×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۱۵ دی , ۱۴۰۳
پیش بینی توسعه ۱۰۰ هزار هکتاری سامانه های نوین آبیاری در سال جاری

به گزارش تجارت گردان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مشاور وزیر و مجری طرح سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی به خبرنگار ما گفت: در صورت تخصیص اعتبارات مصوب، ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی آبی در سال جاری به سامانه های نوین آبیاری تجهیز می شوند.

فریبرز عباسی افزود: برای اجرا و توسعه طرح سامانه های نوین آبیاری، امسال ۲۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض مصوب شده و باید دید تا انتهای سال چه میزان از این اعتبارات تخصیص می یابد.

وی، اعتبار تسهیلات مصوب این طرح در سال گذشته را ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: سال گذشته از این مبلغ نزدیک به ۵۰  درصد محقق شد.

عباسی ادامه داد: سهم دولت در توسعه سامانه های نوین آبیاری در سال ۹۹ حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد بود و امسال نیز قرار است تا ۸۵ درصد هزینه های اجرای این طرح بر عهده دولت باشد که در قالب تسهیلات بلاعوض پرداخت می شود.

وی درباره سطح اجرای سامانه های نوین آبیاری از آغاز سال جاری، گفت: از ابتدای امسال تاکنون نزدیک به ۲۵ تا ۳۰ هزار هکتار اراضی آبی کشاورزی به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده اند.

مجری طرح سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی، کل سطح اجرایی سامانه های نوین آبیاری در اراضی آبی از ابتدای شروع این طرح تاکنون را دو میلیون و ۵۲۵  هزار هکتار عنوان کرد.

عباسی درباره جزییات اجرای روش های نوین آبیاری نیز اذعان داشت: سال گذشته بر اساس موافقتنامه بودجه ای، ۶۰ درصد روش های آبیاری موضعی یا قطره ای سطحی و قطره ای زیر سطحی، ۲۰ درصد روش بارانی و ۲۰ درصد کم فشار در اراضی آبی کشاورزی اجرا شد.

وی افزود: امسال بنا به دلایلی همچون هزینه های اجرایی کمتر و استقبال کشاورزان از سیستم های آبیاری کم فشار، برای اجرای ۴۰ درصد روش آبیاری موضعی، ۴۰  درصد کم فشار و ۲۰  درصد بارانی برنامه ریزی کرده آیم.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که ایران در منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده و بخش زیادی از منابع آب و خاک کشور شور هستند، گفت: در اراضی و مناطقی که دارای منابع آب شور هستند، سامانه های آبیاری کم فشار و قطره ای کارایی بیشتری دارند.

وی توضیح داد: در مناطقی که بسیار گرم و تبخیر زیاد است، سیستم های بارانی که مستعد تبخیر هستند توصیه نمی شود و در چنین مناطقی سیستم های آبیاری موضعی یا قطره ای مناسب ترند.

عباسی، افزایش راندمان آبیاری و افزایش بهره وری را از مزایای اجرای طرح سامانه های آبیاری نوین برشمرد و اظهار داشت: سامانه های نوین آبیاری در برخی مناطق تا دو برابر افزایش بهره وری آب دارند.

مجری طرح سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی درباره سهم باغات در اجرای این سامانه های آبیاری گفت: سال گذشته حدود ۴۰ درصد روش های آبیاری موضعی در باغات و عمده روش های بارانی در مزارع اجرا شد هر چند برای گیاهانی با کاشت ردیفی نیز  روش موضعی مورد استفاده قرار گرفت.

وی اذعان داشت: با توجه به ۲.۵ میلیون هکتار سطح باغات کشور، امسال ۳۰ تا ۳۵ درصد کل سامانه های نوین آبیاری در باغات و ۶۵ تا ۷۰ درصد در مزارع اجرا خواهد شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.