به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، سعید پورعلی معاون فرهنگی اجتماعی این سازمان در چهارمین جلسه شورای پدافند غیر عامل که امروز۱۹ اردیبهشت در سالن رازی مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد، آمادگی مقابله با تهدیدات را هدف اصلی برگزاری شورای پدافند غیرعامل برشمرد و گفت: آمادگی همه جانبه یکی از مولفه های قدرت ملی در هر کشور و عامل مدیریت مناسب برابر تهدیدات است .
وی افزود: آمادگی مقابله با دشمنان پایداری و قدرت بیشتری را در عرصه حاکمیت رقم میزند که این امر جز با هماهنگی و تمرین میسر نخواهد شد.
سعید پورعلی معاون فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش ضمن تشریح تفاوت شورای هماهنگی پدافند غیرعامل با ستاد بحران افزود: ما در بحران با حوادث غیرمترقبه روبرو هستیم و مسئولیت پدافند غیرعامل نیز روز به روز در کشور اهمیت بیشتری می یابد.
پورعلی مقابله با تهدیدات ناشی از اقدامات غیر نظامی، سایبری، بیولوژیکی و آسیب زدن به حوزه های انرژی و زیر ساختی دشمن را از شیوه های مرسوم و جاری جایگزین حمله نظامی برشمرد و تصریح کرد: حساسیت های پدافند غیرعامل بسیار متفاوت با مدیریت بحران است و این دو نباید از سوی رسانه ها به اشتباه عنوان شوند.
وی در ادامه اظهار داشت: ابلاغیه، تصویب نامه، شیوه نامه و دستورالعمل های سازمان پدافند غیرعامل در مواقع پیشگیری و مقابله، ناشی از همین خواستگاه است که با حضور کارشناسان آن سازمان در جزیره کیش نقاط پر آسیب و در معرض تهدید، شناسایی و معرفی می شوند و کمیته های دائمی و کارگروه های پدافند غیرعامل نیز باید با این دیدگاه به موضوعات جزیره بپردازند.
سعید پورعلی از اجرای ۴ رزمایش قطع برق و تخلیه اضطراری بندر در سال جاری خبر داد و گفت: این موارد موجب آمادگی هرچه بیشتر جزیره کیش در برابر حوادث غیر مترقبه یا تهدیدات احتمالی دشمن خواهد بود.
به گفته پورعلی طرح جامع پدافند غیرعامل جزیره کیش به عنوان نخستین طرح مطالعاتی در همین حوزه، چندین سال در دستور کار بود که خوشبختانه سال گذشته با نگاه و نظر سازمان پدافند غیرعامل که خود در مورد مجریان این طرح مستقیم اظهار نظر و آنها را انتخاب می کنند به نتیجه رسید تا از طریق شیوه نامه ها و دستور العمل هایی در زمینه اجرای این طرح در جزیره اقدامات خوبی انجام شود.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش از همه دستگاه ها خواست تا به گفتمان سازی در حوزه پدافند غیرعامل توجه ویژه داشته باشند و از طریق گزارشات موردی در جلسات، تولید محتوا، برنامه های تلویزیونی و استفاده از فضای مجازی در خصوص پدافند غیرعامل اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی افزود: خوشبختانه منطقه آزاد کیش ارتباط بسیار خوبی با سازمان پدافند غیرعامل دارد و سال گذشته ۳ نوبت کارشناسان این حوزه در کیش حضور پیدا کرده و به تک تک دستگاه های اجرایی به ویژه صدا و سیما سرکشی و نقاط آسیب تمامی آنها ارزیابی و گزارش تهیه کردند.
پورعلی با تاکید بر استمرار جلسات کارگروه های پدافند غیر عامل افزود: تدوین برنامه هایی برای مباحث پدافند غیرعامل نتیجه تشکیل کارگروه ها است و باید سعی کنیم به صورت فصلی یک جلسه با حضور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل محترم سازمان منطقه آزاد کیش برگزار شود تا با اطلاع از گزارشات کارگروه ها به طور مستقیم ، اقدامات لازم انجام شود .
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت:کیش محیط امن و آرام با ضریب امنیتی بالا در منطقه مهمی مانند خلیج فارس و خاورمیانه است که درگیری های زیادی پیرامون ما در سطح منطقه وجود دارد و بسیاری از کشور ها نیز از این مسائل در امان نبوده اند، بنابراین توجه به چنین موضوعی این پیام را به همراه دارد که باید برای حفظ امنیت با هوشیاری، زمان شناسی و اقدامات به هنگام حرکت کنیم.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش استقلال، پیشرفت و عزت هر کشور و حفظ کردن آن در مقابل بسیاری از تهدیدات فزون خواهانه منطقه ای و فرا منطقه ای را در گرو هوشیاری برای مقابله با این تهدیدات عنوان کرد.
