×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایلنا، محسن صالحی‌نیا، در نشست خبری با موضوع «تبیین برنامه‌ها و تشریح عملکرد» با تاکید بر اینکه برای تامین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی با مشکل روبرو هستیم اظهار کرد: در صورت تخصیص سهم ۴۰ درصدی صنایع از منابع پولی و بانکی امکان راه‌اندازی مجدد واحدهای کوچک صنعتی غیرفعال و توسعه آ‌نها وجود دارد.

در تامین مواد اولیه صنایع بالادستی با مشکل روبرو هستیم

وی ادامه داد: ما همچنین در تامین مواد اولیه، در صنایع بالادستی مانند پتروشیمی‌ها و فولاد با مشکل روبرو هستیم که نیاز به همکاری این صنایع برای حرکت چرخ صنعت در شبکه‌های صنعتی داریم.

صالحی‌نیا با اشاره به راه‌اندازی میز خدمت الکترونیکی برای صنایع اظهار کرد: میز خدمت الکترونیکی برای ارائه خدماتی مانند ارسال درخواست، مراحل اداری مربوط به تولید در سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران فعال شده است.

۹۹ درصد از واحدهای فعال در شهرک‌های صنعتی به بخش خصوصی مربوط است

وی بیش از ۹۹ درصد از واحدهای فعال در شهرک‌های صنعتی را مربوط به بخش خصوصی دانست.

صالحی‌نیا گفت:‌ در برخی از شهرک‌های صنعتی با کاهش منابع آبی روبرو هستیم که این موضوع می‌تواند بخش صنعت به ویژه صنایع کوچک را تحت تاثیر قرار دهد.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه نیاز به همکاری مشترک با سازمان‌های ذیربط برای تامین آب صنایع داریم افزود:  در کنار پیگیری رفع مشکلات صنایع کوچک تامین آب را نیز مدنظر قرار داده‌ایم اما برای این مشکل نیاز به همکاری مشترک با سایر دستگاه‌های ذیربط و همچنین مدیریت منابع آبی توسط فعالین حوزه داریم.

وی تاکید کرد: در سال رونق تولید وظیفه همه دستگاه‌ها کمک به رفع مشکلات بخش تولید است وظیفه ما رساندن خدمات بهتر برای رفع مشکلات تولیدکنندگان هستیم.

صالحی‌نیا با اشاره به برنامه‌های جامع سازمان برای بهبود شرایط صنایع کوچک اظهار کرد: با توجه به اینکه مشکلات و مسائل واحدهای صنعتی در کشور معمولا یکسان است چند برنامه جامع برای رفع آنها در دستور کار داریم که از جمله آنها می‌توان به اعمال مدیریت برای تامین مواد اولیه وارداتی، تامین کالاها و قطعاتی که امکان تولید آن را در کشور داریم و همچنین تامین منابع مالی مورد نیاز واحدهای صنعتی اشاره کرد.

وی در ادامه سخنان خود به ارائه آماری از واحدهای صنعتی و فعالیت‌های آنها پرداخت و گفت: در حال حاضر ۸۱۱ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور در حال بهره‌برداری است.

۹ منطقه ویژه اقتصادی نیز در حال بهره‌برداری است

صالحی‌نیا ادامه داد: از این میزان حدود ۵۰۰ شهرک صنعتی و ۳۱۰ ناحیه صنعتی فعال هستند. همچنین ۹ منطقه ویژه اقتصادی نیز در حال بهره‌برداری است.

معاون وزیر صمت تعداد واحدهای صنعتی راکد را ۹۸۵۰ واحد عنوان کرد و افزود: در سال جاری برای برگشت مجدد به تولید ۱۳۵۰ واحد برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

۱۳ هزار و ۸۰۰ واحد با ظرفیت ۵۰ درصد فعالیت می‌کنند

وی ادامه داد: از تعداد واحدهای فعال صنعتی در شهرک‌های صنعتی ۱۳ هزار و ۸۰۰ واحد با ظرفیت ۵۰ درصد، ۱۰ هزار واحد با ظرفیت ۵۰ تا ۷۰ درصد و باقی واحدها با ظرفیت ۷۰ درصد به بالا در حال فعالیت هستند.

صالحی‌نیا تعداد واحدهایی که صادرات داشته‌اند را ۱۱۰۰ واحد عنوان کرد و افزود‌: سهم صادرات این واحدها چهار میلیارد دلار برآورد می‌شود.

سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلاری سرمایه گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی

معاون وزیر صمت از حدود ۲۱۰ سرمایه‌گذار خارجی در شهرک‌های صنعتی خبر داد و گفت: ارزش سرمایه‌گذاری انجام شده دو  میلیارد دلار است که برای ۱۷ هزار نفر اشتغال‌زایی کرده است.

۶۰ شرکت مدیریت صادرات راه اندازی شد

وی همچنین از راه‌اندازی ۶۰ شرکت مدیریت صادرات خبر داد و گفت: این شرکت‌ها وظیفه حمایت از واحدهای صنعتی برای صادرات در قالب تشکل‌ها را بر عهده دارند.

صالحی‌نیا همچنین از راه‌اندازی ۴۶۶ خوشه صنعتی خبر داد.

وی افزود: این خوشه‌های صنعتی در ۹۷ پروژه از جمله زعفران، عسل، فرش و … در حال فعالیت هستند.

معاون وزیر صمت در پایان سخنان خود از برگزاری ۳۳ هزار دوره آموزشی حضوری و مجازی برای فعالین صنعت خبر داد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.