×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از روابط‌عمومی بانک صادرات ایران به نقل ازخبرگزاری بسیج، چند ماهی است که سال ۹۸ از سوی مقام معظم رهبری سال رونق تولید ملی نام گرفته است. این فرمان در وهله اول باید تمام بخش ها و ساز و کارهای اقتصادی کشور را مشغول کند و البته پس از گذشت مدتی می‌تواند در تمام بخش ها و سازمان های اقتصادی و اجتماعی کشور نمود داشته باشد. با اعلام شعار سال از سوی ایشان، تمامی سازمان ها و ارگان های حاکمیتی و ملی مختلف اقدامات مناسبی برای حمایت و ارتقاء سطح تولید کشور بنا نهادند. اما در این بین بنگاه های اقتصادی و به خصوص بانکهای کشور با در اختیار داشتن منابع مالی و پولی مناسب، از توانمندی بالقوه مناسبی برای رونق و حمایت از تولید ملی برخوردارند از طرفی نیز استفاده از طرح ها و برنامه ریزی های جدید و جذاب می تواند ضمن افزایش انگیزه های مردم امکان مشارکت در طرح های بانکی و در انتهای آن تولید را سرعت بخشد.گزارش بسیج حاکی از آن است که بانک صادرات ایران با در اختیار داشتن سابقه طولانی در امر بانکداری کشور برای نخستین بار در راستای حمایت از تولید ملی طرحی به عنوان طراوت را هم راستا و هم جهت با بیانات مقام معظم رهبری در سال ۹۸ کلید زده است.
در واقع بانک صادرات ایران​​ سال ۹۸ را در حالی با طرح جذاب طراوت آغاز کرد که ورود به این حیطه نشان از اهمیت دادن و اولویت بخشی این بانک به طرح های کلان کشوری و کمک به رونق تولید در این بانک دارد. چنانکه بر اساس مثال معروف سالی که نکوست از بهارش پیداست می توان گفت که بانکی که نکوست از عناوین، اولویت ها، برنامه ها و طرح واره هایش به خوبی مشخص می شود که چه اولویت بندی هایی در اجرای برنامه های اقتصادی کشور دنبال می کند.
حمایت از رونق تولید با طرح «طراوت» بانک صادرات ایران/ نقدینگی واحدهای تولیدی در قالب عقد خرید اعتبارات اسنادی تآمین می شود
بانک صادرات اما در قالب طرح طراوت تسهیلات اعتباری به بنگاه های تولیدی برای زنده نگه داشتن چرخه تولید شان ارائه می دهد. در واقع با توجه به تلاطمات بازار اقتصادی کشور و تغییرات غیرقابل انتظار قیمت مواد اولیه، بنگاه های تولیدی اکنون با چالش های مختلفی مواجه هستند .اما ارائه اسناد اعتباری بانک صادرات این امکان را فراهم می‌کند تا بنگاه‌های تولیدی برای خرید کالا و مواد اولیه از واحدهای بالادستی خود مشکلی نداشته باشند و به صورت نسیه احتیاجات خود را خریداری و برطرف کنند.
تسهیل در امر فروش محصولات واحدهای تولیدی (فروش به صورت نسیه حداکثر ٣۶٠ روز در قبال گشایش اعتبار اسنادی داخلی ریالی مدت دار بانک صادرات ایران به نفع واحد تولیدی)،تسهیل در امر خرید مواد اولیه واحدهای تولیدی (امکان خرید نسیه تا ۶ ماه در قبال اعتبارات اسنادی داخلی ریالی مدت دار بانک صادرات به نفع فروشنده توسط واحدهای تولیدی)،تامین نقدینگی واحدهای تولیدی در قالب عقد خرید دین اعتبارات اسنادی گشایش شده در شعب بانک صادرات ایران، ​تامین سرمایه در گردش از طریق گشایش اعتبارات اسنادی داخلی ریالی مدت دار به اتکای اعتبارات اسنادی گشایش شده در شعب بانک صادرات ایران، افزایش تقاضای کل، برای خرید کالاهای تولید داخلی از اهداف مهم طرح طراوت محسوب می شود.
شایان ذکر است؛ متقاضی دریافت اعتبار طرح طراوت باید به یکی از شعب بانک صادرات ایران که در آن حساب دارد مراجعه و بعد از ارائه مدارک و الزامات موردنیاز، نسبت به صدور اعتبار اسنادی داخلی ریالی مدت‌دار (ال‌سی) موردنیاز در وجه شعبه بانک صادرات ایران معرفی‌شده از سوی فروشنده اقدام کند. درواقع در قالب این طرح واحدهای تولیدی می‌توانند محصولات خود را به‌صورت نسیه و حداکثر ۳۶۰ روزه و در قبال گشایش اعتبار اسنادی داخلی ریالی مدت‌دار بانک صادرات به نفع واحد تولیدی از سوی خریدار به فروش برسانند. همچنین خریداران مواد اولیه واحدهای تولیدی نیز در این طرح امکان خرید نسیه تا ۶ ماه در قبال اعتبارات اسنادی داخلی ریالی مدت‌دار بانک صادرات به نفع فروشنده توسط واحدهای تولیدی را دارند.
براساس این طرح دریافت‌کننده ال‌سی می‌تواند با پشتوانه قرار دادن ال‌سی دریافتی نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کند و درواقع آن را پشتوانه‌ای برای خرید مواد اولیه خود قرار بدهد. اما اگر دارنده ال‌سی تمایل به نقد کردن آن قبل از موعد سررسید و بلافاصله بعد از تحویل از سوی خریدار داشته باشد، بانک عامل با کسر سود و کارمزد مربوطه نسبت به نقد کردن ال‌سی اقدام خواهد کرد.  طبق اعلام بانک صادرات تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی واحدهای تولیدی، فروشندگان مواد اولیه به واحدهای تولیدی، بنکداران و خریداران عمده محصولات واحدهای تولیدی و خرده‌فروشان و مصرف‌کنندگان نهایی محصولات تولیدی می‌توانند از طرح طراوت استفاده کنند و براساس شرایط حساب بانکی و پشتوانه‌های قابل‌ارائه از اعتبارات این طرح بهره‌مند شوند.
متقاضی استفاده از طرح طراوت می‌تواند به پشتوانه میانگین حساب‌جاری یا کوتاه‌مدت خود که باید ۱۰ تا ۱۵ درصد میزان اعتبار موردنیاز را پوشش دهد یا واریز نقدی ۱۰ درصد از مبلغ اعتبار موردنیاز نسبت به دریافت اعتبار اسنادی داخلی ریالی مدت‌دار اقدام کند. ضمن اینکه دریافت اعتبار به پشتوانه وثایقی چون سند ملکی نیز امکان‌پذیر است.
بر این اساس با استفاده از طرح طراوت بانک صادرات ایران، گامی قابل توجه در راستای رونق گیری تولید و تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی برای تامین نیازمندی های اولیه بنگاههای اقتصادی برداشته می شود. این گام البته بایستی با گام های دیگر از سوی سایر بانک ها و موسسات اقتصادی و نیز حمایت های دولتی همراه شود تا شتاب تولید در کشور رونق گیرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.