به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، رضا اردکانیان، امروز شنبه در جلسه مشترک با رؤسای حوضههای آبریز ۹ گانه کشور اظهار کرد: فعالیتهای خیلی خوبی در زمینه اصلاح ساختار آب کشور طی مدت کم انجام شده و مسیر باقیمانده نیز با توانمندی، احساس مسئولیت، تعهد لازم و یک برخورد حرفهای انجام میشود.
وی ادامه داد: وقتی مرزهای ثابتی داشته باشیم، رودخانههای اصلی مشخص است و میتوانیم به سمت یک سیستم حکمرانی با قلمروهای پایدار به معنای حوضههای آبریز حرکت کنیم، باید به سمتی برویم که نه یکباره و یکجا بلکه در یک مسابقه منطقی و معقول بتوانیم کمکم سازمانهای حوضه آبریز را تشکیل دهیم و این روش و تجربهای است که در دنیا انجام شده و به صورت کامل کار میکند.
اردکانیان با اشاره به اینکه این سیستم در دنیا امتحان پس داده است، اضافه کرد: مردم دنیا در حالی که جمعیت ۷ میلیاردی دارند، در مناطق توسعه یافته از همین روش استفاده و آب را مدیریت میکنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در زمینه اصلاح ساختار آب کشور گامهای اصولی برداشتهایم، تصریح کرد: برای اصلاح این ساختار باید مقدمه و پیش نیازهایی مانند طرحهای سازگاری با کمآبی در استانها، لایحه قانون جامع آب، تفویض اختیارات به استانها، تغییر ساختار معاونت آب و آبفا، یکپارچهسازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی و غیره انجام میشود. هر چند برای تغییر ساختار، چنین پیش نیازهایی را لازم داریم اما شکل گرفتن همین پیش نیازها هم نیازمند آماده شدن فضا و تغییر نگاه به موضوع مدیریت بوده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است، خطاب به رؤسای حوضههای آبریز، اظهار داشت: شرکت مدیریت منابع آب و رؤسای حوضه آبریز کشور باید دو لایه برنامه مشترک و غیرمشترک را تدوین کرده و نباید تمامی برنامه حوضهها یکسان باشد.
وی با اشاره به لزوم تبدیل ستاد به محل تنظیم ساز و کارها، توضیح داد: پویش #هرهفته_الف_ب_ایران نیز یکی از پیش نیازها بود که توانستیم از طریق آن، ساز و کارها را در کنار ساخت و سازها قرار دهیم، بنابراین لازم است بهعنوان ستاد بیشتر روی ساز و کارها متمرکز شویم.
بهگفته اردکانیان، تشکیل کمیسیونهای حوضههای آبریز، از ضروریترین کارهایی است که باید انجام شود تا از ظرفیت موجود در سازمانها استفاده لازم را برد.