×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، محمدباقر نوبخت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه برای هزینه‌های جاری که از نفت تأمین نمی‌شود منابع دیگری تعریف کردیم که مشخصاً بازبینی در پایه‌های مالیاتی وجود دارد، افزود: برخی منابعی که قبلاً از معافیت مالیاتی برخوردار بودند آن‌ها را تجدیدنظر می‌کنیم تا در این شرایط سخت جنگ اقتصادی باز هم باید آن‌ها را به همان مقدار، معافیت مالیاتی داشته باشیم یا می‌توانیم آن‌ها را حذف یا تقلیل دهیم.

وی گفت: بخشی از پایه‌های مالیاتی وجود دارد که قبلاً آن‌ها را طبق قانون مشمول مالیات نمی‌دانستیم بنابراین پایه مالیاتی تلقی نمی‌شد مثل عایدی سرمایه که در بودجه سال آینده تحت چارچوب اصلاح ساختار بودجه به عنوان منابع مالیاتی جدید تعریف می‌کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: قرار است سال آینده ضرایب مالیاتی برای بنگاه‌های تولیدی کاهش یابد، در عوض مالیات‌های دیگری جایگزین شود و به جای این به درآمد بنگاه‌های تولیدی تمرکز کنیم، مالیات بر درآمد کل خانوار مبنای عمل ما قرار می‌گیرد.نوبخت تصریح کرد: بخشی از درآمد‌هایی که جایگزین نفت می‌شود مرتبط با مولدسازی دارایی‌های دولت است که در این زمینه هم می‌توانیم آن چه از نفت کاهش می‌یابد و معطوف به طرح‌های عمرانی می‌شود، برای هزینه‌های جاری بتوانیم از این منابع استفاده کنیم.
وی گفت: در دهمین جلسه ستاد بودجه سال ۹۹ به دو موضوع کمیته بازرسی هزینه‌ها و ردیف‌ها و منابع و مصارف پرداخته شد. رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: در کمیته بازرسی، هزینه‌های همه امور و دفاتر و تک تک فعالیت‌هایی که صورت می‌گیرد مجدداً تأمل شد که این فعالیت‌ها باید صورت گیرد یا نه، و اگر باید انجام شود باید به همین صورتی که الان وجود دارد باشد و همین دستگاهی که این فعالیت را انجام می‌دهد باید به کار خود ادامه دهد.
نوبخت گفت: با این کار بخش قابل توجهی از ردیف‌های ما حذف می‌شود علاوه بر این که ما یک بازنگری در ردیف‌ها و هزینه‌های موجود کردیم که برای سال آینده تقلیل پیدا می‌کند.
وی افزود: براساس آن چه که منابع ما در سال آینده در چارچوب همین اصلاح ساختار بودجه باید اضافه شود و جایگزین نفت شود آن‌ها را بازبینی کردیم، چون الان نفت در بودجه هیچ جایگاهی در ردیف‌های هزینه‌ای ندارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در پایان جلسه امروز جدول و گزارشی از منابع و مصارف مطرح شد و قرار است در جلسات آینده به بررسی آن ادامه دهیم.
نوبخت افزود: خوشبختانه از نظر برنامه زمانبندی کار ما جلو است و می‌توانیم برای ۱۵ آبان ماه بودجه شرکت‌ها ها و برای ۱۵ آذر بودجه عمومی را با اصلاحات و تغییرات اساسی تقدیم مجلس کنیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.