×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایرنا، علیرضا رفیعی پور، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در بجنورد اظهار داشت: در سال های قبل، دامداران به علت مشکلات تامین علوفه، حتی بره های ماده و دام مولد خود را راهی کشتارگاه ها می کردند اما امسال رغبت به نگهداری و پرورش دام بیشتر شده است.

۹۷ درصد داروهای دامی تولید داخل است 

وی در خصوص اعتبارات دامپزشکی کشور گفت: در سال مالی گذشته ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای بخش های مختلف فعالیت های دامپزشکی اختصاص یافت که امسال تلاش داریم این میزان اعتبار افزایش یابد اما این ارقام پاسخگوی نیاز ما نیست.

رفیعی پور تصریح کرد: فعالیت های دامپزشکی بویژه حوزه پیشگیری، هزینه بر و هزینه محور است و اعتباراتی که برای کنترل و مراقبت در برابر بیماری ها اختصاص می یابد، جوابگوی نیازها نیست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: خوشبختانه ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز دام، در داخل کشور تامین می شود که البته بخش زیادی از مواد اولیه ساخت این داروها، وارداتی است.

رفیعی پور خاطرنشان کرد: برای اینکه تامین دارو، تحت تاثیر تحریم ها قرار نگیرد، تدابیری اتخاذ شده و بر این اساس اکنون ذخایر راهبردی و انبارهای شرکت های تولید و توزیع دارو، به مدت سه تا ۶ ماه پاسخگو است.

وی با اشاره به اینکه با اقدامات انجام شده در سال های اخیر، بسیاری از بیماری های دام کنترل شده است، گفت: کانون های بیماری های دامی در سال ۹۷ نسبت به سال ماقبل، ۳۸ تا ۷۵ درصد کاهش یافته و این به معنای کاهش میزان تلفات و خسارات مالی است.

رفیعی پور تصریح کرد: با اقدامات انجام شده، طاعون گاوی، به عنوان یکی از خطرناک ترین بیماری ها، ریشه کن شده و بر اساس دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت دام، تا سال ۲۰۳۰ بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک هم در ایران ریشه کن می شود.

وی درباره بیماری تب کریمه کنگو در ایران گفت: ابتلا به این بیماری در یک دهه پیش، هر ساله پنج تا ۱۰ نفر را به کام مرگ کشانده و ۵۰ تا ۱۵۰ نفر از مبتلایان هم زیر درمان قرار گرفته و بهبود یافته اند و امسال هم شمار قربانیان و مبتلایان به تب کریمه کنگو همین میزان بوده است.

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، تب کریمه کنگو یک بیماری انفرادی و البته رفتاری است که افراد به هنگام کشتار دام، باید مراقبت های لازم را انجام دهند تا به این بیماری مبتلا نشوند.

رفیعی پور تصریح کرد: کنه، عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است که باید از گزش آن مراقبت شود، همچنین باید گوشت به دست آمده از دام ذبح شده را به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس مورد استفاده قرار داد و یک راه مهم دیگر برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، خودداری از کشتارهای غیرمجاز دام است.

وی درباره قاچاق و جابه جایی غیرمجاز دام زنده نیز گفت: با اجرای طرح هویت بخشی به دام و نصب پلاک بر دام، میزان قاچاق دام کاهش یافته و زمینه های جابه جایی غیرمجاز دام کنترل شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی درباره کمک به زیرساخت های دامپزشکی خراسان شمالی گفت: تلاش داریم تا بهره برداری از آزمایشگاه دامپزشکی این استان به زودی محقق شود. 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.