×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
توهم فوتبالی‌ها و ایران ۲۰۰ میلیون نفری!

به گزارش ایسنا، ۴۰، ۵۰ و حتی ۶۰ میلیون هوادار فوتبال، اعداد و ارقامی است که از چندین سال قبل به این سمت توسط مدیران، مربیان، بازیکنان و پیشکسوتان تیم‌ها مطرح می‌شود؛ به نحوی که به نظر می‌رسد این افراد، بزرگی و ابهت اعدادی از این دست را نمی‌دانند.

کم نیستند تعداد افرادی که در این سال‌ها بارها عنوان کرده‌اند که “تیم ما ۴۰ میلیون هوادار دارد.” این عدد گاهی تا ۶۰ میلیون نفر هم رفته و دیر نیست روزی که فردی تمام مردم ایران را به نفع تیم محبوب خود مصادره کند و آن‌ها را نه تنها فوتبالی، بلکه طرفدار تیم خودش هم بداند.

در همین سال‌ها، بارها طرفداران پرسپولیس، استقلال و تراکتور بین اعداد و ارقام ۳۰ تا ۶۰ میلیون نفر دست به دست شده است. این اعداد به این معنی است که وقتی ۶۰ میلیون نفر طرفدار پرسپولیس یا استقلال باشند، باید عددی را هم برای طرفداران سایر تیم‌ها در نظر گرفت.

با توجه به این‌که صدور گسترده کارت هواداری در ایران رواج ندارد، هیچ‌کس به‌صورت دقیق، آمار تعداد هواداران و حتی نسبت آنها را نمی‌داند اما به هرحال، نظرسنجی‌های تلویزیونی و اینترنتی در کنار میزان تماشاگران، می‌تواند آماری تخمینی را به مخاطبان بدهد؛ هرچند که موضوع هواداری را باید به‌صورت طبقه‌بندی شده بررسی کرد.

وقتی پای جمع و تفریق این اعداد به میان می‌آید، می‌توان با یک حساب سرانگشتی به این نتیجه رسید که از دید این افراد، جمعیت ایران در حدود ۲۰۰ میلیون نفر است!

برخی پرسپولیسی‌ها هوداران این تیم را ۵۰ تا ۶۰ میلیون، استقلال‌ها هواداران خود را ۴۰ تا ۵۰ میلیون و تراکتوری‌ها هواداران خود را ۳۰ تا ۴۰ میلیون نفر تخمین زده‌اند! حتی یک مجری اصفهانی تلویزیون، هواداران سپاهان را ۷ تا ۸ میلیون نفر برآورد کرده بود؛ اعدادی که بدون هیچ متر و معیاری و صرفا برای بزرگ‌نمایی اما به صورت جدی بیان می‌شود. اگر با هم رویه، تیم‌هایی مانند ملوان، فولاد خوزستان، مس کرمان، آلومینیوم اراک، سپیدرود رشت و … هواداران خود را تخمین بزنند، بعید نیست که جمعیت ایران به ۲۰۰ میلیون نفر هم برسد.

این‌ها گوشه‌ای از نظرات مسئولان درباره تیم‌هاست:

ریکاردو ساپینتو: مثل ۴۰ میلیون هوادار تیم اشتیاق زیادی دارم.

امیرحسین فتحی، مدیرعامل سابق استقلال: باشگاه ما ۳۰ میلیون طرفدار دارد.

محمدرضا زنوزی، مالک تراکتور: جمعیت آذری زبان کشور زیاد هستند. با قهرمانی در جام حذفی ۳۰ میلیون نفر در ایران خوشحال شدند.

ابراهیم شکوری، معاون سابق پرسپولیس: پرسپولیس ۴۰، ۵۰ میلیون هوادار دارد.

علیرضا منصوریان، سرمربی سابق تراکتور: باشگاه ما ۳۰ میلیون طرفدار دارد.

استراماچونی، سرمربی سابق استقلال: ۲۵ میلیون طرفدار پشت تیم هستند.

میلاد میداوودی، بازیکن اسبق استقلال: چرا باید با استقلالی که ۵۰ میلیون طرفدار دارد، چنین برخوردهایی می‌شود.

محسن خلیلی، پیشکسوت پرسپولیس: ۵۰ میلیون هوادار پرسپولیس مهم هستند.

علیرضا نیکبخت، پیشکسوت استقلال: آقایان خیلی راحت ۵۰ میلیون هوادار استقلال را بازی دادند.

علی شجاعی، مدافع‏ چپ پرسپولیس: پرسپولیس در ایران ۷۰ میلیون طرفدار دارد.

فیروز کریمی: استراماچونی با رفتنش، قلب ۴۰ میلیون هوادار را شکست.

سید جلال حسینی: باشگاه هر تصمیمی بگیرد، برای ۴۰ میلیون هوادار گرفته است.

این اعداد در حالی برای جمعیت فوتبالی مطرح می‌شود که کمتر از ۵۰ درصد جمعیت ایران فوتبالی هستند و به فوتبال اهمیت می‌دهند. نتایج یک نظرسنجی که توسط ایسپا انجام شده، نشان می‌دهد که جمعیت هواداران فوتبال در ایران فقط ۳۰ میلیون نفر است که شامل هوادار دو آتشه و هواداری که گاهی مسابقات را از طریق نتایج زنده دنبال می‌کند، می‌شود.

حال معلوم نیست چرا مدیران و مربیان در جایگاه‌های کاملا رسمی، چنین اعدادی را به زبان می‌آورند. در واقع بیان این اعداد بیش از این که منجر به افزایش اهمیت موضوع مورد نظر مانند شرایط مهم یک تیم شود، خنده شنونده این سخنان را به دنبال دارد.

انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.