گروه : آخرین اخبار / اجتماعی
رخساره فضلی (مدیرکل دفتر آموزش پیشدبستانی وزارت آموزش و پرورش) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشار به شرایط ثبتنام پیش دبستانی در سال ۹۸-۹۹ گفت: شرایط ثبتنام در پیش دبستان مدارس دولتی، درست مثل پایه اول دبستان است؛ یعنی از جهت دورهای، «پیشدبستان» دوره رسمی است و یکی از دورههای تحصیلی محسوب میشود، اما در حال حاضر به دلیل شرایطی که وجود دارد، این دوره اجباری نیست و به همین دلیل همه مدارس ما پیشدبستان ندارند.
وی ادامه داد: بخشی از دوره پیش دبستانی توسط حوزه غیردولتی و بخشی دیگر توسط مدارس دولتی برگزار میشود. در آنجایی که با همکاری مدارس دولتی این دوره برگزار میشود با مشارکت مردم همراه است و به تعبیر دیگر دولت فضا و امکانات را ارائه و شهریهها را کاهش میدهد و از طرفی مردم هم با مشارکت بخشی از هزینههار ا پرداخت میکنند.
مدیرکل دفتر آموزش پیشدبستانی وزارت آموزش و پرورش درباره هزینه ثبتنام پیشدبستانی گفت: به جز مناطق محروم و عشایر که ثبتنام رایگان است، در دیگر مناطق برای ثبتنام در دوره پیشدبستان باید هزینه پرداخت شود. به طور کل شهریه پیشدبستانی در مدارس دولتی با مشارکت مردم طبق بخشنامهای که ابلاغ شده، حداکثر ۱۵ درصد بیش از سال گذشته میتواند باشد. در مراکز غیردولتی هم نحوه ثبتنام تابع قوانین داخلی است، در واقع آنها یک ستاد تعیین شهریه دارند که در آنجا بررسیها را انجام میدهند.
فضلی با بیان اینکه قانونی از این جهت که دانش آموز پیش دبستان را نگذرانده باشد پس در اول ابتدایی ثبت نام نخواهد شد ندارم اما یک دوره ضروری است و بین دانش آموزی که پیش دبستانی را گذرانده با دانش آموزی که پیش دبستانی نرفته تفاوتهایی وجود دارد. بنابراین خانوادهها نباید دنبال الزام و اجبار باشند بلکه باید ضرورت آن را درک کنند و وقتی این ضرورت را درک کردند فرزند خود را حتما به پیش دبستانی خواهند فرستاد و بعد در مقطع اول ابتدایی تفاوت آن را متوجه خواهند شد.
وی با بیان اینکه ما قانونی مبنی بر اینکه عدم ثبتنام دانشآموزان در پایه اول دبستان در صورت نگذراندن دوره پیشدبستانی نداریم، گفت: البته خانوادهها باید ضرورت و الزام پیشدبستانی را درک کنند تا به راحتی فرزند خود را به پیشدبستانی بفرستند، در عین حال خانوادهها باید دقت کنند تا فرزندان خود را در کلاسهای پیشدبستانی ثبتنام کنند که از وزارت آموزش و پرورش مجوز دارد.
مدیرکل دفتر آموزش پیشدبستانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مراکز پیش دبستانی بهزیستی گفت: از نظر ما ورود سازمانها و نهادهایی که در حوزه مراکز پیشدبستان ورود پیدا میکنند، از نظر قانونی هیچ منعی ندارند، فقط یک شرط دارد و آن هم این است که از وزارت آموزش و پرورش مجوز بگیرند؛ اگر از ما مجوز داشته باشند، معنایش این است که محتوا و بستههای آموزشی مورد تایید آموزش و پرورش را استفاده میکنند و در آن مرکز هماهنگی با دبستان اتفاق میافتد، در غیر این صورت ممکن است که دانشآموزان و خانوادههایشان متضرر شوند.
فضلی در پاسخ به این سوال که خانوادههای نیازمندی که در تهران هستند، تکلیفشان بابت پرداخت شهریه پیشدبستانی چیست؟ گفت: در تمام استانها حتی در حاشیه شهرها، بچههای اتباع و اقشاری که شرایط دشواری از نظر اقتصادی دارند، مورد حمایت دولت قرار خواهند گرفت، اما در این زمینه محدودیتهایی داریم از این جهت که اولویت ما مناطق محروم دو یا چند زبانه، عشایر و مناطق مرزی است. هر چقدر که از این مناطق دورتر میشویم میزان حمایت دولت کمتر میشود، اما معنیاش این نیست که ما حمایت نمیکنیم، ولی میزان حمایت کمتر خواهد شد.
مدیرکل دفتر آموزش پیشدبستانی وزارت آموزش و پرورش درباره شهریه مقطع پیشدبستانی در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ گفت: شهریه پیشدبستانی در مدراس دولتی مبلغ مشخصی ندارد به دلیل اینکه طیفی است و در جاهای مختلف متفاوت است. شورای آموزش وپرورش در بخشنامه ۸۴۲۲۵ که در مورخ ۱۰/۵/۹۷ ابلاغ شده، همه این موارد را به صراحت تبیین کرده است. در نهایت این شورای آموزش و پرورش است که تصمیم میگیرد، میزان حمایت دولت و سهم مردم چقدر باشد. این بخشنامه مادهای دارد، مبنی بر اینکه شهریه نمیتواند به هیچ عنوان بیشتر از ۱۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش یابد.
https://tejaratgardan.ir/?p=16293