×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
احداث واحد تولید آب سرد با تکنولوژی کولینگ‌تاور هیبریدی در فولاد مبارکه

به گزارش تجارت گردان به نقل از ایراسین، با بهره‌برداری از واحد تولید آب سرد (آب چیلد) جدید فولاد مبارکه اصفهان که با تکنولوژی کولینگ‌تاور هیبریدی برای نخستین بار در کشور با ظرفیت ۲۵۰۰ تن تبریددر حال انجام است، علاوه‌بر کاهش ۴۰ درصدی مصرف سالانه آب در بخش کولینگ‌تاور این واحد، آب چیلد موردنیاز فرایند تولید و سیستم‌های تهویه مطبوع و برودتی فولاد مبارکه تأمین می‌شود.

مدیر اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات فولاد مبارکه ضمن تأیید این خبر گفت: اجرای این پروژه همچنین موجب کاهش استفاده از سایر سیستم‌های خنک‌کاری نظیر اسپیلت‌ها و کولرهای گازی و سیستم‌های خنک‌کاری جانبی می‌گردد که این امر نقش بسزایی در کاهش مصرف انرژی و تأمین سرمایش موردنیاز به‌صورت متمرکز در شرکت دارد.

حمیدرضا خسروانی‌پور با تأکید بر اینکه به‌منظور تأمین آب چیلد موردنیاز ناحیه فولادسازی فولاد مبارکه، پروژه احداث واحد آب چیلد جدید فولاد مبارکه تعریف شد، تصریح کرد: با توجه به انجام پروژه‌های توسعه‌ای در ناحیه فولادسازی و نیاز به آب چیلد جهت خنک‌کاری واحدهای مختلف این ناحیه و همچنین ضرورت تأمین آب چیلد موردنیاز واحد شهید خرازی و تأمین بار برودتی این نواحی، احداث این پروژه با ظرفیت ۲۵۰۰ تن تبرید در دستور کار واحد اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات قرار گرفت.

پیشرفت اجرای پروژه، مطابق برنامه زمان‌بندی

وی ادامه داد: در این راستا قراردادی میان فولاد مبارکه و شرکت آبسان زلال در قالب مناقصه عمومی منعقد شد که خوشبختانه پیشرفت اجرای این پروژه تاکنون مطابق برنامه زمان‌بندی است.

صرفه‌جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب

به گفته مدیر اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات فولاد مبارکه در اجرای این پروژه با توجه به مشکلات خشک‌سالی و کم‌آبی حوضه آبریز زاینده‌رود و براساس مطالعاتی که توسط تیمی متشکل از کارکنان اجرای پروژه‌های انرژی و سیالات و ناحیه انرژی و سیالات انجام شده و همچنین با استفاده از تجربیات گذشته، از تکنولوژی کولینگ‌تاور هیبریدی استفاده‌ شده است که با به‌کارگیری این تکنولوژی سالانه حدود ۴۰ درصد معادل ۹۰ هزار مترمکعب آب در سال در مصرف آب کولینگ‌تاور صرفه‌جویی خواهد شد؛ این در حالی است که استفاده از این نوع کولینگ‌تاور در این پروژه برای اولین بار در کشور بوده و از این لحاظ نیز این پروژه منحصربه‌فرد است.

بالغ‌بر ۷ میلیون یورو سرمایه‌گذاری

وی در خصوص مشخصات فنی این پروژه گفت: پروژه مذکور در مساحتی حدود ۶۰۰۰ مترمربع، حجم بتن‌ریزی ۸۵۰۰ مترمکعب، اسکلت فلزی ۳۰۰ تن، هزینه‌ای بالغ‌بر ۷ میلیون یورو و با ظرفیت ۲۵۰۰ تن تبرید احداث‌ شده است.

اشتغال‌زایی با ساخت بیش از ۶۰ درصد تجهیزات با استفاده از توان داخلی کشور

خسروانی‌پور در ادامه از استفاده حداکثری در عملیات ساخت تجهیزات این واحد خبر داد و گفت: در جریان ساخت تجهیزات موردنیاز این واحد خوشبختانه باید اعلام کرد که بیش از ۶۰ درصد تجهیزات، اعم از کابل و تابلوهای برق، جرثقیل، مخازن ذخیره مواد، پمپ‌ها و برخی اقلام دیگر با استفاده از توان و ظرفیت شرکت‌های داخلی ساخته ‌شده است که علاوه بر اشتغال‌زایی به ارتقای توان فنی شرکت‌های داخلی، رونق اقتصادی و همچنین جلوگیری از خروج ارز از کشور کمک کرده است.

خسروانی‌پور از طی کردن مراحل پایانی عملیات ساختمانی این پروژه و همچنین از شروع عملیات نصب برخی تجهیزات پروژه خبر داد و گفت: تمامی تجهیزات ساخت داخل وارد فولاد مبارکه شده و سایر تجهیزات موردنیاز نیز تا اواخر مردادماه وارد شرکت می‌گردد.

وی در بخش پایانی سخنان خود از زحمات و همکاری‌های صورت‌گرفته از سوی معاونت‌های مختلف شرکت، مدیریت ارشد خدمات فنی و پشتیبانی و همچنین از تلاش بی‌شائبه مدیریت و کارکنان ناحیه انرژی و سیالات، شرکت مهندسی فولاد و شرکت آبسان زلال خاورمیانه به‌عنوان پیمانکار مجری طرح که در اجرای این پروژه ارزشمند مساعدت می‌کنند، تشکر و قدردانی کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.