سعید پورعلی در پایان، انتخابات را یکی از مقاطع زمانی مهم برای جلوگیری از توطئه های دشمن عنوان و تصریح کرد: ما در پدافند غیرعامل بر موضوع انتخابات متمرکز هستیم و پس از تشکیل جلسه کمسیون امنیتی تصمیم گیری و هماهنگی ها در خصوص انتخابات نیز انجام خواهد شد.
بر اساس این گزارش منطقه آزاد کیش در حوزه پدافند غیرعامل با اقداماتی که در طول سال انجام داده است ، ۷ برنامه کلان را در دستور کار دارد که موافقت نامه های آن نیز با سازمان پدافند غیرعامل مبادله شده و این برنامه ها برای افزایش آمادگی و مقابله اجرا می شود.
محمد صادق سرافراز مشاور و سرپرست اداره کل حوزه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه گفت: بنا بر رهنمودهای مقام معظم رهبری، پدافند غیرعامل مانند مصون سازی بدن است، همانگونه که تلاش می کنیم با کشف و تزریق واکسن کرونا بدن را در برابر ویروس واکسینه کنیم، زمانی که پدافندغیرعامل نیز به درستی اجرا شود، تهاجم دشمن بر کشور هیچ اثری نخواهد داشت و ضربه و آسیبی به ما وارد نمی شود.
سرپرست اداره کل حوزه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش لازمه مقابله موفق در برابر تهدیدات دشمن را انسجام، هماهنگی و برنامه ریزی عنوان کرد و افزود: پدافند غیرعامل حرکتی عملیاتی است و مانور یکی از محورهای مهم این حرکت است.
وی در ادامه با اشاره به توجه ویژه دکتر آهنگران مدیرعامل سازمان به موضوع پدافند غیرعامل و اعلام آمادگی کامل در این خصوص بیان داشت: ما با تمام توان، آماده همکاری با همه نهاد ها و ارگان ها در این زمینه هستیم و هر اقدامی در سطوح مختلف لازم باشد ۱۰۰ درصد همکاری خواهیم کرد.
سرافراز گفت: موقعیت جغرافیایی کیش موضوع حائز اهمیتی است که تهدیدها و آسیب ها نیز در چنین شرایطی با سرزمین اصلی بسیار متفاوت تر و بیشتر خواهد بود از این رو پدافند غیرعامل باید مورد توجه و برنامه ریزی دقیق تری قرار گیرد.
وی تاکید کرد: همه دستگاه ها باید با تمام ظرفیت و توان جهت مقابله با تهدیدات حوزه پدافند غیرعامل آماده باشند و این مهم به جد باید از سوی مدیران نهاد ها و سازمان ها برنامه ریزی شود.
محمد صادق سرافراز با اشاره به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان ، این لحظات را فرصتی مغتنم برای کسب بهره معنوی برشمرد و اظهار داشت: امید دارم همه ما در این روزهای پایانی مورد توجه و نگاه ویژه خداوند مهربان قرار گیریم.
گفتنی است در چهارمین جلسه شورای پدافند غیرعامل منطقه آزاد کیش موضوعاتی از جمله تلاش برای تدوین طرح جامع پدافند غیرعامل، اولویت بندی تهدیدات دشمن و آسیب پذیری در بخش های مختلف ، سازمان دهی تیم های عملیاتی برای مقابله با شرایط اضطراری و ارتقاء توانمندی های آنها، طراحی چگونگی اداره امور مردم در شرایط خاص با مشارکت هلال احمر، مشارکت در توزیع خدمات و امکانات مورد نیاز مردم در شرایط تهدیدات احتمالی دشمن، تدوین دستورالعمل های شرایط بحرانی برای پشتیبانی و ارائه خدمات عمومی، ایجاد هماهنگی بین ارگان های مختلف، طراحی و پیش بینی امکانات جستجو همچنین تداوم خدمات حوزه پشتیبانی و شهری در شرایط تهدید، تهیه و اجرای سناریوی تمرین برای رزمایش عملیاتی در راستای آمادگی برای مقابله با تهدیدات احتمالی به عنوان اهم اقدامات انجام شده این شورا و کارگروه های مربوط در سال ۹۹ عنوان شد.
نمایندگان گارگروه های امور زیربنایی، انرژی و آب، بهداشت، سلامت و امنیت غذایی، پشتیبانی و تامین منابع مالی، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، عمران، آب و خدمات همچنی کارگروه فرهنگی و حفاظت فیزیکی نیز در این جلسه گزارشی از عملکرد ماه های قبل و برنامه های پیش رو ارائه کردند