به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از اقتصادایران،شاپور محمدی افزود: تمامی تلاش ها در بازار سرمایه معطوف به معرفی ابزارهای مالی که به نقد شوندگی این بازار کمک کند.
وی همچنین اظهارداشت: خوشبختانه با تلاش تمامی ارکان بازار سرمایه ابزارهای مختلفی همانند اختیار خرید، اختیار فروش و قرارداد آتی سبد سهام در بازار معرفی شده است.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ابزار فروش تعهدی سهام نیز تا پایان سال راه اندازی و به جمع ابزارهای بازار سرمایه اضافه خواهد شد.
وی در ادامه افزود: بطورکلی دو سال و نیم پیش نمادهای که در بازار سرمایه بسته باقی مانده بودند نزدیک به ۷۰ نماد بود.
محمدی اظهارداشت: خوشبختانه با اصلاحاتی که انجام شد تعداد نماد های بسته از ۷۰ نماد به ۱۰ تا ۱۵ نماد کاهش یافت.
وی گفت: نقدینگی از این حیث که نمادها بسته باقی نمانند و معاملات روی نمادها انجام شود خوشبختانه اکنون در وضعیت مطلوبی است.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: ابزارهای اختیار خرید و فروش به علاقمندان فرصت های سرمایه گذاری با سود به نسبت قابل توجه کمک می کند در این بازار اختیار خرید و فروش معامله کنند.
وی اظهارداشت: این دو ابزار اجازه می دهد که افراد بتوانند خود را از نظر ریسک پوشش دهند بنابراین از این حیث اگر نگاه شود جذابیت بازار با این ابزارها افزایش یافته است.
محمدی گفت: خوشبختانه اکنون تعداد کسانی که اختیار خرید و فروش معامله می کنند نسبت به زمان راه اندازی این ابزارها خیلی بیشتر شده است.
وی افزود: ابزار قرارداد آتی سبد سهام نیزسال گذشته معرفی شد و هم اکنون در حال جذب کردن مخاطب است و بدون شک مورد توجه فعالان بازار قرار می گیرد چون همیشه مورد مطالبه بازار بوده است.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهارداشت: بطورکلی در طول سه سال گذشته ۵۰ شرکت در بازار پایه فرابورس ایران درج یا در بورس تهران و فرا بورس در تابلوهای اصلی پذیرش شدند که در تنوع بخشی بیشتر بازار بسیار نقش آفرین بودند.
وی اضافه کرد: هم اکنون بیش از ۶۰۰ شرکت در دو بازار بورس و فرا بورس حضور دارند بنابراین کسانی که با سلایق مختلف سرمایه گذاری می خواهند در این بازارها سرمایه گذاری انجام دهند می توانند فرصت های خود را پیدا کنند.
محمدی در ادامه یادآورشد تمامی این تلاش ها کمک کرده سرجمع حجم معاملات در بورس و فراوبورس از متوسط روزی ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان سه سال پیش اکنون به مرز دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برسد.