×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
سدهای خوزستان  ۱۳ درصد آب دارند

هدایت فهمی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به رضایت‌بخش نبودن وضعیت آبی خوزستان عنوان کرد: طبق آخرین آماری که بنده داشتم، حدود ۱۳ درصد سدهای استان خوزستان منابع آب دارند و در صورتی که طبق پیش‌بینی‌ها بارش قابل توجهی صورت نگیرد، خوزستان با مشکل جدی روبرو خواهد شد.

معاون سابق دفتر برنامه‌ریزی آب و آبفای کشور ادامه داد: این به معنای سیاه‌نمایی نیست و واقعیتی است که مسئولان و مردم باید بدانند و اگر آمادگی صورت نگیرد، به مشکل جدی خواهیم خورد.

وی اظهار داشت: آمادگی به دو صورت انجام می‌گیرد؛ شیوه‌ای که معمولاً در کشور وجود دارد به صورت مدیریت بحرانی و موقت است. مثلاً در بحث تأمین آب شرب با تانکر آبرسانی می‌کنند و در بخش کشاورزی زیان کشاورزان را جبران می‌کنند در صورتی که باید برای شبکه توزیع و انتقال آب شرب و آب و فاضلاب خوزستان فکری جدی شود تا با ایجاد زیرساخت‌ها و نوسازی آنها بتوان بحران را کنترل کرد. درواقع راه‌حل درازمدت است و باید یک برنامه جامع سیل و خشکسالی داشته باشیم.

معاون سابق دفتر برنامه‌ریزی آب و آبفای کشور گفت: علی‌رغم آنکه در برنامه چهارم توسعه هم وظیفه تدوین این برنامه آمده بود، ولی هیچ‌وقت از جانب هیچ دولتی انجام نشد و کسی هم مطالبه نمی‌کند که چرا این برنامه تدوین نشده است؟

وی تصریح کرد: در حال حاضر به محض آمدن سیل، همه به دنبال راهکار موقت هستند و در شرایط خشکسالی هم، همه با کارهای شعاری و گذری اقداماتی انجام می‌دهند در صورتی سیل و خشکسالی دو روی یک سکه هستند و باید برنامه مدیریت این دو سیل و خشکسالی با هم باشند.

فهمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اصلاح الگوی کشت استان افزود: همانطور که می‌دانید طبق قانون سازگاری با کم آبی، مصوبه هیأت دولت، کشت برنج در غیر از دو استان کشور ممنوع شده است ولی در حال حاضر علی‌رغم مشکلات کم‌آبی به طور گسترده کشت برنج در استان‌های اصفهان و خوزستان انجام می‌شود و حتی دولت هم ضرر و زیان کشاورزان را پرداخت می‌کند که این از عجایب قانون‌گذاری در کشور است!

معاون سابق دفتر برنامه‌ریزی آب و آبفای کشور تأکید کرد: بنابراین تغییر الگوی کشت و اصلاح آن ضروری است و تا زمانی که چنین اقدامی توسط دولت دنبال نشود، با تبلیغ و دستور کار خاصی انجام نمی‌شود.

وی تصریح کرد: عملاً در این چند ماه به غیر از آبرسانی با تانکر هیچ کار خاصی انجام نشده و با توجه به بودجه خوبی که به این بخش اختصاص داده شده، بنابراین مسئولین ذیربط باید به طور شفاف کارنامه خودشان را برای اثربخشی و مدیریت آب خوزستان ارائه دهند.

فهمی در پایان با اشاره به اینکه سال آبی سختی پیش‌رو خواهیم داشت، گفت: با توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی، مخازن آب با کمبود آب بیشتری روبرو خواهند شد و بالطبع شهرهای زیادی، حداقل ۳۰۰ شهر، درگیر تنش آبی خواهند شد و همچنین به علت افزایش برداشت از آب‌های زیرزمینی، مشکلات فرونشست زمین هم ممکن است رخ دهد. مشارکت مردم هم در این زمینه بسیار مهم است و دولت هم باید در بحث مدیریت الگوی کشت و همچنین تأمین آب شرب عزم خود را جزم کند و کارهای بلندمدت از جمله تدوین برنامه مدیریت جامع سیل و خشکسالی را از جهت تدوین، اجرا و نظارت پیگیری کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.