به گزارش تجارت گردان به نقل از روابطعمومی بانک صادرات ایران، یاسر مرادی در نشست تخصصی «ضوابط، مقررات و رویه اجرایی حاکم بر چک دیجیتال» در نخستین روز این همایش در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد، با اعلام این که بانک صادرات ایران تاکنون بیش از ۶۰ هزار برگ چکنو صادرکرده و بیش از ۱۰ هزار برگ آن کارسازی شده است، به تشریح و تبیین مشکلات حقوقی چک و مقایسه مزیتهای چک دیجیتال در مقایسه با چکهای کاغذی پرداخت.
وی با اشاره به تاریخچه تغییرات قانون چک و ضرورتهای سیاستگذاریهای جدید طی سالهای اخیر، تلاشهای انجام شده برای بازگرداندن اعتبار به چک را با توسل به برخی الزامات از جمله عدم صدور دسته چک برای افراد دارای چک برگشتی، ایجاد سقف اعتبار متناسب با شرایط فعالیت اقتصادی افراد حقیقی و حقوقی، در نظر گرفتن مجازات متناسب برای دارندگان چک برگشتی و منتقل کردن اصلاحات برگه چک به سامانههای بانک مرکزی را در سال ۹۷ خاطرنشان کرد و مباحث حقوقی چک کاغذی و مقایسه آن با چکنو را در جمع علاقهمندان مشتاق مباحث حقوق بانکی به بحث و بررسی گذاشت.
رئیس هیئتمدیره بانک صادرات ایران در این نشست که با استقبال کارشناسان حقوقی بانکهای مختلف و علاقهمندان به صنعت پرداخت همراه بود، مزیتهای چکنو را برشمرد.
مرادی با اعلام این که چک امن دیجیتال در ۲۱ آبان سال جاری با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر صمت، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، رئیس کارگروه اقتصاد دیجیتال مجلس و مدیران عامل بانکها با مشارکت بانکهای صادرات ایران، تجارت و پارسیان رونمایی شد، در خصوص مزیتهای چکنو افزود: سرعت بالا در صدور و پرداخت چک، صرفهجویی در مصرف کاغذ، امنیت بالا و کاهش جرائم نظیر جعل یا سرقت را از جمله مزیتهای این چک عنوان کرد.
وی همچنین عدم امکان ویرایش اطلاعات چک پس از صدور، مشخص بودن روند نقل و انتقال چک و امکان تضمین و پرداخت وجه چک دیجیتال توسط شخص ثالث را از دیگر مزیتهای این چک عنوان کرد و افزود: چکنو، گزینه مناسبی برای تمام اشخاص است به خصوص برای کسانی که از طریق چک پرداختهای مکرر دارند.
یاسر مرادی کارمزد کمتر نسبت به چکهای کاغذی، تخصیص منابع انسانی آزاد شده در بانکها به سایر واحدها، امکان ارسال درخواست و صدور دستهچک بدون نیاز به مراجعه حضوری، امکان صدور و انقال چک در هر زمان و مکان، تسهیل و تسریع در روند معاملات تجاری و بازرگانی، وصول چک بدون نیاز به مراجعه حضوری و همچنین انتقال چک به شخص ثالث بدون مراجعه حضوری را از دیگر مزیتهای این چک عنوان کرد.
رئیس هیئتمدیره بانک صادرات ایران همچنین در جریان پرسش و پاسخهای این نشست نیز به ذکر قوانین چک پرداخت و شرایط اسناد لازمالاجرا، انواع چک، شرایط اجرائیه در مواقع برگشت چک، قوانین مکرر چک، امضای دیجیتال و موارد حقوق بانکی را در این نشست تشریح کرد.
وی تاکید کرد: چکنو مبتنی بر داده دیجیتال است و مبتنی بر تصویر چک نیست و صادرکنندگان چک دیجیتال باید گواهی امضای دیجیتال نماد داشته باشند. اما گیرندگان چک دیجیتال برای دریافت و نقد کردن چک خود نیازی به گواهی امضای دیجیتال ندارند.