×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
مهر تایید پژوهشکده بیمه مرکزی بر «سلامت مالی» بیمه آسماری

در این طرح آمده است: با توجه به تکالیف قانونی و آیین نامه ای مبنی بر نظارت مالی به جای نظارت تعرفه ای در صنعت بیمه کشور و با عنایت به ماهیت نامشهود عملیات بیمه گری و پیچیدگی های موجود در این زمینه و در هم

آمیختگی مفاهیمی مانند قدرت مالی، توانگری مالی، ثبات مالی، ثبات مالی و عملکرد مالی با عملیات شرکت های بیمه، استفاده از روش های پیشرفته و بهینه نظارتی در این صنعت امری اجتناب ناپذیر است.

به این منظور طرح پژوهشی «تدوین و اندازه گیری شاخص ثبات مالی صنعت بیمه در کشور» با رویکردی کاربردی به منظور ارایه یک شاخص نظارتی مطلوب در جهت راهبری شرکت های بیمه گر ارایه شده است.

هدف اصلی این پژوهش، تبیین و تعیین ثبات مالی در شرکت های بیمه فعال در صنعت بیمه کشور است و در این راستا اهداف فرعی زیر دنبال شده است:

  • شناسایی شاخص های اصلی و متعارف در زمینه ثبات مالی شرکت های بیمه و انتخاب و سنجش شاخص های بومی
  • تجزیه و تحلیل شاخص و زیر شاخص های ثبات مالی در صنعت بیمه
  • تعیین سهم هر یک از زیرشاخص های شاخص ثبات مالی

سلامت مالی چیست؟

ثبات مالی یا سلامت مالی را می توان با عنوان کنترل هزینه های کلان اقتصادی، از اختلالات بوجود آمده در بخش های واسطه گری، در ارتباط با صاحبان سرمایه (خانوارها)، کسب وکار و موسسات ارایه دهنده خدمات مالی تعریف کرد. از نظر برخی مفسران و صاحب نظران، ثبات مالی یک وضعیت پایدار در نظام مالی است که عملکرد کارآمد موسسات، بازارها، نوسان حداقلی قیمت ها، نرخ بهره و نرخ ارز را تضمین کند.

هنگامی که قسمت مهمی از بخش مالی در معرض ریسک قرار گیرد، وضعیت را می توان به عنوان شرایط نامطلوب مالی توصیف کرد. ثبات مالی شرایطی است که نظام مالی قابلیت ایستادگی در برابر شوک ها را دارد، بدون اینکه به فرایند تخصیص پس انداز و سرمایه گذاری نظام پرداخت ها لطمه ای وارد شود.

سلامت و ثبات نظام های مالی، مفهومی است که در بیشتر موارد به منظور توصیف توانمندی واکنش و مقابله در برابر رویدادهای نامطلوب و پیش بینی نشده به کار می رود. با این حال، دستیابی به اجماع و وحدت نظر در مورد مفهوم این واژه در عرصه مالی چندان آسان نیست. بر همین اساس بوده که گروهی از متفکران مالی چنین ادعا کرده اند که می توان معیارهایی را به عنوان نشانه هایی از برقراری و وجود یک نظام مالی برخوردار از ثبات و پایداری، معین ساخت و آن گاه بر پایه مطالعه و کنکاش در آنها به ارزیابی و اظهار نظر درباره وضعیت موجود در مقاطع زمانی مختلف اقدام کرد.

ویژگی های ثبات مالی

بر اساس مجموع تعاریف مطرح شده از سوی نهادهای معتبر و تراز اول جهانی، پنج ویژگی برای ثبات مالی در اقتصاد معرفی شده است:

  • جامعیت ثبات مالی، تمام جنبه های تامین مالی و نظام مالی مانند زیرساخت ها، نهادها، بازارها و ارکان اصلی آن را در بر می گیرد. ثبات مالی به نوعی با عملکرد تمام نهادهای خصوصی و عمومی مشارکت کننده در بازار، سیاست گذاری پولی و مالی، قوانین و مقررات نظارتی، نظام های تسویه و پرداخت مرتبط است.
  • در وضعیت ثبات مالی، نظام مالی نقشی محوری در تخصیص به موقع منابع، مدیریت انواع ریسک ها، تخصیص بهینه پس اندازها، ساده کردن روش های تجمیع ثروت را به عهده دارد.

به طور کلی، در شرایط مالی با ثبات، بحران های مالی متوالی و پیوسته، به راحتی امکان وقوع نداشته و نظام مالی پیش از شکل گیری هر گونه تهدید، قادر به کنترل و محدود کردن عدم تعادل های مربوطه خواهد بود.

ثبات مالی یا سلامت مالی، یک وضعیت مداوم و مستمر است که صدمات جزئی وارد بر آن برای کل سیستم اقتصادی تهدید کننده نبوده و می تواند به سلامت بیشتر اقتصاد در سطح کلان کمک کند.

بر این اساس، شرکت بیمه آسماری در شاخص سلامت مالی در سال های فعالیت و دوره بررسی، علی رغم عمر نه چندان زیاد، وضعیت خوبی داشته است و جدای از اندازه و سهم بازار و سابقه فعالیت، به عنوان یک بیمه گر خوب فعالیت کرده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.