح بلندمدت انتقال آب ارس» برای تأمین آب شرب شهر تبریز این مهم تاکنون تحقق نیافته و تبدیل به مطالبه جدی مردم استان شده است که انتظار میرود بر اساس تفاهمنامه منعقده با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در اجرای آن تسریع به عمل آید.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی یادآور شد: همچنین از ظرفیت سرمایهگذاری بخش خصوصی و مشارکت عمومی- خصوصی در اجرای سایر طرحهای تأمین و انتقال یا بازچرخانی آب میتوان استفاده کرد؛ برای مثال انتقال آب از سد کلقان به صنایع شرق تبریز، بازچرخانی آب در تصفیه خانه آذرشهر و انتقال آن به شهر صنعتی سلیمی از مواردی است که میتوان با مشارکت بخش خصوصی اجرای آنها را تسریع کرد.
بهبودی تصریح کرد: در حال حاضر تأمین آب شرب شهر تبریز از طریق خط انتقال زرینه رود، سد نهند و چاههای دامنه شمالی سهند انجام میپذیرد و به منظور تأمین کسری ظرفیت تأمین آب شرب تبریز اقدامات بازسازی خط انتقال نهند در بازه آسیب دیده، افزایش ظرفیت پمپاژ آبرسانی از زرینه رود و حفر و تجهیز تعدادی چاه در دامنههای سهند در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: در همین راستا و با اقدامات انجام گرفته شده در اسفند سال ۱۳۹۹، اعتبار مورد نظر از محل اعتبارات قانون مدیریت بحران کشور با مصوبه هیأت وزیران تأمین شد، اما به دلیل خاتمه سال این اعتبار تحقق نیافت.
وی خاطرنشان ساخت: در اوایل امسال با پیگیریها و مکاتبات صورت گرفته این اعتبار ۴۵ میلیارد تومانی به سال ۱۴۰۰ انتقال یافت و تأمین اعتبار گردید؛ موافقتنامه های مربوطه هم از طرف سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با دستگاههای اجرایی مربوطه مبادله شد.
بهبودی ابراز داشت: دستگاههای مربوطه طی هفته جاری میتوانند از اعتبار و تخصیص صورت گرفته استفاده کنند.