به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از صدا و سیما، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حذف یارانه نقدی پردرآمدها از پایان شهریور خبر داد و گفت: آیین نامه شناسایی و حذف یارانه اقشار با درآمد بالا با همکاری وزارت ارتباطات، وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه اجرایی میشود.
آقای محمد شریعتمداری در حاشیه جلسه بررسی نقش و جایگاه تعاونیهای زنان در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور در جمع خبرنگاران گفت: قرار بود آیین نامه حذف یارانه سه دهک از اقشار با درآمد بالا در مدت یک ماه به استانداران ابلاغ شود که با وجود اتمام این مهلت، دستگاههای مربوطه اطلاعات خود را کامل نکردهاند و آیین نامه به استانداران ابلاغ نشده است.
وی گفت: این آیین نامه با تکمیل اطلاعات تا یک هفته آینده به استانداران ابلاغ خواهد شد و با کمک آنها اقشار با دهک بالای درآمدی در استانها شناسایی میشوند.
آقای شریعتمداری در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی تعاونیها، حرفه آموزی است، گفت: در این باره ضعیف هستیم و از دولت هم انتظار نداریم برای تعاونیها فروشگاه تأسیس و بازاریابی کند، اما میتواند تعاونیها را توانمند کند.
وی افزود: زنان کارآفرین به موضوع تعاونی جامعتر توجه میکنند و تعاون را فقط به عنوان یک بنگاه اقتصادی نمیشناسند، بلکه فرهنگ اجتماعی برای جمع کردن سرمایههای خرد میدانند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مشکل تعاونیهای امروز در کشور بازار، تأمین مالی، تأمین وثیقه و تبعیضهای موجود و فقر حرفه آموزی است.
وی با بیان اینکه دولت به تعاونیها حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان بدهکار است، افزود: دولت میتواند بخشی از این بودجه را صرف توانمندسازی تعاونیها کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بانکها یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ضمانت نامه صادر کردهاند که در اقتصاد ما ناچیز است و بانک توسعه تعاون نیز باید برای زنان کارآفرین تسهیلات ویژهای را در نظر گیرد و ما میخواهیم در این حوزه تبعیض جنسیتی مثبت برای زنان در نظر بگیریم.
آقای شریعتمداری با بیان اینکه زنان ۵۰ درصد جامعه را تشکیل میدهند، تصریح کرد: زنان در دریافت تسهیلات اشتغال روستایی در حال پیشی گرفتن از مردان هستند.
وی گفت: سهم تعاونیها در حوزه اقتصاد و صادرات باید به ۲۵ درصد برسد و تا رسیدن به این هدف، باید بانک توسعه تعاون از بخش تعاون حمایت کند و باید به سمت اشتغال پایدار برویم.
آقای شریعتمداری با بیان اینکه در بانکداری اجتماعی ضعیف هستیم، گفت: صدور ضمانت نامه بانکی بدون وثیقه ملکی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان یکی از تسهیلات صندوق ضمانت سرمایه گذاری برای تعاونیهاست و بانک توسعه تعاون نیز تسهیلاتی با نرخ سود زیر ۱۰ درصد را برای زنان کارآفرین در نظر گرفته است.
وی افزود: تولیدات و صنایع دستی ایران را به ویژه صنایعی که به دست بانوان تولید میشوند، میتوان به بازارهای خارجی صادر کرد. ابتکار اهمیت حضور اجتماعی و اقتصادی زنان در کنار نقش خانواده
نشست بررسی نقش و جایگاه تعاونیهای زنان در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور با حضور آقای محمد شریعتمداری؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و خانم معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و در مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش برگزار شد.
در ابتدای این مراسم برخی از زنان تعاونگر به بیان مشکلات خود پرداختند و در ادامه خانم معصومه ابتکار گفت: از آقای شریعتمداری تشکر میکنیم که از روز اول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به موضوع زنان کارآفرین و سرپرست خانوار و تعاونگر توجه ویژهای دارد.
خانم ابتکار به نقش زنان تعاونگر در فعالیتهای اقتصادی پرداخت و گفت: بخشهایی که در این زمینه فعالیت میکنند امید آفرین اند و منشا تحرکات بسیار خوبی خواهند بود، حضور زنان در عرصههای اجتماعی و اقتصادی در کنار نقش خانواده برای جامعه اهمیت دارد، زنان همان قدر که در خانواده نقش دارند به همان میزان در بخشهای اقتصادی میتوانند فعالیت کنند.
وی تصریح کرد: باید به این زنان بها داده شود، همچنین مرخصیهایی که برای زایمان زنان گرفته میشود نیز باید در زمره فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی قرار گیرد، چون آنها عمل فرزندآوری را انجام میدهند که مهم است.
خانم ابتکار تصریح کرد: وجود زنان در عرصههای اجتماعی و مسئولیت اجتماعی، بسیار عالی است و نشان میدهد چقدر سرمایه انسانی در بین زنان که امید زیادی را به جامعه تزریق میکنند، وجود دارد.
وی گفت: یکی از رهیافتها در بخش تعاون، صنایع خلاق و فناوریهای نوین است تا دختران تحصیلکرده بتوانند در این خصوص فعالیت کنند.
خانم ابتکار ادامه داد: در معاونت زنان و خانواده برای اصلاح قوانینی که منجر به تعادل میان حصور زنان میشود، تلاش میکنیم و از پویش “زنان نسل تحریم” حمایت میکنیم تا زمینه فعالیت زنان در شرایط فعلی که با تحریم مواجه هستیم به وجود آید.