×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
آغاز ساخت ۷۲ مخزن ذخیره آب اضطراری ضد زلزله در تهران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، عملیات ساخت ۷۲ باب مخزن فولادی ذخیره آب اضطراری مقاوم در برابر زلزله در شهر تهران آغاز شد.

در این مراسم که با حضور تعدادی از مسئولان شرکت آبفای استان تهران و برخی از معاونان شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکی از بوستان‌های شهر تهران برگزار شد مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب منطقه یک گفت: این مخازن آب با ظرفیت ۱۰۰ متر مکعب در مواقع اضطراری همچون وقوع زلزله قادر است به مدت ۳ شبانه روز آب آشامیدنی با کیفیت، در اختیار هر کدام از محلات شهر تهران قرار دهد.

علی رحیمی افزود: وزن این مخزن فولادی که عملیات ساخت آن امروز آغاز شد حدود ۲۳ تن و این مخزن، نخستین مخزن در مرحله دوم اجرای این طرح است.

همچنین معاون مهندسی شرکت آبفای استان تهران گفت: این طرح که ابتدا در ژاپن اجرا شده است از سال ۱۳۸۵ هم در تهران مطرح و در دوره‌های مختلف شورای اسلامی شهر تهران بر اجرای آن تاکید شد.

ساداتی نژاد افزود: هم اکنون ۱۳۲ مخزن بتنی بزرگ با حجم بین ۱۰ تا حدود ۵۰ هزار متر مکعب در تهران داریم که مقاوم سازی بیش از ۹۰ باب آن در دستور کار قرار گرفته که مقاوم سازی ۱۴ باب آن به اتمام رسیده است.

وی گفت: این مخازن بتنی در مواقع بحرانی می‌تواند آب آشامیدنی مورد نیاز شهروندان را تا شعاع یک کیلومتری تأمین کند.

معاون شرکت آبفای استان تهران افزود: در مناطقی که امکان دسترسی به این مخازن بتنی وجود ندارد طرح استفاده از مخازن کوچک در دستور کار قرار گرفت که در مواقع بحرانی بتواند تا ۳ شبانه روز و برای هر نفر روزانه ۳ لیتر آب آشامیدنی تأمین کند.

وی گفت: مشاور ساخت ۳۷۴ باب مخزن در ۳۵۲ محله تهران که بیشتر هم در مناطق سبز اجرا خواهد شد، تعیین شده است.

معاون مهندسی شرکت آبفای استان تهران افزود: طرح ساخت مخازن فولادی توزیع آب اضطراری تاکنون در ۳۳ محله تهران افتتاح شده است که در مرحله دوم این طرح، احداث ۷۲ باب تا خرداد ۱۴۰۱ به اتمام خواهد رسید و مابقی مخازن در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تکمیل و افتتاح خواهند شد.

ساداتی نژاد گفت: استفاده از این طرح در بیمارستان‌ها نیز در دستور کار قرار داد که هم اکنون از ۱۵۲ بیمارستان شهر تهران، اجرای طرح در ۱۰ بیمارستان هدف گذاری شده که هماهنگی برای اجرای آن در ۴ بیمارستان نیز انجام شده است.

بهرامی معاون خدمات شهری شهرداری تهران هم گفت: تاکید بر استفاده از این طرح در مواقع بحران از جمله زلزله نباید موجب ترس و هراس همشهریان از وقوع حادثه شود. بلکه این طرح برای پیش بینی تأمین آب آشامیدنی در مواقع ضروری است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: اجرای این طرح یکی مهمترین اقدامات در مواقع بحرانی است.

محسن پیرهادی همچنین با اشاره به مشکل کمی بارش در کشور افزود: برای غلبه بر این مشکل باید موضوع فرهنگ سازی در موضوع استفاده بهینه از آب در دستور کار جدی همگان قرار گیرد.

وی از شرکت آبفای استان تهران خواست با اجرای طرح‌های تشویقی از جمله تهیه و توزیع لوازم کم مصرف، به بهینه شدن مصرف آب کمک کند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران همچنین با تاکید بر ضرورت اجرای هرچه سریع‌تر مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان گفت: متأسفانه این مقررات در هیچ سازمان و دستگاهی اجرایی نشده است و عزم جدی برای اجرای ان هم دیده نمی‌شود که باید در این باره فکری اساسی کرد.

وی افزود: ضرورت دارد این طرح حداقل در مناطقی مانند منطقه ۲ و ۲۲ که دارای طرح‌های بلند مرتبه سازی زیادی است سریع‌تر اجرا شود.

پیرهادی گفت: این مقررات که بیشتر ناظر بر چگونگی استفاده از آب و فاضلاب است پس از اجرا موجب صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب خواهد شد که آب صرفه جویی را می‌توان برای بخش شستشو و آبیاری فضای سبز اطراف ساختمان‌های بلندمرتبه استفاده شود.

وی همچنین از دولت خواست برای اجرای سریع‌تر مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان کارگروه ویژه‌ای تشکیل دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران هم گفت: طرح ساخت مخازن توزیع آب اضطراری ابتدا در شهر توکیوی ژاپن اجرا شد و هم اکنون این طرح برای دومین بار در جهان در کلانشهر تهران آغاز شده است.

محمدرضا بختیاری افزود: در تهران حدود ۹ هزار کیلومتر شبکه آبرسانی داریم که ممکن است در مواقع وقوع حوادث، دچار شکستگی و قطعی آب شود که این طرح برای جبران این مشکل در حال اجراست.

وی گفت: هم اکنون کار ۳۳ باب از این مخازن به اتمام رسیده و تا پایان خرداد ۱۴۰۱ هم عملیات ۷۰ باب و تا پایان آبان نیز عملیات ساخت ۵۰ باب به اتمام می‌رسد و مابقی مخازن هم تا پایان سال ۱۴۰۳ افتتاح می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران افزود: هر باب مخزن فولادی بین یک و نیم تا دو میلیارد تومان هزینه در بر دارد و برای اتمام کل ۳۷۴ باب مخزن به حدود هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

گفتنی است وزن هر کدام از این مخازن فولادی ذخیره آب ۲۳ تن، طول آن بیش از ۱۴ متر، قطر آن ۳ متر و حجم آن ۱۰۰ متر مکعب است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.