به گزارش تجارت گردان ، محسن علیزاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: آخرین آمار بانک مرکزی درباره میزان برق مصرفی برای مزارع استخراج بیت کوین هزار کیلووات است. خود دوستان توانیر هم این عدد را بین هزار تا دو هزار مگاوات می دانند اما براساس آخرین آمار مجوزهای صادر شده این عدد ۳۰۰ مگاوات است که اگر مزارع فاقد مجوز را هم در نظر بگیریم ۶۰۰ تا ۷۰۰ مگاوات خواهد شد؛ این عددی نیست که باعث قطعی برق باشد.
وی افزود: طبق آمار شرکت توانیر میزان کسری برق که منجر به قطعی می شود ۱۲ هزار مگاوات است. دلیلش هم این است که وزارت نیرو در برنامه ششم نتوانسته مطابق تکالیف خود نیروگاه ایجاد کند و صددرصد از تکالیف خود عقب است و حتی یک قرارداد هم برای نیروگاه جدید نداشته است.
نماینده مردم سپیدان در مجلس خاطر نشان کرد: قطعی برق یکسری زیان های آشکار و یکسری زیان های پنهان دارد. زیان آشکار قطعی برق طی چند سال گذشته بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بوده خسارت به اقتصاد ملی و زیان پنهان آن هم این است که در همین دو، سه هفته شاهد قطعی مکرر برق چاه های کشاورزی و واحدهای تولیدی مثل فولاد، سیمان و آلومینیوم بودیم. وقتی واحدی مثل فولاد مبارکه دو هفته تعطیل باشد چه میزان ضرر اقتصادی به آن شرکت وارد می شود؟ از چند روز پیش که این قطعی اتفاق افتاده افزایش قیمت زیادی در این محصولات شاهد بودیم و این فاجعه بزرگی است که اتفاق افتاده است.
این نماینده مجلس با انتقاد از عملکرد رضا اردکانیان در سمت وزارت نیرو گفت: ایشان ضرری را به اقتصاد کشور وارد کرده که در طول تاریخ سابقه نداشته است. امروز هیچ روزنه ای برای توسعه زیرساخت های اقتصادی در دولت آینده نیز وجود ندارد زیرا اولین چیزی که ما به آن برای توسعه احتیاج داریم آب و برق است که متأسفانه نه آب درست مدیریت شده و نه برق و کشور در بخش انرژی به قهقرا رفته است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: حتی اگر سهم استخراج رمزارزها در مصرف برق کم یا زیاد باشد خود شرکت توانیر و وزارت نیرو باید آن را مدیریت می کردند و زمانی که ما مشکل تولید برق داشتیم نباید به آن ها مجوز می دادند. از طرف دیگر وزارت صمت، وزارت کشور و ارتباطات هم در شناسایی مزارع غیرمجاز ضعف دارند. ما هم معتقدیم حتما مزارع بیشتری وجود دارد اما اینکه در موضوع قطعی برق به آنها اتکا می شود برای این است که افکار مردم از واقعیت دور شود و بگویند همه قطعی برق مربوط به ماینرهاست.
علیزاده ادامه داد: اولاً خودشان مجوز استخراج رمز ارزها را دادند و ثانیا خودشان باید مشترکان پرمصرف را شناسایی کند؛ چرا وزارت نیرو و توانیر به این تکلیف عمل نمی کند. اینکه قبض برق یک مشترک خانگی ۵۰، ۶۰ میلیون تومان باشد، عادی است؟
وی یادآور شد: قرار بود ایران به هاب انرژی خاورمیانه تبدیل شود اما ما اندک صادرات مان را هم متوقف کردیم و اکنون شاید نیازمند واردات برق باشیم زیرا برنامه ریزی درست و صحیحی در این زمینه نداشتیم. طبیعتاً دولت آینده هم خواه ناخواه درگیر این موضوع می شود چرا که بستر نیازهای اولیه یعنی آب و برق فراهم نیست.
https://tejaratgardan.ir/?p=134510