×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲۷ آبان , ۱۴۰۳
افزایش ۲۱.۵ درصدی صادرات زعفران/ ۱۵ درصد ارزش افزوده صادرات به کشور بازنمی‌گردد

تجارت گردان – فرشید منوچهری دبیر شورای ملی زعفران در گفت و گو با ایلنا از میزان صادرات زعفران در ۴ ماه گذشته خبر داد و گفت: صادرات زعفران در ۴ ماه گذشته ۲۱ و نیم درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

منوچهری ادامه داد: ۷۰ کشور دنیا خریدار زعفران از ایران هستند و سال ۹۹ صادرات این محصول بیشتر از ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت و بیش از ۳۲۵ تن، صادرات زعفران از ایران انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه زعفران در مناطق محروم و کم آب کشور کشت و  یک محصول استراتژیک محسوب می شود عنوان کرد: اگر اجازه دهند ارز حاصل از صادرات زعفران به قیمت روز در بازار بفروش برسد یا دولت این محصول را به نرخ روز بازار خریداری کند در این صورت انگیزه برای قاچاق این محصول از بین می‌رود و بازار زعفران در کشور به دست صادرکننده می‌افتد.

وی با بیان اینکه صادرات زعفران بستگی به عوامل متعددی دارد بیان کرد: کشور ما بزرگترین صادرکننده زعفران در جهان است، تحریم‌ها و انتقال ارز، صادرات را تحت تاثیر قرار می دهند. کشورهای مختلف دنیا زعفران را از ایران خریداری و بسته بندی می‌کنند و در بازار جهانی عرضه می‌شود. اگر زیر ساخت‌ها حل و مشکلات پیش رو رفع شود صادرات این محصول آینده بسیار روشنی پیش رو دارد.

منوچهری ادامه داد: مدیریت صادرات زعفران به نظارت نیاز دارد و از وزارت جهاد کشاورزی در خواست داشته‌ایم که چنانچه در بخش دولتی محدودیتی برای مدیریت بر صادرات زعفران وجود دارد به عنوان یک تشکل ملی آمادگی داریم مسئولیت این کار را بر عهده بگیریم۰

دبیر شورای ملی زعفران با بیان اینکه مدیریت در صادرات زعفران به کمک دولت نیازمند است گفت: شورای ملی زعفران برای اینکه بتواند برند و نشان ملی این محصول را به ثبت جهانی برساند همچنین به زیر ساخت‌های بخش کشاورزی کمک کند که برداشت ۳/۵ هکتار زعفران به دو برابر برسد در این صورت هزینه تولید این محصول ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

منوچهری ادامه داد: ارز حاصل از صادرات زعفران به خاطر کمک و از بین بردن یک قشر به نام قاچاقچی به وجود آمده که به نظر بنده به علت اشتباهاتی بوده که بانک مرکزی مرتکب شد. اگر ارز به نرخ روز خریداری شود قشر قاچاقچی هم از بین می رود چون ریسک است و برای قاچاقچی توجیهی نخواهد داشت.

وی درباره مطالعات دارویی و بسته بندی زعفران گفت: ما حتی با پیشنهاد اینکه اگر بتوانیم روی زعفران ایران که در دنیا بهترین کیفیت را دارد مطالعات دارویی انجام دهیم؛ اعلام داشتیم با اختصاص دادن نیم درصد از صادرات زعفران به بخش خصوصی برای اینکه بتواند برای این محصول استراتژیک بازاریابی کند و از بسته بندی که  به صورت مستقیم در سبد کالای مصرف کننده خارجی قرار می‌گیرد حمایت کند.

منوچهری افزود: ما در شرایط فعلی بیشتر از ۱۵ درصد ارزش افزوده حاصل از صادرات زعفران را نمی‌توانیم به کشور بازگردانیم چون زعفران در بسته بندی‌های بزرگ به فروش می‌رسد در حالی که اگر این محصول به بسته بندی‌هایی که قابل عرضه در سبد کالای مصرف کننده تبدیل شود حداقل به ۲ تا ۳ برابر ارزش افزوده اضافه می‌شود و به این معنی است که سود حاصل از آن به کشور بازگشته است.

دبیر شورای ملی زعفران در پایان گفت: قطعا دولت برای رفع مشکلات زیرساختی زعفران، یکسری راهکارها را انجام خواهد داد، ما هم به عنوان شورایی که بازوی مشورتی است قطعا مسائل و مشکلات را به دولت، وزیر جهاد کشاورزی و وزیر سمت منعکس خواهیم کرد و امیدواریم هر چه سریعتر در جهت حل مشکلات زیرساختی زعفران اقدام شود که حجم صادرات و قیمت این محصول در بازار جهانی افزایش پیدا خواهد کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.