به گزارش خبرنگار حوزه اجتماعی تجارت گردان ، تعارضات و کشمکش های زناشویی از فراوان ترین مشکلاتی است که افراد را به جلسات مشاوره می کشاند. وجود تعارض در زندگی زناشویی امری طبیعی و گریزناپذیر است اما چگونگی کنارآمدن و برخورد با آن مسأله مهمی است که گاه عدم مهارت در زمینه حل تعارض منجر به خشونت و قهر زوجین و حتی اضمحلال زندگی زناشویی می شود.
همسران به طور طبیعی به خاطر بزرگ شدن در شرایط خانوادگی متفاوت و شخصیت خاص دارای اختلاف نظرها، عادت ها و ارزش های متفاوتی هستند، این مهم است که هر کدام با تفاوت های همسر خویش چگونه برخورد می کنند.
جان گاتمن ۵ گام مدیریت تعارض را بر می شمارد:
۱. شروع آرام و ملایمی داشته باشید. بسیاری مواقع فارغ از اینکه مشکل و مسأله مورد اختلاف چه چیزی باشد، نحوه بیان شما تا ۶۰درصد میتواند رفتار طرف مقابل را پیش بینی کند. شروع تند و خشن با صدای بلند معمولا منجر به خشم بیشتر، خشونت فیزیکی و نهایتا قهر می شود. گاتمن در کتاب آخر خودش بیان می دارد بالارفتن ضربان قلب که همراه با ترشح آدرنالین است، شخص را برای حمله و توهین آماده می کند و سیستم نئوکورتکس را غیرفعال میکند و شخص نمی تواند منطقی و معقول فکر کند. بهتر است قبل از پرداختن به بحث وضعیت فیزیولوژیکی و روانی خود را بسنجید و این که آیا میتوانم شروع آرامی داشته باشم. برای مثال شما دوست دارید همسرتان در مهمانی کنار شما باشد و به شما توجه کند و حالا میخواهید این خواسته را مطرح کنید:
شروع خشن: تو در مهمانی همش چشمت به افراد دیگه است و اصلا مرا نمی بینی
شروع آرام: من در مهمانی وقتی تنها می شم، خجالت میکشم، دوست دارم کنارم باشی تا راحت صحبت کنم. وقتی به من توجه میکنی بودن در مهمانی برایم لذتبخش است.
در تمام مدت صحبت کردن مراقب وضعیت ضربان قلب، تنفس و حالت روانی خویش باشید.
اولین گام در مدیریت تعارض که پیشتر به آن پرداخته شد، شروع_آرام بود، برای اینکه اطمینان حاصل کنیم که شروع آرامی در پرداختن به تعارضها داشتهایم، موارد زیر میتواند کمک کند:
-به جای سرزنش و توهین کردن از همسرتان شکایت کنید. گله کردن دوستان بخشی از یک رابطه صمیمی است. بدین صورت که ما رنجشها و انتظاراتمان را به شریک زندگی انتقال میدهیم.
-به جای قضاوت کردن،ماجرا را توصیف کنید.برای مثال به جای گفتن:«همش چسپیدی به مادر و خواهرت ، به فکر خانواده نیستی» به گوییم « این هفته سه بار من برگشتم، تو خانه مادرت بودی و ناهار نداشتیم، دو بار هم با خواهرت بیرون رفتی »
-به جای شروع کردن با «تو» با ضمیر «من» شروع کنید. برای مثال به جای گفتن:« تو اصلا به من توجهی نمیکنی» بهتر است بیان شود: « من دوست دارم شبکمی با هم صحبت کنیم بعد شام نیم ساعت پارک کنار خانه قدم بزنیم». استفاده از «تو» فرد را در موضع مقاومت و حمله قرار می دهد.
- روشن و شفاف حرف خود را مطرح کنید. یک اشتباه اساسی زن و شوهرها انتظار ذهن خوانی از همسر است. برای مثال یک مرد انتظار آوردن چای بعد از شام را ممکن است این طور بیان کند:« تمام زندگی تو سریالهای مزخرف تلویزیون است» یا زن در انتظار از شوهر در کمک برای جمع کردن سفره بگوید:« انگار دنبالت کردن فوری غذا را میخوری و میری پیش گوشیت».
-مؤدبانه و محترمانه درخواست مطرح کنید. بیان صادقانه و بیریای «لطفا» «ممنون می شم اگر…» بسیار اثر گذار است.
https://tejaratgardan.ir/?p=166706